Drugovich schenkt Nederlands team F2-zege

Felipe Drugovich heeft zijn eerste zege in de Formule 2 te pakken. De Braziliaan reed op de Oostenrijkse Red Bull Ring een snaarstrakke race, ondanks de nodige door safety cars veroorzaakte onderbrekingen.

Met de voor het Nederlandse MP Motorsport rijdende Braziliaan Felipe Drugovich op poleposition en Louis Deletraz naast hem ging de race van start. In die volgorde doken ze bocht twee ook in, met Daniel Ticktum, Giuliano Alesi, Robert Shwartzman, Marcus Armstrong, Calum Ilott en Christian Lundgaard er achteraan.

Alesi viel na een ruime ronde stil met een geplofte motor waar Tom Coronel minstens een negen voor zou geven, wat de safety car de baan op bracht. Armstrong maakte weer grote indruk en reed ondertussen al op plek drie, achter Drugovich en Deletraz. De volgende safety car liet niet al te lang op zich wachten, dit keer met dank aan Jehan Daruvala.

De Red Bull-Indiër tikte Luca Ghiotto in het achterveld in de rondte, waarna Zhou Guanyu hem moest ontwijken. Een onfortuinlijk weekeinde voor de twee toppers: Ghiotto kon zaterdag niet eens starten, Zhou viel vanaf de leiding stil. Nog voor de race halverwege was viel de volgende alweer uit: Armstrong viel vanaf plek drie stil en kon inpakken.

Met nog dik tien ronden te gaan kende Drugovich weer een keurige herstart, Deletraz kreeg Ticktum en Shwartzman achter zich aan. De eerste en toch wat verrassende zege van Drugovich kwam niet meer in gevaar, Deletraz en Ticktum completeerden het podium. Het was de tweede zege voor MP Motorsport op het niveau onder de F1, nadat Sergio Sette Camara in 2017 in Spa-Francorchamps won.