Invaller Honda helpt Japan aan gelijkspel tegen Senegal op WK

Keisuke Honda heeft Japan zondag aan een 2-2 gelijkspel geholpen in de tweede groepswedstrijd op het WK tegen Senegal. Door het gelijkspel hebben komen beide landen op vier punten na twee wedstrijden en nog alles in eigen hand om zich voor de achtste finales van het WK voetbal te plaatsen.

Senegal kwam al na dertien minuten op voorsprong dankzij een fout van de Japanse doelman. Eiji Kawashima bokste een makkelijk bal niet onder controle en stompte de bal tegen de knie van Mané aan.

Japan kwam wat beter in de wedstrijd, maar grote kansen kreeg het niet. Na iets meer dan een half uur was het toch onverwacht raak voor het Aziatisch land. Takashi Inui krulde na een prima aanval de 1-1 binnen.

Net zoals in de eerste helft was in het begin van de tweede helft weinig te beleven. De grootste mogelijkheid was er nog voor Senegal via een schot van Mbaye Niang, maar de Japanse goalie had geen moeite met de poging.

Plots vielen er wel twee goede kansen voor Japan te noteren. Yuya Osako miste volledig de bal na een lage voorzet van rechts. Inui, die de 1-1 op het scorebord had gezet, zag zijn inzet stranden op de kruising.

Japan leek steeds meer controle over de wedstrijd te krijgen, maar toch viel het doelpunt aan de andere kant. Wague schoot binnen nadat een pass van Sabaly vanaf de rechterkant werd verlengd door M’Baye Niang.

Senegal leek op weg naar de tweede overwinning van het WK, maar met nog een klein kwartier te spelen zorgde Honda voor de gelijkmaker na een fout van de doelman van Senegal. Voor de oud-middenvelder van VVV-Venlo was het derde goal op een WK. Eerder scoorde hij ook al op het WK van 2010 en 2014.

Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winnende treffer, maar beide landen moesten tevreden zijn met een gelijkspel.

Senegal's Youssouf Sabaly in duel met Japan's Gaku Shibasaki. (PRO SHOTS/Action Images)