I Feel Good!

Ik heb een nieuwe baan! Ik ga nog niet in detail treden, maar absoluut een baan waar ik met de dag enthousiaster over raak. Een compleet nieuwe bedrijf waar ik als projectleider in kan stappen. Een bedrijf dat een filosofie hanteert, waar ik me volledig in kan vinden. Een bedrijf dat we vanaf de grond op mogen bouwen. Alle aspecten van mijn vak en al mijn talenten kan en mag ik aanspreken. Helemaal een nieuwe start dus.

En dat na een redelijk klotejaar. Veel tegenslag gehad. Tegenslag in mijn privéleven. Juist daardoor ook tegenslagen in mijn werk. Uit noodzaak moest ik een stap terug zetten en een functie lager aanvaarden. Collega's die je daardoor ineens bijzonder neerbuigend benaderen. En reken maar dat ik het een paar keer niet meer echt heb zien zitten.

Maar zo zie je maar weer dat er altijd licht aan het einde van de tunnel is. Elk nadeel zijn voordeel, zeg maar. In die periode heb ik een aantal belangrijke zaken weer op de rit gekregen. Juist door de stap terug heb ik een aantal talenten bij mezelf ontdekt, die me mede deze nieuwe baan op hebben geleverd.

Nog meer voordelen.
Als je ziet hoe anderen je be- en veroordelen op je functie, en dit schokt je, mag je ook tot de conclusie komen, dat je zelf niet eens zo verkeerd in elkaar zit. Het zou erger zijn geweest als ik me dat daadwerkelijk persoonlijk had aangetrokken en me door dergelijke eikels had laten sturen. Gelukkig zag ik dat het om eikels ging en dat ik me nooit tot dergelijk gedrag wilde verlagen.
Winst noem ik dat. Even zien dat je zelf best een aardige kerel bent en keuzes kunnen maken om om te gaan met die paar collega's die het zeker nog wel waard waren.

Nog meer winst.
Terug gaan naar een 40-urige werkweek betekende absoluut meer tijd voor mijn muziek. Ik heb me kunnen ontwikkelen qua spel. Qua zang. Qua optredens. Ik heb veel meer kunnen experimenteren met andere muzikanten. En ik heb vooral de lol van het muziek maken weer echt terug kunnen vinden.
Opvallendste gevolg: ik ga samen met een vriend een duo beginnen. Vrijdag een eerste openbare optreden op een open mic in Rotterdam.

Maar goed. Die 40-urige werkweek is binnenkort weer voorbij. Maar dan wel met enorm veel lol in het werk. En met opnieuw een paar levenslessen wijzer. Alles is makkelijker als je er lol in hebt. Je houdt alles vol, als je er maar lol in hebt. Je hebt alleen af en toe wat lastiger tijden nodig om jezelf bij de les te houden.

Alles bij mekaar voel ik me goed dus. En dan zing ik wel eens wat toepasselijks. Gewoon omdat ik er zin in heb. En als ik dan toch even te weinig tijd en inspiratie heb voor een langere, doordachte en maatschappijkritische column? Dan laat ik het graag even horen, om de tijd van de lezer een beetje op te vullen.