FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 april 2000

Live-chat met KoRn drummer David Silveria

David Silveria verveelt zich schijnbaar nogal sinds hij met een polsblessure thuis zit en zijn drumstokjes tijdelijk heeft overgedragen aan ex-Faith No More dummer Mike Bordin.
Hij kan één hand niet meer gebruiken, maar schijnbaar met zijn andere hand nog wel typen, en dus besloot Silveria zijn band de nodige steun te verlenen via het internet.

Vrijdag 28 April zal hij op de officiële KoRn site alle vragen van fans beantwoorden tijdens een live chatsessie. Zorg wel dat je er een beetje vroeg bij bent, want het belooft behoorlijk druk te worden.
Je kunt trouwens nu al via e-mail vragen aan David stellen, hij zal ze tijdens de chat beantwoorden.

Dr. Zorro mag niet meer werken

Een paar maanden geleden maakten we melding van een chirurg die na een geslaagde bevalling zó trots was op zijn werk dat hij zijn initialen in de buik van de gedrogeerde vrouw kerfde met een scalpel.
Een rechter in Manhattan heeft nu toegezegd dat de man géén gevangenisstraf zal krijgen als hij stopt met werken. Volgens de rechter heeft de chirurg een hersenafwijking (goh je méént 't !)

De 61-jarige Dr. Allan Zarkin - sinds het voorval beter bekend als Dr. Zorro - kon rekenen op 25 jaar gevangenisstraf. In plaats daarvan wordt de man nu vijf jaar onder toezicht gesteld en moet hij zijn diploma's inleveren. Een verklaring voor zijn gedrag kon Zarkin niet geven.
Het slachtoffer en haar advocaat zijn beiden van mening dat een gevangenisstraf geen enkele zin heeft in het geval van Zarkin. Zolang hij niet opereert, is de chirurg geen gevaar voor de samenleving.

De vrouw wil nog wel een fikse schadevergoeding. Ze eist 5,5 miljoen dollar van het ziekenhuis omdat ze zich voelt als een gebrandmerkt dier.

Al eerder werd het ziekenhuis veroordeeld tot een boete van 14.000 dollar voor het negeren van tekens die wezen op het nogal vreemde gedrag van de chirurg. Uit onderzoek blijkt dat Zarkin lijdt aan een ziekte die nog het meest wegheeft van Alzheimer.

Zwerver ontwaakt zonder pink

Een zwerver uit Toronto (Canada) merkte toen hij na een dutje wakker werd dat hij nog maar negen vingers had. Het bleek dat hij in zijn slaap op een bankje in het park was aangevallen met een hakbijl. Behalve een ontbrekende pink en was wonden aan zijn handen heeft de man ook een hoofdwond opgelopen.
De 40-jarige man kan zich niets van het voorval herinneren.

Nadat hij wakker werd, belde de man 911 vanuit een telefooncel. Hierna is hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd opgelapt. De politie heeft een deel van de met bloed doordrenkte hakbijl teruggevonden in de bosjes vlakbij het bankje.

Da's pech, vinger weg

Enquete over enquete moeizaam

Dixidito had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers van de TU in Delft en de Erasmus Universiteit hebben geprobeerd een telefonische enquete te houden over telefonische enquetes.
Zij kregen het echter niet voor elkaar een a-selecte steekproef te krijgen; te veel mensen weigerden medewerking. 36% wilde niet meewerken en 30% raakte geïrriteerd (logisch..).
De critici zijn vaak ouder, welgesteld en hoog opgeleid. 64% wilde ook voor geld niet meewerken aan enquetes. De weigeraars gaven meestal op als reden "geen tijd" of "geen interesse" te hebben. Volgens de onderzoekers bedoelen ze hetzelfde, namelijk: "stoor me niet!" (Hmm, ik bedoel dan meestal "tieft een eind op met je debiele vragen", maar dat laat zich vertalen in ongeveer hetzelfde )

Misschien iets voor FOK! om een poll te houden over polls?

Man schiet met spermapistool

Een man in Orlando heeft wel een héél bijzondere manier gevonden om zijn waterpistool te vullen. In plaats van water gebruikt de man zijn eigen sperma, aangelengd met een beetje water.
Hij dwingt meisjes op straat hun mond open te doen, waarna hij het pistool leegspuit in hun keel. Uiteindelijk schiet hij een paar foto's van de verbijsterde slachtoffers.
De politie van Orlando maakt melding van zeker elf aanvallen in de laatste paar maanden.

Zijn meest recente aanval dateert van afgelopen zaterdag. De man benaderde een meisje vlakbij een supermarkt in Orlando. Hij vroeg of zij haar mond wilde openen. Toen ze weigerde, spoot de man zijn geweer leeg in haar gezicht en maakte enkele foto's.

Na enkele uren kreeg het meisje last van een oogirritatie. In het ziekenhuis bleek zij sperma in haar oog te hebben gekregen.

Volgens de ouders van het meisje volgt de man vaker meisjes in het winkelcentrum. De politie heeft een compositietekening gemaakt, maar vooralsnog speelt de man het klaar telkens weg te vluchten voor de politie ter plaatse is. De enige getuigen zijn de meisjes.

Van vorige aanvallen heeft de politie DNA-proeven kunnen nemen. Deze worden momenteel in een laboratorium onderzocht. Het is niet mogelijk het materiaal te testen op het HIV-virus.
Deskundigen zijn er nog niet uit of de dader handelt vanuit een bizarre fetish waardoor hij opgewonden raakt of dat de man psychotisch is.

Hands up !

Hond schiet kat dood

Een Oostenrijkse jachthond heeft per ongeluk een kat doodgeschoten .
Dit gebeurde nadat hij zijn baasje besprong, die net op dat moment zijn geweer in de achterbak van zijn auto wilde leggen. De hond wild van de geur van de kat en verraste de jager van achteren, waarna het geweer afging. De kogel ging eerst door het autoportier en doorboorde daarna de kat.

Gevaarlijke beesten die jachthonden

Howard Stern speelt met as overledene

De advocaten van de even briljante als excentrieke deejay Howard Stern en radiozender Infinity Broadcasting hebben en regeling getroffen met de nabestaanden van Debora Tay, met wiens as Stern tijdens zijn show speelde

Tay was een exotische danseres die regelmatig bij Stern in de studio langskwam om het programma wat op te leven. Na haar dood hield Stern ter ere van haar een live herdenkingsuitzending.
Tijdens deze radio-uitzending speelde Stern met haar as en stelde op een gegeven moment voor Tay weer aan elkaar te lijmen, omdat "het zo'n lekker wijf was'.

De broer en zus van Tay waren geschokt en beweerden door de bizarre show emotionele schade ter waarde van 17 miljoen dollar te hebben opgelopen, en eisten schadevergoeding voor dat bedrag.

Sterns advocaten hebben nu buiten de rechter om de zaak weten te schikken. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend. In ieder geval hebben broer en zuslief meer aan het arme meisje verdiend dan ze ooit kunnen opmaken lijkt me. Ik vraag me af wie hier nou misbruik maakt van wie.

De Howard stern show wordt dagelijks uitgezonden op K-Rock 92.3 FM. Dagelijks kun je op usenet in nieuwsgroep alt.binaries.howard-stern de laatste show downloaden (ongeveer 30Mb). De show duurt dagelijks een kleine 5 uur.

Veronica genoot van hun BB forum ?

Waar veronica ten tijde van Big Brother hun eigen forum sloot omdat het niet in de hand te houden was en ze notabene linkten naar ons eigen FOK!forum als voorbeeld van hoe het WEL moest, kijkt Veronica nu opeens heel anders terug op hun eigen forum ten tijde van Big Brother.

"Spraakmakend was ie zeker: het Big Brother-forum van Veronica.nl! Eenmaal ontdaan van psychopaten en dankzij een gave groep stamgasten ontpopte het Big Brother-forum zich tot een super-platform voor BB-fans."

Yeah right. Vandaar dat het gesloten werd
Maar het verhaaltje gaat verder:

"Ook wij genoten van het forum en lanceerden al gauw na BB het Veronica-forum. Surf erheen voor de laatste sappige info over bijvoorbeeld De Bus, films en je favoriete muziek!"

Tja. Marketing heet dat. Liegen tot je blauw ziet

Rechter verbiedt website medische aanklacht

Een Rotterdams echtpaar, dat op hun website een aanklacht plaatste aan het adres van het AZR (academisch Ziekenhuis Rotterdam), moet de site aanpassen nadat het AZR protest had aangetekend bij de rechtbank.
De rechter stelde helaas het AZR in het gelijk en dwong het echtpaar de site te verwijderen op straffe van een boete van 1000 gulden per dag met een maximum van 100,000 gulden.

Op de site maakte het paar het ziekenhuis bittere verwijten. Chirurgen zouden nalatig hebben gehandeld bij de behandeling van de ziekte van de vrouw. Uit woede schreven de twee op hun pagina:
"Het is uiterst onprofessioneel en daarmee onzorgvuldig, onrechtmatig en crimineel dat dr. W. er niet voor gezorgd heeft dat ik binnen enkele dagen geopereerd kon worden. Ik ben van mening dat dr. W strafrechtelijk vervolgd zou moeten worden."
Verder moeten zij teksten als: "honds behandeld" en "tekeergaan als een beul" van hun pagina verwijderen.

De president van de rechtbank oordeelde dat de site onnodig grievende teksten bevat en sommeerde het paar de citaten onmiddellijk te verwijderen. Met name de kwalificatie crimineel overschreidt volgens hem de grens van het recht op vrijheid van meningsuiting .

De zaak sleepte al sinds de zomer van 1999 toen artsen van de Daniel den Hoedkliniek bij de vrouw kanker constateerden. Een van hen zou gezegd hebben dat de aandoening niet urgent was en wilde de behandeling tot na zijn vakantie uitstellen (want vakantie gaat natuurlijk voor de gezondheid van je patiënten.

Het echtpaar meende dat er wel haast bij was. Woedend over de gang van zaken begon de man vorige zomer een website op internet.
Volgens het AZR zijn de aantijgingen onjuist en smadelijk.

De vrouw (Arja Rotgers) heeft haar site inmiddels aangepast. De grievende teksten zijn weg, maar haar klacht houdt ze overeind. Om haar betoog kracht bij te zetten publiceerde ze foto's van haar, volgens de medici van het AZR niet medich-urgente gezwel.

De website van het echtpaar vind je hier. Let wel, de foto's van het gezwel - dat zich rond de anus bevindt - zijn duidelijk, scherp en liegen er niet om. Hoe een arts dit ooit als niet-urgent kan bestempelen is mij een compleet raadsel.

600.000.000 e-mail adressen

MP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal e-mailadressen in de wereld bedroeg begin dit jaar 569 miljoen, zo blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Messaging Online. Volgens het bureau zal het aantal over twee jaar de één miljard adressen passeren. Het aantal mailaccounts steeg vorig jaar met ruim 83 procent! Ieder jaar is dat groeipercentage hoger. In 1990 waren er slechts 15 miljoen adressen, terwijl pas vijf jaar later de 100 miljoen werd bereikt.

De meeste mailaccounts (bijna 60 procent) zijn in handen van een Amerikaanse gebruiker. In de rest van de wereld groeit het aantal adressen echter sneller dan in de VS.

Niet elk emailadres staat overigens gelijk aan een gebruiker. Veel mensen hebben meerdere mailaccounts, bijvoorbeeld een privé en een voor op het werk. Veel mensen hebben ook een e-mailadres die ze nooit meer gebruiken.

Uit een ander onderzoek dat twee weken geleden werd gepubliceerd bleek dat Europeanen veel vaker gebruik maken van e-mail dan Amerikanen.
Binnenkort zullen we hierover eens een poll neerzetten.

3-jarig jongetje uit Oost-Souburg verdronken

Een Souburgs jongetje van drieënhalf jaar is gistermiddag verdronken in de vijver aan de Lekstraat in Oost-Souburg.
Toen hij met zijn bal aan het spelen was raakte hij te water. Een traumahelicopter vloog het ventje nog naar het Rotterdamse Dijkzigt Ziekenhuis, maar helaas kon het jongetje niet meer gered worden.

Omstreeks elf uur kreeg de politie de melding dat de peuter werd vermist. Bijna veertig minuten later werd de jongen door een duikploeg van de brandweer in het water gevonden. Het is onduidelijk hoe lang hij toen al onder water was.
Hulpverleners begonnen onmiddellijk met reanimatie. Een half uur later was de traumahelicopter uit Rotterdam ter plaatse. Even over half één is het kind naar het ziekenhuis gebracht.

In de afgelopen twintig jaar zijn twee keer eerder ongevallen gebeurd doordat een kind in de Lekvijver viel. Dit was de eerste keer met dodelijke afloop.

Slang in droger...

BB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse onderhoudsmonteur kreeg de schrik van zijn leven toen hij een kapotte wasdroger wilde repareren. In het apparaat zat namelijk een 1.80 meter lange python !

Veel last had het beest niet van de reparateur: het was namelijk in een diepe slaap verzonken. De eigenaar van de slang, een fervent reptielenliefhebber, reageerde droogjes op de vondst:
"Ik had niet eens gemerkt dat de python was verdwenen."

Nadat de python ruw uit zijn slaap was gerukt liep de wasdroger weer als een zonnetje

Vrouw allergisch voor sperma

maussss had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Franse vrouw zal haar partner voortaan altijd moeten vragen een condoom te gebruiken. De Française is namelijk allergisch voor sperma, en krijgt kort na een zaadlozing van haar partner netelroos op grote delen van haar lichaam. Verder krijgt ze zoveel moeite met ademen dat ze zelfs kan stikken.
De overgevoeligheid kwam kort na de tweede zwangerschap van de vrouw opzetten. Van de aandoening zijn in de wereld tot dusver zo'n zestig gevallen bekend.

Da's wat je noemt vette pech...

Het Kanon-bier komt terug!

Het roemruchte bier 'Het Kanon', waarop veel bierdrinkers zich enkele jaren geleden vanwege het uitzonderlijk hoge alcoholpercentage op verkeken, komt vanaf nu permanent op de markt.

Bierbrouwer Grolsch heeft dat gisteren bekend gemaakt. In het voorjaar van 1997 zorgde Het Kanon voor de nodige beroering binnen bierminnend Nederland vanwege het alcoholpercentage van maar liefst 11,6%.

Sommige kroegbazen stelden toendertijd na enkele compleet uit de hand gelopen drinkgelagen zelfs een limiet voor het aantal Kanonnen vast...benieuwd hoe dat nu gaat lopen!

Doodgesnurkt

Wiedus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een Ierse gevangenis is tijdens het paasweekend een gevangene doodgestoken door zijn celgenoot. De 22-jarige Thomas Brady snurkte zó erg dat zijn celgenoot het niet meer kon aanhoren en in een vlaag van woede instak op de snurkende jongeman. Hij gebruikte daarvoor een scherpgeslepen tafelmes.

Thomas Brady werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar kon niet meer gered worden.

Slaap zacht...

Films op TV: Donderdag 27-04

SBS 6 - 14:45 - 16:20 - On the Double (1961)
RTL 5 - 20:30 - 22:15 - Gideon Oliver: Kennonite (1989)
NET 5 - 20:30 - 22:35 - Working Girl (1988)
FOX TV - 21:30 - 23:10 - Ultimate Deception (1998)

On the Double (Komedie, USA)
De gelijkenis met een Engelse generaal maakt de hoofdpersoon zeer waardevol als spion tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Regie: Melville Shavelson
Met: Danny Kaye, Dana Wynter, Wilfrid Hyde-White, Margaret Rutherford, Diana Dors


Gideon Oliver: Kennonite (Speelfilm, USA)
De 'Kennonites' leven al een eeuw lang als een zeer besloten gemeenschap. Ze kleden zich zoals men dat al in de achttiende eeuw deed en vereren God zoals hun voorvaders dat al deden. Hun traditionele manier van leven wordt verstoord wanneer de rebellerende zoon van hun priester Paul verdacht wordt van moord. Gideon raakt betrokken bij de gemeenschap door zijn relatie met de zus van Paul, Rebecca. Op zijn aanraden heeft zij gebroken met de traditionele vrouwenrol binnen de 'Kennonite gemeenschap' en is gaan studeren.
Regie: Ruben Pruess
Met: Louis Gossett jr., Shari Headly, Mary Fogarty


Working Girl (Komedie, USA)
Tess is een arme maar hardwerkende vrouw, die het bij gebrek aan diploma's nooit ver heeft geschopt. Ze is echter vastbesloten om de top te bereiken en zet zich volledig in tijdens haar werk. Op een dag krijgt ze een nieuwe baas. Tess kan het goed vinden met deze vrouw, totdat de laatste een been breekt tijdens een skivakantie.
Wanneer Tess beroepshalve in de computer van haar bazin zoekt, ontdekt ze dat deze op het punt stond om er met een idee van haar vandoor te gaan. Als tegenactie besluit Tess zich voor te doen als haar baas en sluit een lucratieve businessdeal met behulp van Jack Trainer, de contactpersoon van de tegenpartij.
Titelsong Let the river run van Carly Simon won een Oscar.
Regie: Mike Nichols
Met: Melanie Griffith, Harrison Ford, Sigourney Weaver, Alec Baldwin, Joan Cusack



Ultimate Deception (Thriller, USA)
Terry is wanhopig op zoek naar liefde en een familieleven. Haar echtgenoot Bobby heeft een baan bij de marine en is daarvoor wekenlang van huis. Na terugkomst van een gevaarlijke opdracht besluit hij zijn baan op te geven om meer bij Terry te kunnen zijn. Als blijkt dat Terry en Bobby geen kinderen kunnen krijgen, schuwt Bobby geen enkel middel om Terry een kind te kunnen geven.....
Regie: Richard A. Colla
Met: Yasmine Bleeth , Richard Grieco, Gordon Woolvett

Dik voor mekaarshow keert terug!

Djeez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er was net bij Hart van Nederland te horen dat de Dik voor mekaarshow definitief terugkeert op de Nederlandse radio. Na een strijd tussen diverse radiostations, is Radio 3 als winnaar uit de bus gekomen. Vanaf 1 september zal de Dik voor mekaarshow wekelijks een uurtje te beluisteren zijn. En wie kent er nu niet Ome Joop en Harry Nak met z'n antenne op zijn dak ? Zelf denk ik dat Radio 3 dit nodig heeft om er weer bovenop te komen nu Edwin Evers weg is...

Pappa Hendrix en de ufo voor Jimi

BB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al Hendrix, de vader van Jimi, eert zijn overleden zoon door een ufo over zijn graf te laten vliegen (waar koop je zo'n ding?). Volgens Al geloofde Jimi heilig in aliens en andere bewoonde planeten.

De geadopteerde zus van Jimi, Janice, koos voor een bronzen beeld om haar broer te eren. Vader Al vond een UFO echter gepaster. ‘Jimi en ik zaten vaak te praten over andere planeten. We geloofden beiden in wezens in andere sterrenstelsels. Daarom lijkt dit mij het meest toepasselijke eerbetoon’, aldus Al.

Dat Jimi ze vaak zag vliegen, wisten we al, maar dat kwam volgens mij door een 'paar' geestverruimende middeltjes

Afscheid van de Amerikaanse buis

BB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In the States nemen ze de komende maand afscheid van de twee succesvolle dramaseries ‘Party of Five’ en ‘Beverly Hills 90210’. Ook Michael J. Fox, die lijdt aan de ziekte Parkinson, kapt ermee. Hij neemt eind mei afscheid van de comedieserie ‘Spin City’.

Michael Flaherty, die rond 1980 Fox’s vader speelde in ‘Family Ties’, komt langs in Michael's laatste ‘Spin City’. Hierdoor wordt de laatste uitzending wel erg bijzonder.

‘Party of Five’, dat draait om vijf broers en zussen die hun ouders hebben verloren tijdens een auto-ongeluk, loopt op het einde van zijn zesde seizoen. ‘Beverly Hills 90210’ stopt 17 mei na tien seizoenen succesvol te zijn geweest.

Het werd tijd ook, nou al die vervelende reruns nog
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.