Valentino Rossi: "Nu geen goed jaar om te stoppen"

Negenvoudig werelkampioen Valentino Rossi hoopt ook in 2021 nog mee te doen in het WK Wegrace. Maar de Italiaan bevindt zich naar eigen zeggen in een lastige positie. Dit onthult de inmiddels 41-jarige rijder aan MotoGP-commentator Matt Birt in een online duo-interview met teamgenoot Maverick Viñales.

Door fans werd al maanden volop gespeculeerd over het mogelijke pensioen van de motorsportlegende na 2020. Begin dit jaar gaf Rossi aan dat hij de eerste paar races van dit seizoen wilde afwachten alvorens een knoop door te hakken over zijn toekomst. Maar nu er vanwege de coronacrisis nog helemaal niet gereden is, kon de vraag niet uitblijven: wat nu? De Yamaha-rijder vindt het echter 'geen goed jaar' om te stoppen en wil niet op deze manier zijn carrière beëindigen: "Ik hoop door te gaan in 2021", aldus 'the Doctor'.

Hoewel Rossi toegeeft zich in een moeilijke situatie te bevinden zal hij toch vóór het najaar zijn keuze maken: "Het probleem is dat er niet gereden wordt. Zolang het virus er is, kunnen we niet racen. Ik moet dus een beslissing maken voor het racen begint, want in het meest optimistische geval kunnen we de tweede helft van het seizoen rijden, hopelijk augustus of september. Maar ik moet mijn beslissing voor die tijd maken."

De Italiaan staat nu nog onder contract bij het Yamaha-fabrieksteam maar stond zijn zitje voor volgend seizoen al af aan het jonge Franse talent Fabio Quartararo. Het Yamaha Petronas SRT team lijkt nu de meest voor de hand liggende optie voor 2021. Dat is mogelijk wél het laatste jaar voor Rossi: "(Nu stoppen) is niet de beste manier om te stoppen want de situatie is dat we misschien niet racen in 2020. Dus het is eerlijker voor mij om nog een kampioenschap te doen en dan te stoppen aan het eind van de volgende," concludeert de motorsportgrootheid. 

Wil jij weten hoe Rossi en Viñales het liefst de rest van het seizoen opgevuld zien worden? Of wat Rossi vindt van Jorge Lorenzo als testrijder of met welk van zijn veldgenoten Viñales het liefste in quarantaine zou zitten? Check dan het interview met Birt hieronder. Bonus: ons TT-circuit krijgt nog een compliment!