Man in supermarkt met vrouw: de waarheid

Zo nu en dan komt het weleens voor dat je een man en vrouw samen in de supermarkt ziet lopen om boodschappen te halen. Blijft altijd een schitterend tafereel en ik kan met volle teugen genieten van de steeds driftiger wordende man die al het gedoe met kortingen, b-merken en het omdraaien van de dubbeltjes maar niet begrijpt.

Twee biertjes worden er door de vrouw in het karretje geladen en het onbegrip is op het gezicht van de man te lezen.
"Zullen we niet gewoon een krat meenemen ?"
"Ben je gek, heb je de prijzen gezien ? Dit is gewoon voor vanavond. Morgen haal ik wel weer nieuwe."
Als man zijnde ZOU je daar natuurlijk tegenin kunnen gaan en zeggen dat 24 flesjes gehaald in 12 dagen net zo duur is als 24 flesjes in ťťn enkele keer meegenomen, maar echt verstandig is dat natuurlijk niet. Waar de meeste mannen wel tegenin gaan is het feit dat in plaats van een Grolschje of Dommelsch er opeens Pitt of Holger of ander goedkoop bocht gehaald wordt.
Dat scheelt zomaar 4 euro per krat namelijk, en dat is per maand toch weer 10 euro uitgespaard.
Ik kan u vertellen dames dat de meeste mannen die 4 euro een rotzorg zal zijn. Een biertje moet lekker zijn, anders kun je net zo goed GEEN bier in huis hebben.

Dan de toetjes. Manlief hobbelt al vrolijk naar luchtig toetje of slagroomvla, maar die zijn natuurlijk vťťls te duur, en zeker hier. Bij de supermarkt in een compleet andere stad is zo'n pak wel 10 cent goedkoper.
"Als je ťcht die vla wil hebben moet je het daar maar gaan halen," is een veelgehoorde kreet. Manlief mompelt dat je dan minstens 3 euro aan benzine kwijt bent, wat vrouwlief rood van woede doet aanlopen en wegstormen bij het toetjesvak. "Dan heb je gewoon gťťn toetje..."

Aangekomen bij de zoutjesafdeling kijkt manlief zijn vrouw vragend aan. Ze strijkt haar hand over haar hart en knikt. Ja hoor, hij mag een zakje en enthousiast hobbelt hij naar de Smiths Crispy, zich verschrikt omdraaiend als zijn vrouw hysterisch 'NEEEEE' gilt.
"NEEEEEE, niet die, neem het huismerk maar."
Even zien we de man vies kijken, maar toch maar snel het huismerk, dat wel 8 cent goedkoper is, in de kar mikken. Genieten zal hij er niet van, maar het is beter dan niks natuurlijk.

En zo zijn na anderhalf uur de boodschappen binnen. Alles van b-merken, zo goedkoop mogelijk en met zo weinig mogelijk extra's, want "zo blijft er meer over om leuke dingen mee te doen".
Manlief, die vorige week nog drie maal zoveel boodschappen zelf in huis haalde in amper 15 minuten, baalt er zichtbaar van dat ze zich al anderhalf uur in de supermarkt bevinden (om de een of andere reden zijn vrouwen dermate graag in de supermarkt dat ze er uitgebreid hun tijd voor nemen).

Als manlief de volgende dag van zijn werk komt toont zijn vrouw vol trots haar 32e paar schoenen dat nu halve prijs was voor maar 60 euro. Paar nummer 32 dat hooguit twee keer gedragen zal worden en waar manlief 6 kratten bier voor had kunnen inslaan of 60 zakken crispy chips voor had kunnen halen.
Gelukkig zit mevrouw 's avond alweer spaarzegeltjes te plakken voor extra kortingen zodat het gezin samen nůg meer leuke dingen kan doen. Zo komt de vrouw een dag later thuis met een wintervest omdat die, omdat het 30 graden is buiten, in de aanbieding was en handig is voor de winter. Uiteraard verdwijnt het ding de kast in om er nooit meer uit te komen, zoals de complete in de winter aangeschafte zomercollectie, maar manlief is verstandig genoeg hier niets van te zeggen. Het zou toch uitdraaien op een man die op creatieve wijze tot een schuldgevoel wordt gedwongen.

Mannen doen er verstandig aan niet mee te gaan naar de supermarkt met vrouwlief.
Wil je een toetje, goeie chips of een echt biertje, rij dan een keer zelf naar de supermarkt en haal het gewoon zonder dat ze erbij is. Je hebt thuis wel een halve dag ruzie omdat je hŠŠr geld, waar jij je voor uit de naad werkt - maar dat terzijde, over de balk hebt gesmeten, maar je hebt er in elk geval wat lekkers voor teruggekregen.

Natuurlijk zijn er vrouwen die, al dan niet onder een vlaag van PMS, een opvlieger of wat dan ook een column schrijven en daarbij zichzelf in de slachtofferrol drukken, maar elke weldenkende man (en vrouw) weet dat bovenstaande verhaal eenvoudigweg niets dan de waarheid is. Er zijn gewoonweg dingen die mannen en vrouwen niet samen zouden moeten doen. Eťn van die dingen is winkelen.

Overigens; is het jullie ooit opgevallen dat als je met je vrouw of vriendin een kledingwinkel binnenstapt en ze iets leuks ziet ze het zelden zal kopen omdat het 'te duur' zou zijn, terwijl als ze alleen is ze dingen koopt die driemaal duurder zijn dan hetgeen ze heeft laten hangen toen je erbij was ?
Dat is een list om je ůf te doen geloven dat ze enorm zuinig zijn, ůf je subtiel te sturen richting het als cadeau aanschaffen voor haar. Trap er niet in, en begin er al helemaal geen discussie over a la 'ach, koop toch gewoon, we hebben er momenteel het geld voor', want dan breekt onherroepelijk de pleuris uit.
Ga nooit tegen vrouwen in als je leven je lief is en ga nooit, en ik herhaal nůůit, samen met ze winkelen. Tot zover mijn wijze les voor vandaag.