Tien manieren die racisme niet zullen stoppen...

De lente van het jaar 2020 werd gekenmerkt door de opkomst van de neo-Marxistische Black Lives Matter-beweging. Na de gewelddadige dood van George Floyd ging de fik in de Verenigde Staten, waarna het vuur oversprong naar Europa.

Ook in Nederland werd een demonstratie gehouden tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten en werd en passant 'Zwarte Piet is Racisme' ook maar meegenomen. Werd Jerry Afriyie immers in 2014 niet op eenzelfde manier behandeld als Floyd?

Het politiegeweld in de Verenigde Staten mag zeker niet onderschat worden (tegen blank én zwart) en ook het racisme in de VS is her en der schrijnend. Echter, de wereldwijde acties die genomen worden in de 'strijd tegen racisme' worden lachwekkend.

De deugers weten inmiddels niet meer hoe snel ze op de anti-racismetrein moesten springen, inmiddels is die trein als een trein van de Indian Railways tot aan de nok gevuld en wordt de wereld overspoeld met deugactivisme van vooral blanke beroemdheden en fabrikanten.

De komende pagina's laten een aantal internationale voorbeelden van cancel culture zien die het racisme niet gaan stoppen.


All aboard 'de deugtrein'! (Foto: Zakir Hossain Chowdhury/Anadolu Agency/Getty Images)