Verschoor pakt eerste F3-podium

Richard Verschoor heeft zijn eerste podiumplek in de Formule 3 te pakken. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk reed de 19-jarige Benschopper in de tweede race van het weekeinde naar de tweede plek.

Met Brits Formule 3-kampioen Clement Novalak op pole - want hij finishte zondag als tiende - ging de race van start, met Alexander Smolyar naast hem en Verschoor en David Beckmann op rij twee.

Smolyar kende geen beste start en viel terug naar plek vijf, Novalak behield de leiding en kreeg Beckmann achter zich aan. Verschoor sloot daar weer achter aan, tot Liam Lawson hem voor bocht twee passeerde.

Na een paar ronden opende Beckmann met succes de aanval op Novalak, die na een foutje vervolgens ook Lawson langszij zag komen. Het knokken was nog zeker niet voorbij: Lawson nam de leiding over van Beckmann en Novalak ging de Duitser ook weer voorbij.

Verschoor zat ondertussen rustig achter het knokkende trio, tot hij richting de helft van de race Beckmann te grazen nam. Dat duurde ongeveer één bocht, daarna ging Beckmann er voorbij en moest Verschoor de Duitser Lirim Zendeli van zich af vechten.

Alex Peroni, zaterdag nog derde, viel halverwege de race stil, waarbij Duits F4-kampioen Theo Pourchaire zijn voorvleugel daar kapot op reed. Vervolgens kwam Verschoor op dreef: hij pakte Beckmann nu echt en ging ook al snel voorbij aan Novalak.

Een kapotgereden piepschuimbordje zorgde voor een paar ronden achter de safety car, waarna Lawson in een korte sprint naar de finish zijn zege moest verdedigen tegen Verschoor. Dat lukte en de Nieuw-Zeelander pakte zijn eerste zege, voor Verschoor en Novalak.