FOK! Wat een weer: wolkenvelden

Bewolkt en droog. In de loop van de ochtend lossen de meeste wolkenvelden op en wordt het een overwegend zonnige dag. Alleen in het noordelijk kustgebied kunnen nog enkele hardnekkige wolkenvelden aanwezig blijven. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 12°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.

In de nacht naar zondag breiden wolkenvelden boven het noordelijk kustgebied zich weer geleidelijk uit over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft van het land blijft het waarschijnlijk breed opgeklaard. Daar waar het helder is daalt de temperatuur plaatselijk tot iets boven nul, onder de bewolking wordt het niet kouder dan 6°C. De noordelijke wind wordt zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig.

Zondagochtend lossen de wolkenvelden boven de noordelijke helft van het land snel op en wordt het net als elders weer een zonnige dag. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot lokaal 19°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind. In de middag gaat de wind langs de westkust vanaf zee waaien. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Ook in Vleuten was het zonnig, zoals te zien is op deze foto van Charged
Ook in Vleuten was het zonnig, zoals te zien is op deze foto van Charged

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.