Erotisch koken met Doutzen

Als kind was er al niets met mij aan te vangen. Ik zwierf al voor mijn tiende jaar liever door de duinen van Scheveningen, de Bosjes van Poot tussen Duindorp en Den Haag en de haven van Scheveningen dan dat ik naar school ging. Ik was vaak schoolziek om de Arbeidsvitaminen maar te kunnen luisteren en ik leerde makkelijk, dus daar hoefde ik niet voor naar school, vond ik. Het ging iets beter toen mijn ouders me van de christelijke school haalden en me naar de montessorischool stuurden. Daar mocht ik mijn eigen werktempo bepalen, dus kon ik eigenlijk gewoon doorgaan met wat ik al deed: zwerven. 

Op mijn veertiende werd ik van school gestuurd, omdat het schoolhoofd in het prikkeldraad was blijven hangen toen hij probeerde me de duinen in te achtervolgen, want hij wilde me persoonlijk begeleiden naar zijn kutschool. Dat was het moment dat mijn ouders het tijd vonden om een beroepskeuzebureau in te schakelen. Kok of banketbakker was de conclusie. Ik vond dat toen een belachelijke keuze die alleen was gebaseerd op het feit dat ik op de montessorischool kookles had gehad en dat leuk vond. Ook toen ik later na mijn bandtijd in de avonduren de havo en de opleiding mo-Duits had voltooid, vond ik die uitkomst van het onderzoek nog steeds gek. Die mening had ik ook nog nadat ik mijn diploma Sociale Verzekeringen had gehaald, daarna manager van een grote afdeling was geworden en een managementcursus had doorlopen en na een omscholing op Nijenrode bedrijfseconomisch adviseur was geworden. Maar sinds enige tijd denk ik dat ik toch beter naar die lui van het beroepskeuzebureau had moeten luisteren, want god, god, god, wat heb je het tegenwoordig goed als je kok bent. Al die opleidingen had ik moeten doen omdat er weer eens gereorganiseerd werd bij het bedrijf waar ik werkte. Daar heb je als kok geen last van. En er is nog een reden om kok te worden tegenwoordig.

Je kunt de televisie niet aanzetten of je ziet een kookmuts met potten en pannen over het scherm stuiteren. Is het niet Herman die herrie komt maken, dan is het wel Gordon Ramsay die het eten door de keuken smijt of ADHD-Pierre. Sinds kort zijn we door Ziggo zelfs getrakteerd op 24Kitchen met onder anderen Rudolph van Veen die eerder Life & Cooking presenteerde. En dan heb ik het nog alleen maar over de Nederlandse televisie. Als je echter tegen vijf uur ’s middags naar een willekeurige buitenlandse zender zapt, loop je een grote kans om iemand met schortje aan te zien stoeien met een koekenpan.
Bij 24Kitchen kijken ze bovendien niet op een paar centen, want de koks maken zelfs recepten op locatie. Dus je ziet Rudolph in een tuktuk in Chiang Mai op weg naar de markt waar hij de ingrediënten gaat kopen voor een overheerlijke tom yam kai. Ik koop die ingrediënten gewoon bij AH, maar dat is misschien te saai voor het programma. En weten wij veel wat Rudolph na het koken allemaal in Chiang Mai nog doet.
Als je al die kookprogramma’s met hun thema’s op een rijtje zet, dan zou je denken dat het onderwerp koken wel helemaal is uitgemolken. En toch mis ik nog een kookprogramma. 

Je moet bedenken dat de mens net als het dier eigenlijk maar drie belangrijke oerinstincten heeft. Hoe kom ik aan water en voedsel? Dat is namelijk nodig om te overleven. En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik iemand krijg die me op mijn oude dag een beetje kan verzorgen zonder dat ik een Pool in huis moet halen? Er zijn dus eigenlijk maar drie dingen belangrijk voor de mens: eten, drinken en neuken. Waarom dat niet combineren?
Ik zou daarom wel een erotisch kookprogramma willen zien. 

Koken en eten kan echt erotisch. 
Laatst liep ik door winkelcentrum de Boogaard in Rijswijk en zag een leuk vrouwtje van een jaar of twintig een HEMA-worst eten. Eerst moest het topje eraf en dat deed ze zeer vakkundig. De worst ging een stukje de mond in en langzaam zoog ze het vocht een beetje uit de worst voordat ze hem zachtjes stukbeet. Het was een erotisch gezicht en er groeide bij mij dan ook een stukje genegenheid voor de vrouw. Misschien maakt ze ook wel zo’n lekker geil kuiltje in haar boerenkool om de jus in te doen en daar de worst in te dopen, dacht ik.
Jullie denken misschien dat het gewoon mijn perverse fantasie is die het eten van die worst erotisch maakte en dat is natuurlijk ook zo. Zo’n worst is op zichzelf niet erotisch, maar je kunt gerechten maken die wel erotisch zijn en dat op een erotische manier presenteren.. 
Als je weet dat tiramisu eigenlijk betekent: trek mij omhoog, dan begrijp je het al. Met dat omhoogtrekken wordt namelijk niet iemand bedoeld die door het eten van tiramisu is flauwgevallen. In tiramisu zitten nogal wat eieren en die worden geacht tot de afrodisiaca te horen. Lustopwekkend dus.  
En er zijn meer erotische gerechten. Wat denk je van een overheerlijke pizzagra? Een pizzagra is een combinatie van de woorden pizza en viagra, maar dat had je zeker al wel begrepen. Dat soort pizza’s bestaan voornamelijk uit lustopwekkende ingrediënten zoals: artisjokken, asperges, bananen, gember, chocola, eieren en tomaten. Oesters met kaviaar is ook zo’n lekker erotisch gerecht. 

Maar alleen het koken van erotische gerechten trekt natuurlijk niet de aantallen kijkers die gewenst zijn. Hoewel SBS6, waar zo´n kookprogramma wel thuishoort naar mijn mening, toch wel gewend is niet zo te scoren in de kijkcijfers. Het oog wil echter ook wat.
Nu ga ik echt niet zelf in mijn blote kont op een geile manier de appelboor in een appel steken, hoor. Wees maar niet bang. 
Ik ga voor Doutzen Kroes met alleen een doorschijnend schortje voor en de billen vanachter bloot. Maar misschien leidt dat te veel van de recepten af. Ik zie haar al de asperges schillen. Zoals ze die dan in haar hand houdt en langzaam met het dunschilmesje de schil van de asperge afstroopt. Alsof ze de voorhuid langzaam naar achteren trekt. Volgens mij moet dat betere kijkcijfers opleveren dan Beau van Erven Dorens.
Tot slot nog een lekker erotisch recept om thuis te proberen.

Ovenschotel stierenballen

Kook de ballen in water met wat zout. Laat ze afkoelen. Ontvel ze en snijdt ze fijn zodat ze niet te herkennen zijn. Vermeng met fijngehakte runderlever, ui en spekjes. Kruid ze met rozemarijn, kruidnagel, zout en peper en giet er een gebonden wijnsaus over.
Doe het mengsel in een ovenschaal en zet een halfuurtje in de oven op tweehonderd graden.
Serveer met krieltjes, doperwtjes en tomaten.

Eet smakelijk.