De paus is homo

Hier zit ik dan op mijn wolk. Eerste rang bij de voorstelling die 'het leven op aarde' heet. Maar dat mag ook wel als regisseur van dat spektakel. Voor degenen die mij niet kennen: ik heb een grote grijze baard en bezit een groot scheppend vermogen. Mijn dagbesteding bestaat uit het observeren van jullie. Beschouw het als een soort krant lezen. Elke dag zit ik bovenop het nieuws. En over dat nieuws wil ik het met jullie hebben.

Nu weet ik dat jullie in Nederland niet verder kijken dan jullie oranjeneus lang is, maar voor mij is dat iets minder interessant omdat ik al lang weet dat Spanje na verlenging van Duitsland gaat winnen in de finale. Het spijt me voor jullie, maar ik heb de Spanjaarden lang genoeg laten wachten. Sinds 1964, als mijn geheugen me niet in de steek laat. Het EK is voor mij dus een beetje tijdverspilling.

Daarom heb ik m'n aandacht naar de overkant van de oceaan gericht, en in het bijzonder richting Californië. Daar mogen sinds deze week namelijk huwelijken worden afgesloten tussen homostellen. Jullie in Nederland kijken daar nauwelijks meer van op, maar in de VS is het zeker nog niet algemeen geaccepteerd. Californië is na Massachusetts pas de tweede staat waar homo's in de echt mogen worden verbonden. Dit heeft natuurlijk weer felle protesten opgeleverd van de anti-homo bewegingen die aan iedereen kenbaar willen maken dat homo's zieke barbaren zijn. Maar zijn homo's wel immoreel?

Even tussendoor, voor alle leeghoofden die van de daken schreeuwen dat homo's vies zijn en poep eten: nee, ik heb jullie niet verkeerd begrepen, immoreel betekent net zoiets als 'slecht' of 'fout', 'ziek' of 'eten poep'. Maar als jullie het niet erg vinden richt ik me nu weer tot de normaal denkende mens. Daarvan heb ik er toch de meeste geschapen, dacht ik (al begin ik daaraan toch een beetje te twijfelen nu ik in Europa een soort oranje olievlek heb zien ontstaan). Maar goed, homofilie zou verboden zijn door mij. Haha, tsja, dat is altijd een makkelijke. Geen van jullie zal toch ooit met mij in contact komen, dus kun je dat altijd zeggen. Wie weet nou wat ik toesta en wat ik verbied? De ene kerk verbiedt wat de andere toestaat. Zo is dat ook met het homohuwelijk. Voor de één immoreel, voor de ander niet. Wie op aarde kan bepalen welke kerk het bij het rechte eind heeft?

Ten tweede is het natuurlijk vreemd dat er homo's zouden voorkomen als ik ze niet zou mogen. Als je een huisdier hebt stel je daar ook gedragsregels voor op. Je beestje volgt dit op aangezien jij veel sterker bent dan hij. Dus hangt de kat alleen in de gordijnen wanneer jij er niet bent. Maar ja, bij mij is dat natuurlijk niet mogelijk. Ik zie en weet alles dus kan niemand mijn regels breken, lieve huisdiertjes van me. Als ik homogedrag zou willen verbieden kwam het dus niet voor. En wees niet bang, ik ga heus de homo's niet straffen als ze hier om de hoek op de poort kloppen bij Petrus. Hen dan naar de hel sturen zou een beetje wreed zijn, vind je niet? Dat is hetzelfde als je kat na vijf jaar opeens met benzine overgieten en in de fik steken omdat hij op dit moment de krullen van de trap krabt. Nee aardbewoners, zo slecht ben ik niet. Ik ben immers God, en God is goed, weet je nog?

De duivel, die is slecht. En zijn rechterarm op aarde ook trouwens. Hij heet Jozef Ratzinger. Of beter gezegd, zo heette hij. Nu wenst hij aangesproken te worden als paus Benedictus XVI. Hoe hij ook heet, feit blijft dat deze wolf in schaapskleren doet alsof hij mij een gunst verleent. En veel mensen geloven hem ook nog. Voor een gewone onsterveling als ik is het echter op z'n minst dubbelzinnig dat hij het halve concilie de hand boven het hoofd houdt wanneer ze betrapt zijn met kleine jongetjes onder hun jurk, maar tegelijkertijd homofilie streng veroordeelt. Aan de andere kant ben ik misschien te streng voor de ex-nazi. Ik zou wat meer compassie moeten hebben met een zwakbegaafde geesteszieke die liever miljoenen mensen de dood in jaagt dan een stukje rubber om te doen. Zeker omdat ik iets weet wat jullie niet weten. De paus is zelf ook homo. Verdringen heet dat geloof ik in psychologische termen.

Voordat ik verder afdwaal, beperk ik me weer tot de drogredenen die op jullie miezerige planeetje (ja, ik heb een zeer sterke microscoop nodig om het speldenknopje vanaf hier waar te nemen) worden aangevoerd tegen het homohuwelijk. Nu het steeds duidelijker is dat de poten onder de religieuze argumenten worden weggezaagd, zoeken de homohaters hun heil in niet-religieuze argumenten. Een veel gehoorde is: 'Het huwelijk is bedoeld om kinderen te maken'.

Ten eerste is de vraag: wie zegt dat? Ik niet hoor. Er zijn al genoeg mensen op jullie kleine planeetje. Veel teveel om iedereen van eten en drinken te kunnen voorzien. Dus van mij hoeft niet iedereen kinderen te krijgen. Liever niet zelfs, Petrus klaagde van de week ook weer dat 'ie het steeds drukker krijgt. Als de bevolking op deze manier zo blijft groeien wordt de hongersnood en –dood alleen maar groter. Ten tweede, als het huwelijk al bedoeld is om kinderen te maken, wat moeten dan de heterostellen die geen kinderen willen of kunnen krijgen? Mogen die ook niet trouwen? Ik zie het al voor me, bij alle huwelijksvoltrekkingen de zin: "En zweren jullie kinderen te krijgen?" Kortom, dit argument raakt kant noch wal, noch hemel.

Homofilie en homohuwelijken in het bijzonder zouden immoreel zijn (voor de homohaters met een geheugen van een goudvis: ik heb in de derde alinea uitgelegd wat dit betekent). Maar ik vraag me dan af wat er precies immoreel aan homo's is. Liegen en bedriegen ze meer? Jatten ze als raven of moorden ze als de paus? Nou, voor zover ik het kan overzien niet. En zoals ik al zei: ik overzie alles. Daar komt bij: als ze al immoreel waren, zou dat tegelijkertijd impliceren dat ook immorele hetero's niet zouden mogen trouwen. Maar wie op aarde bepaalt dat dan? En dan heb je nog wat mensen op zwarte kousen die beweren dat het homohuwelijk de traditionele waarden ondermijnt. Tegen deze zwartkijkers zou ik willen zeggen dat volgens mij alle traditionele waarden in de loop der jaren al door getrouwde hetero's omver zijn geschopt, dus die vlieger gaat ook niet meer op. Meer incest, huiselijk geweld en overspel zullen de homo's niet met zich meebrengen lijkt mij.

Ja, nu ik alles zo op een rijtje zet denk ik toch dat ik maar eens moet ingrijpen. Het wordt tijd dat ik wat van die verachtelijke homohaters op mijn matje roep. Sorry Petrus!