Mascherano: "Nu moeten we laten zien dat we die status verdienen"

Argentinië presteert vooralsnog slecht op het WK en in het Argentijnse kamp zou er hommeles zijn. Javier Mascherano wil het niet bevestigen.

Zaterdag verschenen er berichten in Argentijnse media dat de spelers het gezag van bondscoach Jorge Sampaoli niet meer accepteren en de spelers zouden, met toestemming van bondsvoorzitter Claudio Tapia, het heft in eigen hand hebben genomen. Het zou dinsdag ook niet zeker zijn dat Sampaoli op de bank zou zitten in de laatste groepswedstrijd tegen Nigeria.

"De berichtgeving helpt ons niet, maar we zeggen niet dat onze prestaties slecht zijn vanwege de geruchten", vertelt Mascherano tijdens een persconferentie. "We moeten onze fouten corrigeren. We waren de WK-finalist in 2014 en nu moeten we laten zien dat we die status verdienen."

"Het lot heeft ons nog een kans gegeven en we willen die kans grijpen. Naast het mentale probleem, moeten we de teamprestaties verbeteren. We zullen dinsdag proberen te winnen, in afwachting van Kroatië - IJsland."

Over de relatie met Sampaoli, zegt Mascherano: "Er zijn veel mythes. De coach vraagt de spelers meestal naar hun mening over het funtioneren van het team. Dit is normaal in elke team. Het gebeurt hier en het gebeurde in Barcelona."

Lionel Messi maakt vooralsnog een slecht WK door. In de wedstrijd tegen IJsland faalde hij vanaf de strafschopstip om Argentinië naar de zege te schieten en tegen Kroatië was hij onzichtbaar. "Als er dingen fout gaan, heeft iedereen z'n frustraties", vervolgt Mascherano over het humeur van de aanvaller. "Hij is een mens, maar hij is sterk om de situatie om te draaien."