FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 april 2020

FOK! nieuwsfoto-onderschrift week 17

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! nieuwsfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is BB-King met het volgende onderschrift: "Don't worry! We're going to grab that Chinese virus by the pussy, kick it out and build a wall."

De opgave van deze week:

We zien Henk Krol en Fleur Agema tijdens de briefing van het RIVM, wat is hier gaande? (Pro Shots / Koen Laureij)
We zien Henk Krol en Fleur Agema tijdens de briefing van het RIVM, wat is hier gaande? (Pro Shots / Koen Laureij)

Eigenaar krijgt 25.000 euro boete voor illegale prostitutie in woning

De eigenaar van een woning in Amsterdam-Nieuw-West heeft een boete van 25.000 euro opgelegd gekregen voor het gebruik van het pand voor illegale prostitutie. Het pand werd voor het eerst gecontroleerd in 2016, waaruit bleek dat er signalen waren dat zich illegale prostitutiepraktijken afspeelden. De eigenaar kreeg toen twee weken om dit te staken, en kreeg hierbij een dwangsom van 25.000 euro opgelegd.

Drie jaar later, in juli 2019, was het weer raak. Toezichthouders van het team mensenhandel ontvingen een anonieme tip dat er veel onbekende mannen en vrouwen bij de woning werden gezien. In de woning werden vervolgens een man en vrouw aangetroffen, die bekenden zojuist via de website kinky.nl betaalde seks te hebben gehad. De vrouw vertelde regelmatig klanten te ontvangen in het pand.

Anderhalve week later maakte een agent van het team mensenhandel op kinky.nl een afspraak met een vrouw die haar diensten aanbood op hetzelfde adres. Eenmaal ter plaatse bleek zij inderdaad aanwezig. Omdat de eigenaar zich meerdere keren niet aan de regels heeft gehouden, moet hij de 25.000 euro nu betalen.

Tweetal aangehouden na waarschuwingsschoten

Politieagenten in Culemborg hebben vrijdagavond twee personen gearresteerd op verdenking van vuurwapenbezit en zware mishandeling danwel poging tot doodslag. Dat gebeurde nadat er twee waarschuwingsschoten door de politie werden gelost.

Voorafgaand aan de aanhoudingen waren er enkele incidenten zoals een openlijke geweldpleging, een ernstige mishandeling en ruzie tussen bekenden. Dat speelde zich af op de Hoge Akker en Jerusalem. Toen de agenten daarbij een 23-jarige man zagen staan met een vuurwapen, is deze verdachte gewaarschuwd en zijn 2 waarschuwingsschoten gelost. De verdachte is daarop aangehouden voor vuurwapenbezit; hij komt uit Culemborg. Een 21-jarige plaatsgenoot is ook op dat moment aangehouden voor zware mishandeling c.q. poging doodslag.

De recherche doet onderzoek naar de incidenten; enkele personen hebben aangiften gedaan. Gisteravond zijn ook de eerste getuigen gehoord; dat gaat vandaag door. Rechercheurs zoeken ook specifiek nog getuigen van de openlijke geweldpleging cq. mishandeling op de Hoge Akker én de ernstige mishandeling op Jerusalem. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Politie zoekt getuigen en mogelijke slachtoffers van mishandeling

Afgelopen nacht kon een 38-jarige man worden aangehouden voor de mishandeling van twee vrouwen in Utrecht. De politie is op zoek naar getuigen en mogelijke slachtoffers.

Rond middernacht werd een 19-jarige vrouw uit Utrecht aangevallen door een man aan de Eligenstraat. Het slachtoffer zette het op een gillen, waardoor omstanders haar te hulp schoten. Toen een 60-jarige vrouw het slachtoffer te hulp schoot werd ook zij mishandeld. De man vluchtte daarna weg.

Op basis van een goed signalement en met behulp van cameratoezicht kon de verdachte – een 38-jarige man uit Utrecht – in het Moreelsepark worden aangehouden.

Bent u ook slachtoffer geworden van deze verdachte of bent u getuige geweest van een van de mishandelingen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of het onderstaande tipformulier. Anoniem melden mag ook, dat kan via 0800-7000.

Mis je de motorsport? Vanavond terugblik FMX 2019

Normaal schaamteloze reclame, maar nu oprechte behulpzaamheid van je sportredactrice van dienst die zelf een traantje laat bij elk afgelast event. NIGHT of the JUMPs (NotJ) laat weten vanavond 'live' de ronde in München uit 2019 te delen via Facebook.

Het wereldkampioenschap Freestyle Motocross doet dit onder de subtiele noemer 'corona edition' en de inmiddels veelvuldig gebruikte hashtag #StayHome. Dus heb je altijd al eens FMX willen zien, Netflix al uitgekeken of verveel je je te pletter? Pak dan de hapjes erbij en check vanavond om 19.00 uur een kamioenschapsrondje Freestyle Motocross via de Facebookpagina van NotJ. Toch nog een beetje motorsport. 

Valentino Rossi: "Nu geen goed jaar om te stoppen"

Negenvoudig werelkampioen Valentino Rossi hoopt ook in 2021 nog mee te doen in het WK Wegrace. Maar de Italiaan bevindt zich naar eigen zeggen in een lastige positie. Dit onthult de inmiddels 41-jarige rijder aan MotoGP-commentator Matt Birt in een online duo-interview met teamgenoot Maverick Viñales.

Door fans werd al maanden volop gespeculeerd over het mogelijke pensioen van de motorsportlegende na 2020. Begin dit jaar gaf Rossi aan dat hij de eerste paar races van dit seizoen wilde afwachten alvorens een knoop door te hakken over zijn toekomst. Maar nu er vanwege de coronacrisis nog helemaal niet gereden is, kon de vraag niet uitblijven: wat nu? De Yamaha-rijder vindt het echter 'geen goed jaar' om te stoppen en wil niet op deze manier zijn carrière beëindigen: "Ik hoop door te gaan in 2021", aldus 'the Doctor'.

Hoewel Rossi toegeeft zich in een moeilijke situatie te bevinden zal hij toch vóór het najaar zijn keuze maken: "Het probleem is dat er niet gereden wordt. Zolang het virus er is, kunnen we niet racen. Ik moet dus een beslissing maken voor het racen begint, want in het meest optimistische geval kunnen we de tweede helft van het seizoen rijden, hopelijk augustus of september. Maar ik moet mijn beslissing voor die tijd maken."

De Italiaan staat nu nog onder contract bij het Yamaha-fabrieksteam maar stond zijn zitje voor volgend seizoen al af aan het jonge Franse talent Fabio Quartararo. Het Yamaha Petronas SRT team lijkt nu de meest voor de hand liggende optie voor 2021. Dat is mogelijk wél het laatste jaar voor Rossi: "(Nu stoppen) is niet de beste manier om te stoppen want de situatie is dat we misschien niet racen in 2020. Dus het is eerlijker voor mij om nog een kampioenschap te doen en dan te stoppen aan het eind van de volgende," concludeert de motorsportgrootheid. 

Wil jij weten hoe Rossi en Viñales het liefst de rest van het seizoen opgevuld zien worden? Of wat Rossi vindt van Jorge Lorenzo als testrijder of met welk van zijn veldgenoten Viñales het liefste in quarantaine zou zitten? Check dan het interview met Birt hieronder. Bonus: ons TT-circuit krijgt nog een compliment!

COVID-19: 655 nieuwe besmettingen en 120 doden, totaal 37.190 en 4409

Tot en met 25 april 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 37.190 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 655 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 10.381 (+100) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 120 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 4409 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2 virus.

Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

FIOD houdt man aan voor verkoop ondeugdelijke mondmaskers

De FIOD heeft op 24 april een 57-jarige man in zijn woning in Apeldoorn aangehouden. De man wordt ervan verdacht vijftienduizend ondeugdelijke FFP2-mondmaskers te hebben verkocht die voornamelijk terecht zijn gekomen bij zorginstellingen.

De verdachte heeft de mondmaskers uit China geïmporteerd. Om de Nederlandse overheid te misleiden is vermoedelijk bewust niet op het invoerdocument vermeld dat het om persoonlijke beschermingsmiddelen ging. Bij de mondmaskers zaten mogelijk vervalste certificaten. Het vermoeden is dat de kwaliteit van de mondmaskers niet voldoende is om de bescherming te bieden aan de gebruikers die verwacht mag worden van FFP2-mondmaskers.

De aangehouden man wordt verdacht van het verkopen van goederen wetende dat die voor het leven of de gezondheid schadelijk zijn en van valsheid in geschrift. De FIOD heeft met alle afnemers van deze mondmaskers al contact opgenomen. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Optreden tegen misbruik coronacrisis
De coronacrisis haalt bij heel veel mensen het beste naar boven. Helaas zien sommigen kansen voor fraude. Misbruik maken van de coronacrisis is maatschappelijk onacceptabel. De opsporingsdiensten en het OM geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op. Indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen hiervan.

Dierenpolitie haalt hond uit gezin na mishandelingen

De dierenpolitie heeft donderdag in Noord-Holland (plaats onbekend) een hond bevrijd uit een benarde situatie. De hond bleek volgens getuigen regelmatig mishandeld te worden binnen een gezin met kinderen.

De dierenpolitie heeft na de meldingen onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de hond binnen het gezin vaker werd mishandeld. Volgens meerdere getuigen zou de hond onder andere geslagen en geschopt worden door de eigenaresse. Ook overige gezinsleden zouden de hond mishandelen. Hierop heeft de dierenpolitie de hond donderdagochtend in beslag genomen en ondergebracht op een veilige locatie. De hond vertoonde angstig gedrag.

Er is proces-verbaal opgemaakt en de hond zal medisch onderzocht worden. Daarnaast wordt onderzocht of de hond mentale schade heeft opgelopen door de mishandelingen. Voor het welzijn van de kinderen is hulpverlening ingeschakeld.

Brandstichting zendmast in Waddinxveen

De hulpdiensten kregen in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april een melding van een brand in een zendmast aan de Bloemendaalsweg in Waddinxveen. De politie vermoedt brandstichting en onderzoekt de brand.

De brandweer kon de brand direct blussen. Omdat er aanwijzingen zijn gevonden voor brandstichting, startte de politie een onderzoek. Forensisch rechercheurs zochten rondom de mast naar sporen. Heb je iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de zendmast in Waddinxveen? Bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Zendmastbranden
In de afgelopen drie weken stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen er voor zorgen dat 112 minder goed bereikbaar is. De eenheden waarin de branden plaatsvonden en de Dienst Landelijke Recherche doen gezamenlijk onderzoek.

Landelijke coördinatie en onderzoek mogelijk crimineel netwerk
Het in brand steken van de zendmasten is zorgelijk en onacceptabel. De eventuele impact van de uitval van de zendmasten kan groot zijn. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de dekking van het telefoonnetwerk en daardoor voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang.

De betreffende eenheden doen zelf onderzoek naar de branden in hun gebied. De Landelijke Eenheid coördineert en onderzoekt het mogelijk crimineel netwerk dat erachter zit.

Coronaspecial 5: 'Explosieve 112-telefoontjes'

Kirsten werkt als centralist op een meldkamer in Brabant. Daar ging het aantal corona-patiënten het hardst omhoog van heel Nederland. En dat hebben ze gemerkt in de meldkamer van de politie. Het is drukker, maar er zijn ook nog meer ‘vreemde’ telefoontjes dan normaal: vragen over desinfectiehelikopters bijvoorbeeld.

En nog mysterieuzer: heel veel mensen bellen juist nu ineens omdat ze onontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog vinden… Hoe dat komt en wat dat met corona te maken heeft, hoor je in de vijfde coronaspecial van De Politiepodcast. En er is ook weer een luistervraag: klopt het dat de politie soms zonder waarschuwing een boete uitdeelt als je geen 1,5 meter afstand houdt?

Sword Art Online: Alicization Lycoris uitgesteld naar juli

Sword Art Online: Alicization Lycoris, de game gebaseerd op het derde seizoen van de beroemde en beruchte anime-serie, is uitgesteld naar 10 juli. De game zou eigenlijk op 22 mei uitkomen. Volgens uitgever Bandai-Namco was het noodzakelijk om de game uit te stellen wegens de COVID-19 pandemie.

Net als in voorgaande Sword Art Online-verhalen speel je weer in een neppe MMORPG als Kirito. Je duikt in de 'Underworld', een mysterieuze wereld die verbonden is met Kirito's verleden. De gane komt uit voor PS4, Xbox One en pc. Bekijk een gameplaytailer hieronder.

'Guerrilla werkt aan Horizon Zero Dawn trilogie'

Het Amsterdamse Guerrilla Games werkt aan een Horizon Zero Dawn trilogie. Het tweede deel van de post-apocalyptische serie zou gigantisch zijn en co-op elementen bevatten. Dit meldt Video Games Chronicle op basis van bronnen.

Het eerste deel kwam in 2017 uit en er werden uiteindelijk meer dan tien miljoen exemplaren van verkocht, een ongekend succes voor een nieuwe franchise. Guerrilla zou daarna zijn begonnen met het werken aan een sequel voor de PS4, maar de productie werd verschoven naar de PS5. Vermoedelijk komt de game niet veel later uit dan de lancering van de PS5 eind dit jaar.

Het eerste deel komt dit jaar ook uit voor pc, een nog altijd verrassende zet van Sony.

Handhaver meegesleurd door auto, slechts lichtgewond

Een 32-jarige gemeentelijke handhaver raakte vrijdagavond 24 april lichtgewond aan zijn arm en schouder bij een incident aan de Terentiusstraat in Rotterdam. Doordat agenten ook ter plaatse waren, konden zij na een korte achtervolging direct de twee verdachten (22 en 23 jaar) aanhouden.

Agenten kregen omstreeks 18:00 uur het verzoek om te ondersteunen bij een handhavingsactie. De handhavers wilden een man staandehouden die eerder zonder helm en kentekenplaat over de Sophoclesstraat reed en verzochten agenten daarbij hen te ondersteunen. In een portiek aan de Terentiusstraat gingen beiden met hun scooter een kelderbox in, kennelijk met de bedoeling om zich aan de staandehouding te onttrekken. Kort daarop kwamen beide mannen weer naar buiten en stapten zij vervolgens in een personenauto en reden zij weg. Nadat het duo een stopteken kreeg, stopte de bestuurder in eerste aanleg, om daarna toch door te rijden.

Hierbij werd een van de handhavers enkele meters meegesleurd. Een collega van hem kon een aanrijding met de wegrijdende auto voorkomen door opzij te stappen, haar fiets raakte daarbij beschadigd. Doordat agenten eveneens ter plaatse waren, konden de agenten na een korte achtervolging de bestuurder direct aanhouden. De bijrijder kon ook worden aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en zitten nog vast.

7,2 miljoen euro voor bescherming van het koraal in Caribisch Nederland

De koraalriffen in Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) staan onder druk. Dat heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit, maar ook voor de economische welvaart van de eilanden. Het kabinet maakt 7,2 miljoen euro vrij om de achteruitgang te stoppen en het koraalrif te herstellen. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vrijdag, mede namens staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in een brief aan de Tweede Kamer.

Het koraal op Caribisch Nederland wordt bedreigd door erosie en waterverontreiniging. De erosie ontstaat vooral door de ruim 40.000 vrij grazende geiten (en andere grazers, zoals ezels) en het zand dat van de oppervlakte de zee inwaait en het koraal beschadigt. Om dit tegen te gaan worden geiten in de toekomst binnen een omheining gehouden. Daarnaast komen er programma’s om de vrij grazende dieren te verwijderen. Ook wordt het af- en uitspoelen van afvalwater tegengegaan. Dat spoelt momenteel te vaak met voedingsstoffen – zoals fosfaat en nitraat – naar zee. Daar groeien algen sterk van en deze overwoekeren vervolgens het koraal.

Tegelijkertijd is er een hoopvolle ontwikkeling voor het koraal. Recent onderzoek laat namelijk zien dat het mogelijk is om elandgewei- en hertshoornkoraal, twee belangrijke soorten voor de huisvesting van verschillende vissoorten, uit te zetten en te laten groeien. Dit onderzoek wordt verder uitgebreid. De bescherming van het koraal is één van de onderdelen uit het samen met de eilanden opgestelde Natuur en milieubeleidsplan Caribisch Nederland dat voor de komende 10 jaar geldt. Ook is er aandacht voor de bescherming van natuurgebieden en diersoorten, en het duurzaam gebruik van land en water. Duurzame visserij en landbouw kunnen een bijdrage leveren aan de verbetering van de natuurbescherming en de economische welvaart in Caribisch Nederland. Daarom komt er dit jaar een plan om de lokale visserij zo in te richten dat visstanden per 2030 stabiel blijven. Ook wordt gewerkt aan meer duurzame vormen van landbouw, zoals een hydroponics farm op Saba (waarbij o.a. minder water nodig is om voedsel te produceren).

In 2017 publiceerde de Wageningen University & Research (WUR) het rapport ‘Staat van de natuur van Caribisch Nederland’. In het laatste rapport van de Convention on Biological Diversity (CBD) werd ook gekeken naar de biodiversiteitsdoelstellingen in de Cariben. De conclusies van beide rapporten waren duidelijk: aanvullende actie is nodig. Met het Natuur- en milieubeleidsplan Caribisch Nederland 2020-2030 wordt daar invulling aan gegeven. Niet alleen de natuur is daarmee geholpen. Natuurtoerisme en visserij leveren de eilanden jaarlijks zo’n 150 miljoen euro op, een flink deel van het bruto binnenlands product (bbp).

Politie zoekt getuigen van ernstige aanrijding in Eygelshoven

De politie onderzoekt een aanrijding die vrijdagavond plaatsvond op de Rimburgerweg in Eygelshoven. Bij de aanrijding raakte een voetganger ernstig gewond. Kort daarna kon een man worden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de aanrijding. De voetganger is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar behandeld. 

Rond 18.50 uur kreeg de politie een melding van een ernstige aanrijding tussen een personenauto en een voetganger. De bestuurder ging er vervolgens vandoor. Kort daarna zagen agenten de vermoedelijk betrokken auto met schade rijden op de Groenstraat. De automobilist werd daarop aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De politie komt in het bijzonder (nogmaals) in contact met een dame, ze droeg een rok, die getuige is geweest van het ongeval en met agenten ter plaatse heeft gesproken. Ook andere getuigen wordt verzocht contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Man (59) opgepakt voor diefstal beeld Joods meisje

Een 59-jarige Utrechter is aangehouden voor de diefstal van een bronzen beeldje, dat 26 januari werd gestolen uit de Synagoge in de Magdalenastraat in Utrecht. Via een DNA-match kwam de politie bij de verdachte uit.

Op 26 januari werd een bronzen beeldje van een rennend meisje gestolen vanaf de Magdalenastraat. Het beeldje verwijst naar de Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog uit een Utrechts weeshuis zijn gedeporteerd en is van grote betekenis voor de Joodse gemeenschap in Utrecht. De politie startte een onderzoek naar deze diefstal en vroeg ook media-aandacht hiervoor. Op 30 januari zagen voorbijgangers het beeldje liggen in een tuin aan de Maliebaan, en herkenden het van berichtgeving erover. Zij belden de politie die het beeldje ophaalde en sporenonderzoek aan het beeldje uitvoerde. Na dit onderzoek is het beeldje direct teruggegeven aan de Joodse gemeenschap.

Het DNA-materiaal dat zich op het beeldje bevond leidde naar een verdachte, die in de DNA-databank staat. Ook andere lijnen in het politieonderzoek leidden naar deze man, een 59-jarige Utrechter. Hij werd dinsdag 21 april aangehouden.

Start landelijke campagne tegen huiselijk geweld in coronacrisis

Vandaag starten het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid een nieuwe campagne tegen huiselijk geweld. Onder het bekende motto ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ helpt deze campagne slachtoffers en omstanders in actie te komen bij huiselijk geweld.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden noodzakelijkerwijs ingrijpende maatregelen genomen. Mensen werken en leven daardoor meer thuis, hebben minder sociale contacten, minder afleiding en kunnen onzekerheid hebben over hun inkomen. Dat kan betekenen dat de spanningen thuis oplopen, wat de kans op fysiek, psychisch of seksueel geweld vergroot.

Nu mensen elkaar minder treffen op verjaardagsfeestjes, school of de sportclub, blijft huiselijk geweld vaker verborgen. In deze uitzonderlijke tijd is het daarom extra van belang dat mensen iets doen. Een kleine stap kan al een groot verschil maken. Zowel voor mensen die zelf te maken hebben met huiselijk geweld als voor mensen in hun omgeving.

Het houdt niet op, totdat je iets doet
De nieuwe landelijke campagne richt zich op de eerste belangrijke stap die mensen kunnen maken: praat er over of vraag advies. Voor de campagne worden TV- en radiospots ingezet, online advertising en is een campagnewebsite ingericht. Op de website www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl kunnen mensen concrete tips en adviezen vinden over wat zij kunnen doen bij kindermishandeling, partnermishandeling en ouderenmishandeling.

Mensen kunnen, net als anders, 24/7 (anoniem) bellen met Veilig Thuis via 0800-2000. De campagnewebsite geeft daarnaast informatie over andere hulplijnen waar mensen gebruik van kunnen maken.

Moeder en dochter per traumaheli naar ziekenhuis na ongeval

Vrijdagavond even voor 21:30 uur vond er op de Rijksweg in Reuver een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. Op de fiets zaten een moeder en haar kind.

Beide slachtoffers zijn per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De bestuurder van de auto is door de politie gehoord. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

FOK! Wat een weer: wolkenvelden

Bewolkt en droog. In de loop van de ochtend lossen de meeste wolkenvelden op en wordt het een overwegend zonnige dag. Alleen in het noordelijk kustgebied kunnen nog enkele hardnekkige wolkenvelden aanwezig blijven. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 12°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.

In de nacht naar zondag breiden wolkenvelden boven het noordelijk kustgebied zich weer geleidelijk uit over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft van het land blijft het waarschijnlijk breed opgeklaard. Daar waar het helder is daalt de temperatuur plaatselijk tot iets boven nul, onder de bewolking wordt het niet kouder dan 6°C. De noordelijke wind wordt zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig.

Zondagochtend lossen de wolkenvelden boven de noordelijke helft van het land snel op en wordt het net als elders weer een zonnige dag. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot lokaal 19°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind. In de middag gaat de wind langs de westkust vanaf zee waaien. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Ook in Vleuten was het zonnig, zoals te zien is op deze foto van Charged
Ook in Vleuten was het zonnig, zoals te zien is op deze foto van Charged

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1390
special
Agatha All Along: allemaal mee met de heksen op de Witches' Road
special
Random Pics van de Dag #1389
special
Random Pics van de Dag #1388
special
Random Pics van de Dag #1387
review
Star Wars Outlaws
©FOK.nl e.a.