Films op TV: Donderdag 27-04

SBS 6 - 14:45 - 16:20 - On the Double (1961)
RTL 5 - 20:30 - 22:15 - Gideon Oliver: Kennonite (1989)
NET 5 - 20:30 - 22:35 - Working Girl (1988)
FOX TV - 21:30 - 23:10 - Ultimate Deception (1998)

On the Double (Komedie, USA)
De gelijkenis met een Engelse generaal maakt de hoofdpersoon zeer waardevol als spion tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Regie: Melville Shavelson
Met: Danny Kaye, Dana Wynter, Wilfrid Hyde-White, Margaret Rutherford, Diana Dors


Gideon Oliver: Kennonite (Speelfilm, USA)
De 'Kennonites' leven al een eeuw lang als een zeer besloten gemeenschap. Ze kleden zich zoals men dat al in de achttiende eeuw deed en vereren God zoals hun voorvaders dat al deden. Hun traditionele manier van leven wordt verstoord wanneer de rebellerende zoon van hun priester Paul verdacht wordt van moord. Gideon raakt betrokken bij de gemeenschap door zijn relatie met de zus van Paul, Rebecca. Op zijn aanraden heeft zij gebroken met de traditionele vrouwenrol binnen de 'Kennonite gemeenschap' en is gaan studeren.
Regie: Ruben Pruess
Met: Louis Gossett jr., Shari Headly, Mary Fogarty


Working Girl (Komedie, USA)
Tess is een arme maar hardwerkende vrouw, die het bij gebrek aan diploma's nooit ver heeft geschopt. Ze is echter vastbesloten om de top te bereiken en zet zich volledig in tijdens haar werk. Op een dag krijgt ze een nieuwe baas. Tess kan het goed vinden met deze vrouw, totdat de laatste een been breekt tijdens een skivakantie.
Wanneer Tess beroepshalve in de computer van haar bazin zoekt, ontdekt ze dat deze op het punt stond om er met een idee van haar vandoor te gaan. Als tegenactie besluit Tess zich voor te doen als haar baas en sluit een lucratieve businessdeal met behulp van Jack Trainer, de contactpersoon van de tegenpartij.
Titelsong Let the river run van Carly Simon won een Oscar.
Regie: Mike Nichols
Met: Melanie Griffith, Harrison Ford, Sigourney Weaver, Alec Baldwin, Joan Cusack



Ultimate Deception (Thriller, USA)
Terry is wanhopig op zoek naar liefde en een familieleven. Haar echtgenoot Bobby heeft een baan bij de marine en is daarvoor wekenlang van huis. Na terugkomst van een gevaarlijke opdracht besluit hij zijn baan op te geven om meer bij Terry te kunnen zijn. Als blijkt dat Terry en Bobby geen kinderen kunnen krijgen, schuwt Bobby geen enkel middel om Terry een kind te kunnen geven.....
Regie: Richard A. Colla
Met: Yasmine Bleeth , Richard Grieco, Gordon Woolvett