De Vries wint in Formule 2 in Frankrijk

Nyck de Vries heeft zijn tweede overwinning in de Formule 2 binnen. De 23-jarige Nederlander won vorig jaar al in Monaco, dit keer was hij de beste in de sprintrace op het Franse circuit van Paul Ricard.

Bij de start schoof De Vries van de vierde plek op naar de derde plaats, achter Nicholas Latifi en Louis Deletraz. George Russell, die zaterdag de hoofdrace won, dook met technische problemen al voor de opwarmronde de pitstraat in en was gelijk kansloos voor een degelijk resultaat.

De Vries keek ondertussen even wat de mannen voor hem deden en na vier ronden opende Deletraz met succes de aanval op Latifi. De Canadees werd twee ronden later verschalkt door De Vries, die halverwege de race met een indrukwekkende inhaalactie buitenom Deletraz naar de leiding ging.

De Fries stond die leidende positie niet meer af en zijn zege kwam dan ook niet meer in gevaar. Hij won voor Deletraz, terwijl Luca Ghiotto de derde podiumplek pakte. Latifi reed zijn voorvleugel in de slotronde nog aan gort door achterop kampioenschapsleider Lando Norris te rijden.