Porsche Supercup-seizoen geopend, Ten Voorde 5e

Ook de laatste race voorafgaand aan de opening van het Formule 1-seizoen zit erop. Na de Formule 3 en Formule 2 kwam zondag aan het begin van de middag de Porsche Supercup de Oostenrijkse Red Bull Ring op, ook voor de heren aldaar uiteraard de eerste race van het seizoen.

Het seizoen ging van start met poleposition voor Jaxon Evans, die Florian Latorre naast zich had. Larry ten Voorde vertrok vanaf de zevende stek, Max van Splunteren had zich als negende gekwalificeerd, Jaap van Lagen als twaalfde, Daan en Jesse van Kuijk als veertiende en zestiende en Lucas Groeneveld als zeventiende.

Evans behield in de eerste ronde de leiding, Dylan Pereira en Leon Köhler schoven net als Ayhancan Güven voorbij Latorre. Halverwege zakte Van Splunteren na een aanvaring met een van de Van Kuijk's weg, voorin maakte Ten Voorde een lekkere move: hij knokte zich langs Latorre en Jean-Baptiste Simmenauer naar de vijfde plek.

De winst van Nieuw-Zeelander Evans kwam niet meer in gevaar, net als de podiumplekken van Pereira en Köhler. Güven kreeg in de slotronde nog een tijdstraf van vijf seconden, waardoor Ten Voorde uiteindelijk als vierde in het resultaat kwam te staan.