EODD rukt uit om oude batterij

Henk Heijting, explosievenverkenner bij de politie, stond vrijdagmiddag voor een raadsel. Dat schrijft hij in een post op Facebook. Een stel loodgieters had een mogelijk explosief aangetroffen onder de vloer van een woning in Amersfoort. Eenmaal ter plaatse stond het object, dat behoorlijk verroest was, naast een dixie. 

Henk: "In het omhulsel zag ik 8 staafachtige voorwerpen die met elkaar verbonden leken. Omdat een aantal explosieve stoffen na verloop van tijd instabieler en dus gevaarlijker kunnen worden en wij niet wisten waarmee wij te maken hadden heeft mijn TEV de door mij gemaakte foto's met de EODD (Explosieven Opruimings Dienst Defensie) gedeeld. (sic)"

Vervolgens rukte de EODD met drie man sterk uit. Inmiddels waren ook de voormalige bewoners van de woning opgespoord, maar ook zij wisten niet wat het moest voorstellen. Nadat de mensen van de EODD het voorwerp grondig hadden bestudeerd kwamen zij tot de conclusie dat het om een oude batterij van een vuurtorenlamp ging. "Eind goed, al goed", besluit Henk zijn post. 

EODD rukt uit om oude batterij  (Foto: Politie Rhenen)
EODD rukt uit om oude batterij (Foto: Politie Rhenen)EODD rukt uit om oude batterij  (Foto: Politie Rhenen)
EODD rukt uit om oude batterij (Foto: Politie Rhenen)