Nederlanders bewegen te weinig

The Animated Gif*Friends hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alle goede voornemens voor het nieuwe millennium lijken alweer te zijn vergeten; Nederlanders bewegen nog steeds te weinig. Om aan de norm voor gezond bewegen te voldoen, moet iemand ten minste vijf dagen in de week een half uur lichamelijk actief zijn. Maar zes van de tien mensen halen dat niet!

Deze 60% loopt een verhoogd risico vroegtijdig te sterven aan hart- of vaatziekten, stellen drie onderzoekers in het Nederlands Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen. Naar schatting éénderde van alle sterfgevallen door deze ziekten, wordt veroorzaakt door inactiviteit.

De meeste mensen weten wèl dat zij te weinig bewegen. 'Meer lichaamsbeweging' was bij een enquete in januari het meest genoemd als goed voornemen voor het nieuwe jaar.

Jongeren onder de 18 moeten volgens de ,,bewegingsnorm'' dagelijks een uur actief bezig zijn met bijvoorbeeld fietsen, wandelen of trap lopen. Twee maal in de week moeten zij zich echt inspannen.

Maarja, die jongeren zitten allemaal achter de computer naar Fok! te kijken. Sorry hoor Binnenkort www.fokworkout.nl? Wie weet...
Submitter:  Bron: <a href="www.nieuwsklik.nl/trouw/BIN/ANP-180400-157-anp.html" target=new>Nieuwsklik</a>