Ezeltje waarschijlijk NIET mishandeld

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bericht over het mishandelde ezeltje wat hier veel boze reacties en dito smiley's opleverde blijkt waarschijlijk niet waar te zijn.

Uit een polititbericht van de Politie Drenthe:
------------------------------

Uit het onderzoek naar de doodsoorzaak bij het dode ezeltje zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen in de richting van mishandeling. Wel is een colitis (darmontsteking) aangetroffen, en genoemd als mogelijke doodsoorzaak.

Na het dood aantreffen vorige week van het ezeltje Henk bij de kinderboerderij Valkenstijn in Assen wees alles in de richting van mishandeling. Bij het dier werd een paal met daarop haren aangetroffen. Een onderzoek door een dierenarts kon echter niet bevestigen dat het dier door niets anders dan geweld om het leven was gekomen. Om die reden is het dier nader onderzocht door het Gezondheidscentrum voor Dieren in Drachten, met het hierboven genoemde resultaat. Daarnaast heeft het onderzoek door de politie geen enkele aanwijzing opgeleverd in de richting van mogelijke daders. Ook is het sinds eind vorige week stil in deze zaak. Ondanks de uitgeloofde beloningen heeft niemand de politie aanwijzingen kunnen geven. Al deze gegevens samen doen de politie het onderzoek sluiten.
---------------------------------

Scheelt weer een paar smiley's