Eerste internet-taxi rijdt in Berlijn

Dankzij de The Animated Gif*Friends vond ik op de newssubmit het volgende:

In Berlijn rijdt de eerste taxi met internet van Europa rond. Passagiers kunnen tijdens de rit met een computer aan de slag. Beelden van de taxiritten zijn wereldwijd live op internet te zien. Gisteren liet het eerste bruidspaar zich op de achterbank filmen.

Taxichauffeur Uwe Kuschrank installeerde twee kleine camera's in zijn wagen. Een webcam is naar voren gericht en toont de ritten door de Duitse hoofdstad. De andere camera filmt de passagiers. Als de gasten niet willen, draait Kuschrank de webcam de andere kant op. De chauffeur liet zich inspireren door een internet-taxi in New York: "Ik ben absoluut de eerste in Europa. Duitse media spreken al over de rollende Big Brother-container." (Ook leuk voor in Nederland misschien? Wij Hollanders zijn ook behoorlijk dol op BB, toch?)

Voor internet-verslaafden is in de taxi een laptop aanwezig. Klanten kunnen voor één mark per minuut (f 1,10 p/m) chatten met de bezoekers van de 'Camtaxi-website'. De verbindingen lopen via een mobiele telefoon.

In de afgelopen drie weken bezochten 100.000 surfers de site van de taxichauffeur, dus over aandacht hoeft de man niet te klagen. Ook het aantal èchte klanten groeit. Een Duitse acteur laat zich regelmatig door Kuschrank door de stad rijden om voor de camera een kleine voorstelling te geven.

Wie wil er in die taxi gaan zitten met z'n Fok!-shirt??

[P.S. 't Is hier bij Ted (Bart) momenteel bere-gezellig en de BBQ smaakt prima ]