"Boateng lijkt te denken dat hij Franz Beckenbauer is"

Gary Neville en Roy Keane hebben geen goed woord over voor de Duitse centrale verdediger Jérôme Boateng na zijn prestatie tegen Zweden.

Duitsland ontsnapte zaterdag in de wedstrijd tegen Zweden aan nieuw puntenverlies nadat Toni Kroos in de 95ste minuut zijn land naar de 2-1 zege schoot. De Duitsers stonden op dat moment al met tien man nadat Boateng met zijn tweede gele kaart was weggestuurd.

"Boateng loopt op het veld alsof hij zondagvoetbal speelt", vertelt Keane bij ITV. "Hij is een schande geweest. Haal hem van het veld." Neville is het eens met de Ier: "De centrale verdedigers van Duitsland zijn een 'joke' geweest. Boateng lijkt om de een of andere reden te denken dat hij Franz Beckenbauer is, hij denkt dat hij dé speler is."

"Hij heeft onder Josep Guardiola gespeeld en begon te geloven dat hij een fantastische voetballer is. Hij was een 'joke' in deze eerst helft. Hij heeft waanideeën, denkt dat hij een speler is; hij dwaalt naar voren en slentert in de wedstrijd."

"Duitsland speelde beter zonder hem", sluit Keane af. Duitsland neemt het woensdag in de laatste groepswedstrijd op tegen Zuid-Korea en hoopt dan kwalificatie voor de knockout-fase veilig te stellen.