FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 december 2000

Compaq speelt voor kerstman

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Compaq is deze maand wel erg gul!
Ze geven in de decembermaand zo een 100 iPaq's weg. Dit zijn kleine pocket-ps's ter waarde van fl.1699,-

De gebruiker moet een simpele vraag antwoorden (makkelijk opnieuw te antwoorden via de back toets ) en kan dan een kraslot openkrassen. Je kan elke 15 minuten meedoen.

Ik zou zo zeggen: kras uw kerstcadeau's bij elkaar!

Downtime op vrijdag 8 december

Beste FOK!kers,

Op vrijdag 8 december wordt de derde server in het FOK!/Tweakers.net serverpark bijgezet. Het gaat om de server Artemis, een dual PIII bak met 1.5Gb Ram etc.
Dat zal allemaal wel hoor ik jullie denken

Kort gezegd is de kans 100% dat we morgen een tijdje uit de lucht zullen zijn. Hoe lang we uit de lucht zijn en wanneer precies is nog onbekend, maar we hopen dat het allemaal zo snel mogelijk geregeld zal zijn.

Excuses voor het ongemak namens het gehele FOK!team

Verliefd meisje stalkt leraar

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De scholiere Joyce van Z. (18) uit Goedereede wordt door justitie verdacht van het maandenlang 'stalken' van één van haar leraren.

In haar verwoede pogingen om de liefde van haar onderwijzer voor zich te winnen terroriseerde het meisje hem en diens vriendin. Met dreigtelefoontjes en dreigbrieven probeerde de tiener leraar Gerrit T. tot een huwelijk te dwingen.

Het meisje moest zich gisteren voor de Rotterdamse rechtbank verantwoorden. De zaak werd gisteren echter aangehouden omdat de psychiatrische en psychologische rapporten over de meid nog niet zijn afgerond.

Niet alleen bezocht het meisje een aantal keren het huis van haar leraar om zo een glimp van hem op te vangen, ook bedreigde de scholiere hem en zijn vriendin doorlopend. Ze schreef haar beoogde geliefde onder meer: "Wat Alie (z'n vriendin - red.) betreft, die ruim ik wel uit de weg, zodat we daar geen last meer van hebben."

De bedreigingen waren voornamelijk tot de vriendin van de leraar gericht. "Voor het geval je traag van begrip bent, zeg ik je nogmaals dat je moet opdonderen en Gerrit met rust moet laten. Hij is van mij en we houden van elkaar."

En verder: "Als je zo koppig blijft en niet wilt weggaan, dan ruim ik je uit de weg. Ik heb nog even geduld, maar dat zal niet lang meer duren. Ik meen het! Dus je weet wat je te doen staat, als je wilt blijven leven tenminste."

Volgens justitie in Rotterdam vonden de terreurdaden van het meisje tussen juni en september van dit jaar plaats in Stellendam en Spijkenisse. Ze was toen zeventien jaar oud.

Tsja....liefde maakt blind, ofzow?

David Letterman van de buis

itsgreen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

FOX8, de zender die onlangs is overgenomen door SBS, gaat stoppen met het uitzenden van de David Letterman show.

De in Amerika zeer populaire show wordt door SBS van de buis gehaald wegens de tegenvallende kijkcijfers. FOX8 was juist onlangs begonnen met het uitzenden van shows die amper twee dagen oud waren. In Nederland kan de show rekenen op een zeer trouwe aanhang.

Als reactie op dit nieuws hebben de mensen van de website Letterman On The Web een actie ondernomen om David Letterman op de nederlandse buis te houden. Op de site zelf is sinds kort ook nog een kort antwoord namens SBS te zien:

Vriendelijk bedankt voor je mail. Helaas zal dit programma niet terugkeren op SBS 6 of NET 5. FOX 8 en RTL5 hebben dit eerder uitgezonden en er is uit de kijkcijfers gebleken dat deze formule van dit programma niet in Nederland werkt. Het is te Amerikaans. Excuses voor het ongemak.

Casema beperkt doorgifte nieuwsgroepen

quintus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Casema verwijdert met ingang van vrijdag de nieuwsgroep Casema.binaries. Bovendien wordt de doorgifte van elf andere nieuwsgroepen aan banden gelegd.

Het kabelbedrijf heeft hiertoe besloten omdat er zeer veel copyright-beschermde software door de abonnees van Casema/Wanadoo Cable in de nieuwsgroep Casema.binaries zou worden gepost.

Kabelabonnees van Casema zijn bepaald niet blij met de maatregel. Aan Casema gewijde nieuwsgroepen staan vol met klachten over de praktijken die als censuur worden gezien. Abonnees gebruiken termen als 'DDR-praktijken' en 'klanten-jennerij'. Een alternatieve nieuwsgroep, alt.kazema.binaries, werd al gelanceerd. Deze zou inmiddels ook al door Casema het zwijgen opgelegd worden.

Eerder weerde Casema al de nieuwsgroep alt.casema.commentaar van haar nieuwsserver. Kabelabonnees begonnen hierna zelf een nieuwsgroep met dezelfde naam die werd ondergebracht bij de provider Het Net.

See no evil, hear no evil tactiek? Leve de censuur!

Duur ondergoed...

Zoek je nog een cadeautje voor je vriendin of vrouw, wat dacht je van een setje onderkleding van Victoria's Secret?

De rood satijnen niemendalletjes zijn bestikt met in zo'n 300 karaat Thaise robijnen, diamanten en andere edelstenen. Het prijskaartje is slechts 15 miljoen dollar.



Omdat het anders misschien wat kaal lijkt zit er ook een ceintuurtje bij met 76 briljanten van ieder 2 karaat met gouden schakeltjes aan elkaar gezet.

Dronken Man verliest Ballen

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na slechts 3 weken huwelijk heeft Denise Carr haar man's ballen afgebeten in een dronken ruzie. Omdat de man zo dronken was kwam hij er pas achter nadat de Politie ze op de vloer vond. De agent die de ballen vond, zei: "Als dit is, wat ik denk, dan heeft hij een flink probleem"

Dat was niet het enige probleem van de man, want toen hij uit het ziekenhuis kwam, had zijn bijtgrage echtgenote al een echtscheiding aangevraagd

Europees voetbal uit gratie tv-kijker

daddycool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kijkcijfers van Champions-Leaguewedstrijden zijn dit seizoen drastisch teruggelopen ten opzichte van 1999. In Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje en Nederland liep de kijkdichtheid schrikbarend achteruit. Alleen in Duitsland, Griekenland en Portugal was sprake van een lichte stijging.

Dan gaan ze volgend seizoen zeker minder poen uitkeren

Iedereen genomineerd in BB België

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een beetje in de lijn van de verwachtingen hebben de laatste vier deelnemers aan Big Brother elkaar onderling genomineerd. Het is dus aan kijkend Vlaanderen om uit te maken wie volgende zondag als laatste afvaller het huis in Vilvoorde moet verlaten.


Als niemand van de deelnemers zou afwijken van de tendens die de vorige weken uit de nominatierondes kon worden afgeleid, moesten ze wel alle vier genomineerd worden. Enkel de recentelijk gegroeide goede verstandhouding tussen Bart en Jeroen kon nog een rol spelen. Na openlijk overleg besloten de kandidaten de keuze aan de kijkers te laten. Alle kandidaten kozen dus voor hun oude maatjes. Iedereen kreeg zodoende twee stemmen achter zijn naam.


Hét op kantoor

Mister_Shoot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek uitgevoerd voor een website voor vrouwen blijkt dat ruim een kwart van de Britse vrouwen tussen de 18 en 35 jaar weleens op het werk de liefde heeft bedreven. De meest gebruikte plaatsen waren volgens het onderzoek:

- Kantoor van de man 25%
- Kantoor van de vrouw 16%
- Garderobe 16%
- Kantoor van de baas 12%
- Bureau van de baas 10%
- Lift 9%
- Overig: parkeerplaats, kantine, kasten

Daarnaast beweert een vijfde van de ondervraagde vrouwen bereid te zijn tot seks met hun baas, als zij op die manier promotie kunnen maken.

Hmmm dat verklaard waarom zoveel bedrijven zich tegenwoordig in Engeland vestigen

Radiostation biedt Gore baantje aan

Al Gore hoeft straks niet werkeloos thuis te zitten als hij toch niet de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Een radiostation in Los Angeles heeft de Democratische kandidaat een contract voor vier jaar aangeboden als presentator van een programma dat 'Al and Al' moet gaan heten.

Om het salaris hoeft Gore het niet te laten. TalkRadio 790 KABC biedt hem 200.000 dollar per jaar, bijna 500.000 gulden, en dat is net zo veel als de president van de VS verdient. Daarnaast wil het station ook Gore's verhuiskosten naar Californie betalen.

De directeur van TalkRadio 790, Erick Braverman, zegt dat hij weet dat de vice-president 'denkt dat het belangrijk is om invloed uit te oefenen op zo veel mogelijk mensen en als presentator krijgt hij de kans om dat te doen'.

Virussoftware op mobiele telefoon

Begin november kondigde Network Associates aan dat McAfee VirusScan ook voor mobiele telefoons beschikbaar zou worden. Vandaag werd opnieuw een tipje van de sluier gelicht. De antivirus technologie wordt onderdeel van een productscala voor draadloze apparaten.

Met VirusScan Wireless for Mobile zet McAfee een stap in de snel groeiende draadloze markt. Met de software kunnen programma's op een zogenaamde "smartphone" worden gescand, zodat belangrijke gegevens beschermd worden tegen mogelijke aanvallen van virussen, wormen of Trojans. De nieuwe "micro motor" is ontworpen voor de slimme telefoontjes en is gebaseerd op de VirusScan technologie. Voorbeelden van slimme telefoons zijn de Nokia Communicator, Ericsson R380 en de Handspring Visorphone.

Via een internetverbinding kan de software telkens de meest recente virusdefinities ophalen van het web. Op de telefoon worden dan bestanden en programma's gecontroleerd op virussen en kwaadaardige code. Volgens onderzoekers van de Giga Information Group zijn er in 2003 meer dan 32 miljoen PDA's en smartphones. Internettoegang op deze apparaten zal de verspreiding van virussen en kwaadaardige code in de hand werken.

Naast het Palm OS virus dat eerder dit jaar werd ontdekt, maakten mobiele bellers in Spanje melding van de eerste worm op een mobiele telefoons, VBS/Timofonica. Deze worm stuurt berichten naar mobiele telefoon gebruikers, die op een bepaalde dienst zijn geabonneerd. "Wanneer de kracht en functionaliteit van draadloze apparaten toeneemt, dan gebeurt hetzelfde met het gevaar van Trojans, "denial of service" aanvallen, virussen en misleidende berichten.", zegt Deb Dutta, regionaal directeur van Network Associates in Zuidoost Azië en Indië. "Met dit product nemen we een stap om de gebruikers te beschermen."

Krant plaatst aanval tegen Brits koningshuis

Het dagblad The Guardian wil dat Groot-Brittannië een republiek wordt. De krant opende gisteren onder de kop 'Het is tijd voor verandering' een frontale aanval op het Britse koningshuis. De campagne, waarvoor naast een volledige voorpagina negen extra pagina's waren ingeruimd, zou er zelfs toe kunnen leiden dat een onbekende Duitser de Britse kroon zal opeisen.

De 'republikeinse' krant deinst er niet voor terug al het Britse falen in de schoenen van de monarchie te schuiven. Volgens columnist Toynbee heeft het systeem ervoor gezorgd dat Engeland na de oorlog in een economisch dal belandde. Jonathan Freedland zegt dat de lage opkomst bij de verkiezingen een teken aan de wand is dat het koningshuis uit de tijd is.

De campagne blijft niet tot de kolommen van de krant beperkt. The Guardian zal ook het systeem van de monarchie voor de rechter aanvechten en is zelfs een internationale advertentie-actie gestart om de Windsors in verlegenheid te brengen.

De frontale en zeer ongebruikelijke aanval kwam op de dag dat het Verenigd Koninkrijk zijn eigen versie van Prinsjesdag vierde. De traditionele pracht en praal werden er niet door verstoord, hoewel de Lagerhuisvoorzitter er even naar verwees toen hij voor de troonrede in de House of Lords werd uitgenodigd.

De andere politici - uitgezonderd enkele Schotse nationalisten en Noord-Ierse katholieken - maakten er geen woorden aan vuil. Uit een enquête in dezelfde krant blijkt dat van het Britse volk slechts een kwart de koningin door een president zou willen vervangen. 'Het is toch een bizarre gedachte dat president Thatcher vandaag met de complete cavalerie naar het parlement zou gaan', stelde Lord Onslow, zelf Conservatief parlementariër.

The Guardian acht heel eigenwijs haar principes heiliger dan de gevoelens van de grote massa. Erfopvolging is in de ogen van de krant, die de campagne de komende dagen zal voortzetten, ouderwets en achterhaald.

De krant zal daarom met medewerking van de mensenrecht enadvocaat Geoffrey Robertson voor de rechter de wet aanvechten die katholieken verbiedt om de Britse troon te bestijgen en die mannelijke nakomelingen voorrang geeft boven vrouwelijke. De zogeheten 'Act of Settlement' uit 1701 zou niet in overeenstemming zijn met de Europese Conventie voor de Mensenrechten die ook in het Britse recht is geïmplementeerd. Volgens de krant discrimineert de oude wet daardoor op grond van religie en sekse.

Duitse adellijke families als de Habsburgers en de Saksen-Coburg Gotha's zijn in een advertentie in de Süddeutsche Zeitung zelfs opgeroepen hun recht op de Britse troon op te eisen. De keuze voor een actie in Duitsland is gemaakt omdat bij de Britse koninklijke familie zeer veel Duits bloed door de aderen stroomt.

Ook wil de krant voor de rechter de 'Treason Felony Act' uit 1848 aanvechten. Volgens de wet kunnen republikeinse uitingen als landverraad worden beschouwd en zou de dader deshalve in de Tower van Londen kunnen worden opgesloten. Volgens de krant tast deze wet de vrijheid van meningsuiting aan. De hoofdredacteur van The Guardian loopt nu zelf het risico enige tijd in de Tower te moeten doorbrengen, maar daarmee zouden de autoriteiten zijn campagne en zijn krant alleen maar in de kaart spelen.

Afdrogen is ongezond

Goed nieuws voor mensen die een hekel hebben aan afdrogen. Britse onderzoekers adviseren de afwas voortaan gewoon in het afdruiprek te laten drogen. Dat is namelijk veel hygienischer dan het gebruik van een vaatdoek, zo schrijft de Britse krant The Times woensdag.

Het advies komt van twee Britse professoren in de huishoudelijke hygiene. Volgens hen moeten afwasteilen en theedoeken uit de keuken worden verbannen. Het afwassen van snijplanken en messen vol bacterien samen met servies in een teiltje zou het risico op salmonellabesmetting verhogen. De onderzoekers raden papieren wegwerpdoekjes aan voor het drogen in plaats van theedoeken. Verder propageren zij het gebruik van ouderwetse bleekmiddelen in de keuken. De nieuwste anti-bacteriele producten blijken namelijk niet echt effectief te zijn.

Hartstilstand Sint voor ogen 6-jarigen

Sint Nicolaas is voor een klas 6-jarige schoolkinderen in Joure getroffen door een acute hartstilstand.

De goedheilig man, gespeeld door directeur Lieuwe Folkertsma van de dr. E.A. Brongerschool in Joure, zakte in elkaar toen hij zijn schoolkinderen uit de derde groep verraste samen met zijn dochter, die voor zwarte Piet speelde.

De sint bezocht de groepen één tot en met drie. Toen hij de derde en laatste groep bezocht, verloor hij het bewustzijn. Sinterklaas werd door een leerkracht en zwarte Piet naar de hal gedragen en daar gereanimeerd. Met een ambulance is het verklede schoolhoofd daarna naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Volgens een onderwijzeres is de toestand van de directeur momenteel stabiel. "Maar pas na 48 uur kunnen de artsen echt iets met zekerheid zeggen. Voor de klas was het een enorme schrik. Ook voor de dochter. Op school was iedereen in de war, natuurlijk." De sint ligt momenteel nog steeds op de hartbewakingsafdeling.

De schoolkinderen schrokken er tevens van dat sinterklaas in werkelijkheid de hoofdmeester was en dat zijn toestand ernstig is.

"In de brief leggen we de 'overgang' van de sint naar de hoofdmeester uit. De kinderen geloven nog in sinterklaas, dus daar zitten we ook nog eens mee nu de sinterklaas de directeur bleek te zijn", aldus de onderwijzeres. "Wat een mooi feest had moeten worden, is nu zó geëindigd. Een heel vreemd verhaal natuurlijk."

38e executie in Texas

Een 33-jarige Amerikaan heeft dinsdagavond (plaatselijke tijd) in de strafgevangenis van Huntsville een dodelijke injectie gekregen. Hij is de 38ste terdoodveroordeelde aan wie dit jaar in Texas de doodstraf is voltrokken, meer dan ooit tevoren.

Het vorige record, 37 executies in een jaar, dateerde uit 1997. Omdat er voor deze week nog twee executies staan gepland, zullen er in de staat van gouverneur en presidentskandidaat George Bush in 2000 vrijwel zeker veertig mensen door de autoriteiten ter dood worden gebracht. Nog niet eerder in de Amerikaanse geschiedenis zijn er in een jaar zoveel mensen in een staat geexecuteerd.

Garry Dean Miller, die dinsdag werd omgebracht, is schuldig bevonden aan de moord op en verkrachting van een 7-jarig meisje. Procureur-generaal Gary Brown van het district Jones County zei geen genade te kennen voor de dader. "Jammer dat ze hem niet kunnen vierendelen (...) en martelen zoals hij met haar heeft gedaan", zei hij. Miller heeft een bekentenis afgelegd. Daarna vroeg hij zijn advocaten de zaak niet eindeloos te rekken door telkens weer in beroep te gaan.

Laatst een mooie quote op het forum/FP gezien:
"It's wrong to kill people who kill people to tell killing people is wrong."

Nieuwe heup voor Bush sr.

De Amerikaanse oud-president George Bush heeft dinsdag in het Mayo-ziekenhuis in Rochester een nieuwe heup gekregen. Volgens de kliniek in de staat Minnesota verliep de operatie voorspoedig.

Bush (76) zal vijf dagen in het ziekenhuis moeten blijven. Zijn echtgenote Barbara Bush onderging in 1997 dezelfde operatie, in dezelfde kliniek. Zoon George W. Bush, mogelijk de nieuwe bewoner van het Witte Huis, zei een schietgebedje te hebben gedaan voor zijn vader, die vorig jaar, op zijn 75ste verjaardag, nog opzien baarde met een parachutesprong.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.