Rea weer onklopbaar in World Superbikes, Van der Mark 5e

World Superbikes-coureur Jonathan Rea heeft op het Amerikaanse circuit van Laguna Seca ook de tweede race van het weekeinde aldaar gewonnen. De Noord-Ierse Kawasaki-rijder vertrok als negende en was net als een dag eerder niet te kloppen. 

Eugene Laverty pakte met een ijzersterke start de leiding, voor Marco Melandri. Michael van der Mark vertrok sterk en pakte de derde plek, gevolgd door Xavi Fores, Tom Sykes, Chaz Davies en wereldkampioen Rea, de winnaar van de race op zaterdag, die Alex Lowes achter zich had.

Van der Mark verschalkte Melandri al snel en pakte plek twee, terwijl Rea en Davies naar voren kwamen. Melandri ging er niet veel later af en Rea meldde zich in het achterwiel van Van der Mark's Yamaha, die snel werd gepasseerd door de Noord-Ierse Kawasaki-coureur.

Laverty hield de leiding ondertussen langer vast dan gebruikelijk als hij weer eens een sterke start heeft gehad, maar er was geen houden aan: Rea zette zijn Kawasaki erlangs en nam de koppositie soeverein over. Davies passeerde Van der Mark, die teamgenoot Lowes achter zich aan kreeg.

Met overtuiging schoot Davies met negen ronden te gaan zijn Ducati binnendoor bij Laverty, terwijl Lowes de vierde plek van Van der Mark ernstig begon te bedreigen. De Brit probeerde alles, maar zijn Nederlandse teamgenoot hield de deur met enig geweld dicht.

Bij het aanremmen voor de Corkscrew lukte het Lowes dan eindelijk om Van der Mark te pakken en daarmee waren de posities verdeeld. Rea won wederom met overmacht, opnieuw voor Davies. Voormalig vice-wereldkampioen Laverty mocht voor het eerst sinds Maleisië 2014 naar het podium, Lowes en Van der Mark eindigden als vierde en vijfde.