Het ontstaan van FOK!

Nu heb ik het een tijdje over de lay-out zitten kwaken, maar de site waar je nu tegenaan zit te kijken is volledig database driven. Dat betekent o.a. met het plaatsen van nieuws dat je op een apart (afgeschermd) gedeelte van de site ergens een lapje tekst in een tekstvlakje gooit, en dat het er dan precies in de juiste vorm (zoals jij het leest) uitkomt. Dus naast de lay-out was er ook veel gedoe rond de database. Veel mensen werden ongeduldig.. Vragen en opmerkingen zoals "Komt er nog wat van?" "We horen niets meer". En "Gaat FOK! nog eens online?" waren geen uitzonderingen.
En er werden deadlines gesteld. Voor de vakantie... nee, dat halen we niet. Na de vakantie dan. Ja, maar wanneer dan? Nou, toen is 1 oktober als aangrijpingspunt genomen. Dan moet het maar eens klaar zijn. Je kunt wel blijven lay-outen, maar dat heeft ook weinig zin.
Zo’n 13 dagen voor 1 oktober is er begonnen met aftellen. Op de frontpage stond een logo (begon bij "nog 13 dagen") wat elke dag een cijfer minder aangaf.



Alles leek goed te gaan verlopen. De database werd aangepast aan de lay-out (die natuurlijk op de valreep nog even veranderde) en alles ging goed. Tot op een gegeven moment Big Brother begon. Danny raakte helemaal verslaafd aan BB via internet en er werden rare dingen gezegd die zijn opgenomen. Hier stopt eigenlijk mijn verhaal, omdat ik alleen alles van vóór die tijd wilde vertellen.
Maargoed, de consequentie van de BB hype was dus dat de bezoekersaantallen van FOK! al ontzettend stegen nog voordat de site goed en wel online was! Wie had dit mogen verwachten... Een site waarvan je verwacht om bij wijze van spreken bij 0 te beginnen, trok al een recordaantal bezoekers van ruim 10.000 man. Met 78.027 pageviews.
Geweldig!

Misschien komt hier nog wel een vervolg op..

En ohja, toen ik Danny net vroeg wat voor gebral ik hier nog meer zou kunnen neerzetten in deze 'review' kwam het volgende als antwoord:
"poeh.. geen idee !!
jah dat er HEEEEEEEEEEEEEL veel werk in heeft gezeten "