Mortara en Wittmann slaan toe in DTM-weekeinde Norisring

Het DTM-weekeinde op de Norisring heeft zeges opgeleverd voor BMW en Mercedes. Mercedes-coureur Edoardo Mortara was op zaterdag de beste op de korte, illustere baan in Duitsland, de tweede overwinning van het seizoen voor de Zwitser.

Zondag was het de beurt aan de Duitser Marco Wittmann, die met zijn BMW vooral dankzij een sterke strategie de winst kon pakken. Polesitter Daniel Juncadella hield bij de start de leiding, hoewel hij onder druk kwam te staan van de start vertrokken Lucas Auer.

Van de koplopers was Gary Paffett de eerste die naar binnen kwam, waarna de coureurs die al eerder gestopt waren, waaronder Mortara, hem voorbij reden. Mortara opende vervolgens de strijd met de net gestopte Bruno Spengler, waardoor juist Wittmann hem kon passeren.

Wittmann wist met wat moeite ook voorbij Juncadella en Auer te rijden, waarmee duidelijk werd dat wat vroeger stoppen toch het voordeel opleverde. Kampioenschapsleider Paffett kende ondertussen een matige race en eindigde uiteindelijk als dertiende.

Nadat iedereen gestopt was en de posities duidelijk werden streden Wittmann, Mortara en Juncadella om de podiumplaatsen. Het verschil tussen de drie bleef aan de finish beperkt tot minder dan een seconde, maar Wittmann werd niet meer serieus bedreigd en won zijn tweede race van het jaar.

Robin Frijns maakte net als een dag eerder een zeer late pitstop. Na de twaalfde plek van zaterdag kwam de Nederlander nu uit op de achtste plaats. Paffett houdt de leiding in de titelstrijd, Mortara en Wittmann volgen, terwijl Timo Glock met tien tweede plaatsen schade opliep.