FOK! Wat een weer: motregen en wind(stoten)

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen nacht was het bewolkt en viel er plaatselijk nog regen of motregen. De minimumtemperatuur lag rond 17°C. De zuidwestenwind was matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Overdag is het eerst bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. In de loop van de middag breekt van het westen uit op steeds meer plaatsen de zon door, maar kan er vooral in de noordelijke helft van het land nog wel steeds een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De zuidwestenwind is landinwaarts matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies vrij krachtig tot krachtig en vlak aan zee krachtig tot hard. Tevens zijn er in de kustgebieden zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/u. Later in de middag en in de avond neemt de wind geleidelijk iets af.

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de noordelijke helft buien voor. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 13. De west- tot zuidwestenwind is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Maandag overdag schijnt de zon van tijd tot tijd en komen er buien voor, vooral in het noordoosten mogelijk met een klap onweer. Met een middagtemperatuur van ca. 18°C is het vrij koel. De wind wordt overal westelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond wordt de wind west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Afgelopen week struinde DJMO in Hoorn rond  (Foto: FOK!)
Afgelopen week struinde DJMO in Hoorn rond (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.