Zeg NEE tegen de terreur!

Henk schrijft voor FOKZo nu en dan loop ik over straat, op zoek naar de pot goud aan het eind van de regenboog die wij, ongezegende artiesten, ook wel inspiratie noemen. Als je dan mazzel hebt, loop je er gewoon tegenaan. Het is een soort reallife kraslot; je loopt een hoek om en zou daar zich iets afspelen wat overeenstemde met de zich in mij ophopende frustratie? Zo ja, fijn en snel incashen dat lot. Zo nee, loop je gewoon nog een hoek om. Ver hoefde ik gister niet te lopen. Sterker, ik zag het overal om mij heen. Het is verschrikkelijk, verschrikkelijk, verschrikkelijk en iedereen vindt het maar gewoon, zo lijkt het.

De zorgpremie, daar gaat het niet over. U heeft gekozen, lieve lezer, met het door onze voorouders verworven stemrecht dat we zo onwetend en al te graag misbruiken. Daarna protesteerde u wat en zie, het werd nog slechter. Kan ik wel dure lappen tekst aan wijden, maar waarom zou ik? Een naar mijn mening al voor de verkiezingen uitgekauwd onderwerp. Een oplossing is er tenslotte ook al, want als we alleen nog maar rauwe dingen eten, dan blijven we gezond. Natuurlijk blijven we wel wat achter qua groei en dergelijke, maar wie kan dat wat schelen?

Over Israël valt ook zo veel te zeggen. Meer nog over de Palestijnen. Was het nu wel of geen precisiebombardement op die al dan niet door een rij kinderen beschermde en als raketbasis dienstdoende basisschool? Die foto van dat dode kindje, zag ik die niet vorig jaar in een reportage over Turkse Koerden en is dat kindje wel dood? Wie moet er nu weg uit dat stukje land dat ooit een barre woestijn was, de Palestijnen die het daar doorgaans beter hebben dan de gemiddelde Arabier of de Israëlieten die het land bewerkten tot wat het nu is? Wie zal het zeggen? Ik niet en waag het eens er een mening over te vormen. De dingen die je hier over hoort komen vaak van dezelfde mensen die SP of PVV stemmen. Volslagen idioot.

Sinds gister is ook Marianne Vaatsra weer een trending topic. Terecht natuurlijk, toch nog die viezerik te pakken. Eindelijk een einde aan dit sinistere seizoen van Boer Zoekt, Vindt en Vermoordt Meisje. Nog niemand heeft hardop geroepen dat we blij moeten zijn dat het toch geen asielzoeker is, dat valt me wel op. Het dorp deed de vlag uit, Peter R. klopt zichzelf ongetwijfeld op de borst en auto's reden toeterend door het dorp. Dat laatste is toch meer iets dat je ziet wanneer ze in Caïro of Istanboel wat te vieren hebben, een idee dat bij mij een glimlach op mijn mond tekende. Niet meteen ironie, toch leuk. Maar niet genoeg voor een column, waarvan er vast nog een heleboel slechte gaan verschijnen.

Skinny

Ja, er gebeurt voldoende om een schrijvertje bezig te houden, bijzonder en belangrijk nieuws dat ons kikkerlandje in zijn greep heeft. Maar ik zag iets veel belangrijkers, iets dat ons als mensheid zijnde nog veel meer kwaad kan doen. Ik zag een man in skinny-jeans. Dit valt in de categorie waar ook muziek uit je telefoon, petten waar je handbagage onder lijkt te vervoeren, bontkragen op jassen als zwarte Michelinmannetjes en broeken die half op je kont hangen toebehoren. Volstrekt belachelijk en een aanval op ieders goede smaak. Ik moest dan ook lachen. Tegelijkertijd daalde een bepaalde rust op mij neer, gevoed door mijn evolutionaire ik. Van ons tweeën was ik direct de alpha-man. Er was geen sprake van een wedstrijd, maar ik won toch. Draag je skinnyjeans, sta je meteen 3 – 0 achter tegen elke man die je ook maar tegenkomt. Maakt niet uit hoe groot je zonnebril is.

Meisjesbroeken, daar wil ik alleen in met m'n handen met als doel deze te ontdoen van een meisje dat zich daar in heeft gewurmd. Let wel, in mijn kast liggen drie roze shirts en tijdens mijn reizen liep ik dikwijls in een satenji, een Afrikaanse lap stof die ik als een rok om me heen wikkelde. Dat kan gewoon, zoals een kilt ook kan. Deze kledingstukken maken je zelfs mannelijker, swagger noemen ze dat tegenwoordig. Mannenbenen zullen er echter altijd uitzien als poep wanneer er een te strakke broek omheen zit. Vooral wanneer er ook Uggs onder waggelen. Zelfs vrouwen komen daar nooit mee weg en als man zie je er dan meteen uit als een Eskimo die de punk twintig jaar te laat ontdekte. 

Deze mannen zouden hogere zorgpremies moeten betalen, want heus, goed voor je ballen kan het nooit zijn. Wanneer de IDF een raket misplaatsen die toevallig op een opslagplaats voor skinnyjeans terechtkomt dan juich ik het hardst en ik hoop dat Peter R. de Vries het dragen van dergelijke onterende broeken bestempeld als de grootste misdaad van het nieuwe jaar.