FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 september 2015

Gordon is veranderd door ongeluk

Het ongeluk waar Gordon bijna twee weken geleden bij betrokken was op het Griekse eiland Mykonos heeft diepe indruk gemaakt op de zanger. Hij laat via Facebook weten dat de klap hem heeft veranderd, 'dat voel ik en merk ik aan alles'.

"Ik omarm het leven des te meer en wederom dank ik jullie alsnog voor al de berichten, kaartjes, bloemen, poffertjes, wafels, gebak, luchtjes, taarten, geluksteentjes, boeddhabeeldjes, gezondheidsarmbandjes noem alles maar op", aldus Goor.

De zanger schrijft dat hij inmiddels al twaalf dagen in bed ligt, 'voor diegene die mij een beetje kennen is dat echt een beproeving'. Gordon laat weten dat zijn herstel gestaag vordert, hoewel dat in zijn ogen nog veel te langzaam gaat. "Afgelopen week nog helse pijnen gekend, nog even op de eerste hulp beland maar nu moet het dan toch echt beter worden", aldus Goor.

"Het niet zelfstandig kunnen douchen, aankleden etc. doet je weer beseffen dat alles zo betrekkelijk is. Inmiddels kan ik het sinds vanmorgen weer allemaal wel! Nu meer dan ooit respect voor al die mensen in de zorg en ga ik me nog meer inzetten voor die groep mensen zodra ik weer honderd procent op de been ben."

Gordon is veranderd door ongeluk
Gordon is veranderd door ongeluk (Foto: BuzzE)

Kritiek Samsom op Zijlstra over arbeidsmarkt

PvdA-leider Diederik Samsom maakte woensdag duidelijk waarom het kabinet nog steeds niet met een plan voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) is gekomen. PvdA en VVD staan hier lijnrecht tegenover elkaar.

Samsom verweet VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra dat die vaste contracten als een probleem ziet, flexwerk als de norm betitelt en werknemersrechten als ballast ziet. Dat is economisch kortzichtig, aldus Samsom. "Ik weet het, de vakbeweging, de cao, het vaste contract, het wordt door rechts met graagte weggezet als ouderwets. Ik luisterde geamuseerd naar de ronkende teksten van collega Zijlstra op zijn partijcongres."

Samsom hamerde erop dat veel mensen toch zekerheid willen en niet iedereen het zzp-schap ambieert. "Er zijn zoveel mensen die niet hip, hot en happening zijn. Die verdienen zekerheid over hun baan."

Kritiek Samsom op Zijlstra over arbeidsmarkt
Kritiek Samsom op Zijlstra over arbeidsmarkt (Foto: ANP)

Lionel Richie strijkt neer in Las Vegas

Lionel Richie staat volgend jaar een paar maanden in Las Vegas. De 66-jarige zanger krijgt een vaste plek in de Amerikaanse gokstad, maakte hij woensdag bekend in de Today Show.

"Ik ga naar Vegas", glunderde Richie. "Heel cool." De zanger treedt in april, mei, september en oktober op in Planet Hollywood en kijkt daar nu al naar uit. "Alles wat je aan special effects wil doen, kan gewoon omdat niet alles de wereld over hoeft."

Richie is van plan in Las Vegas zijn grote hits ten gehore te brengen, hoewel hij niet al zijn knallers zelf zingt. "Er zijn fans uit de tijd van de Commodores, zij willen Brickhouse horen", antwoordde Richie op de vraag welke liedjes goed vallen bij zijn publiek. "En natuurlijk Easy. Dan heb je nog Dancing On The Ceiling en All Night Long. Maar het publiek zingt toch het hardst mee op Hello. Dat nummer zing ik niet meer, ik zet het in en daarna neemt het publiek het over."

Niet alleen de zanger zelf is blij met zijn nieuwe klus, ook zijn kinderen zien en langdurig verblijf in de gokstad wel zitten. "Mijn 21-jarige zoon zei meteen: ja pa, we gaan naar Vegas!"

Lionel Richie strijkt neer in Las Vegas
Lionel Richie strijkt neer in Las Vegas (Foto: BuzzE)

Wilders: azc's zijn een gevaar voor Nederland

Volgens PVV-leider Geert Wilders bestaat er een geheime lijst van Nederlandse plaatsen waar nog een asielzoekerscentrum kan komen. Hij las woensdagavond alle namen voor tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer.

"Bijna de helft van de gemeenten in Nederland dreigt straks onderdak te bieden aan een asielzoekerscentrum", aldus Wilders. Volgens hem loopt de veiligheid van Nederland daardoor gevaar. Maar PvdA-fractieleider Diederik Samsom oogstte applaus toen hij zei dat dit juist een positieve kant van Nederland toont.

Kort daarvoor had Wilders alle plaatsen opgenoemd waar zich al asielzoekerscentra bevinden. "En die danken we allemaal", reageerde D66-voorman Alexander Pechtold na de opsomming, ook onder applaus.

Wilders waarschuwt voor asielzoekerscentra
Wilders waarschuwt voor asielzoekerscentra (Foto: ANP)

'Bedreigingen Ratelband eigenlijk gemompel'

De vermeende bedreiging van Moon van Buuren door haar ex-man Emile Ratelband, is nooit goed te horen geweest. Dat stelt Mark Nillesen, advocaat van de positiviteitsgoeroe. Ratelband zou zijn ex in december 2013 tegen de schenen hebben geschopt en haar op haar hoofd hebben geslagen of gestompt.

Ook zou hij de vrouw met wie hij in een vechtscheiding was verwikkeld, hebben bedreigd met de woorden: "Je denkt dat je van mij af bent, maar je komt niet van mij af. Je gaat eraan." Deze bedreiging is volgens Nillesen stiekem opgenomen door Ratelband's vrouw.

Zijn woorden waren volgens Ratelband's advocaat zo zacht gemompeld dat zijn ex ze niet gehoord zou hebben en aan Ratelband vroeg om ze te herhalen. Dat deed hij niet. Een schriftelijke uitwerking van de opnames is volgens Nillesen door het Openbaar Ministerie toegevoegd aan het dossier over de zaak, die donderdag in de rechtbank behandeld wordt.

Volgens de advocaat gaat het hier om 'vrije gedachten', niet om echte bedreigingen. "De woorden zijn opgepikt door de apparatuur en vervolgens bewerkt zodat ze wel verstaanbaar waren. Maar dat was in het echt niet zo."

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een geluidsopname is met daarop bedreigingen en dat die donderdag in de rechtszaal zal worden afgespeeld. Verder wil het OM inhoudelijk nog niet ingaan op de zaak.

Ratelband ging onlangs vrijuit toen hij terechtstond voor medeplichtigheid bij brandstichting in een huis van hem in 2009. Hij zou daar een financieel motief voor hebben gehad, volgens de aanklager. De rechters oordeelden dat er geen direct bewijs was.

'Bedreigingen Ratelband eigenlijk gemompel'
'Bedreigingen Ratelband eigenlijk gemompel' (Foto: BuzzE)

Rusland wil overleg met VS over Syrië

Rusland wil op militair niveau met de Verenigde Staten (VS) in gesprek over de situatie in Syrië. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry woensdag gezegd.

Kerry liet verder weten dat hij het voorstel van zijn Russisch ambtgenoot Sergei Lavrov heeft voorgelegd aan het Witte Huis en het Pentagon. Het overleg moet de VS opheldering geven over de Russische intenties in Syrië en manieren om het conflict aan te pakken.

De spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten zijn toegenomen sinds begin deze week bekend werd dat Rusland, een bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad, een luchtbrug heeft opgezet om Syrië van wapens te voorzien. Russische vliegtuigen zouden in de afgelopen week naar een vliegveld bij Latakia zijn gevlogen. Die toestellen hadden militairen en tonnen aan materiaal aan boord.

Rusland wil overleg met VS over Syrië
Rusland wil overleg met VS over Syrië (Foto: ANP)

Chaos bij grensovergang Hongarije

Bij de grensovergang tussen Hongarije en Servië is het aardig uit de hand aan het lopen. De vluchtelingen die al een aantal dagen voor de overgang bivakkeren hebben gepoogd het hek te bestormen.

Na een een eerste poging werd het hek geforceerd maar kon de grote groep aanwezige oproerpolitie de menigte tegenhouden. Even na 16.00 uur ging het weer mis, nadat de politie gasgranaten en een waterkanon inzette werd de menigte teruggedrongen. Hierop werd het hek weer gesloten.

Als reactie daarop begonnen enkele relschoppers stenen te gooien richting de politie. Daarop werden er opnieuw charges uitgevoerd met gasgranaten. De tot nog toe rustige sfeer is omgeslagen in een grimmig tafereel.

Update 22.45 uur:
Bij de rellen van woensdag heeft de politie bij de grensovergang met Servië 29 relschoppende vluchtelingen opgepakt. In een poging het hek te forceren werden ze door de Hongaarse oproerpolitie met traangas en waterkannonen bestookt. Als antwoord hierop begonnen diverse relschoppers met stenen en allerhande voorwerpen richting de politie te gooien.

Volgens een woordvoorder van de Hongaarse premier Viktor Orban zou er onder de arrestanten zich ook een terrorist bevinden.

Voor zo lang het beschikbaar is, zijn er hier een aantal livestreams te volgen:

Chaos bij grensovergang Hongarije
Chaos bij grensovergang Hongarije

Uitslagen Champions League 16/09/2015

Eerste speelronde in de Champions League voor de groepen E, F, G en H. In dit bericht de uitslagen van de gepeelde wedstrijden, doelpuntenmakers, rode kaarten, standen in de groep en eventuele andere bijzonderheden. 

Groep E
AS Roma (Ita) - Barcelona (Spa) 1-1 (1-1) 
 21' Suárez 0-1
 31' Florenzi 1-1 

De 1-1 van Alessandro Florenzi. (Bron: Vine)

Bayer Leverkusen (Dui) - BATE Borisov (WRu) 4-1 (1-1)
 4' Mehmedi 1-0
 13' Milunovic 1-1
 47' Calhanoglu 2-1
 58' Hernández 3-1
 75' Calhanoglu (pen) 4-1

Stand

Pos Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Bayer Leverkusen  1 1 0 0 3 4-1 
2 AS Roma  1 0 1 0 1 1-1 
= FC Barcelona  1 0 1 0 1 1-1 
4 BATE Borisov  1 0 0 1 0 1-4 

Groep F
Dinamo Zagreb (Kro) - Arsenal (Eng) 2-1 (1-0)
 24' Oxlade-Chamberlain 1-0
 40' Giroud (Arsenal/2g)
 58' Fernandes 2-0
 79' Walcott 2-1

Olympiakos Piraeus (Gri) - Bayern München (Dui) 0-3 (0-0)
 52' Müller 0-1 
 89' Götze 0-2
 90+2' Müller (pen) 0-3

Stand

Pos Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Bayern München  1 1 0 0 3 3-0 
2 Dinamo Zagreb  1 1 0 0 3 2-1 
3 Arsenal  1 0 0 1 0 1-2 
4 Olympiakos Piraeus  1 0 0 1 0 0-3 

Groep G
Chelsea (Eng) - Maccabi Tel Aviv (Isr) 4-0 (2-0) 
Bijz: 6' Hazard (Chelsea) mist strafschop
 15' Willian 1-0
 45+4' Oscar 2-0
 58' Costa 3-0
 78' Fàbregas 4-0

Dinamo Kiev (Oek) - FC Porto (Por) 2-2 (1-1)
 20' Gusev 1-0
 23' Aboubakar 1-1
 81' Aboubakar 1-2 
 89' Buialsky 2-2 

Stand

Pos Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Chelsea  1 1 0 0 3 4-0 
2 Dinamo Kiev  1 1 1 0 1 2-2 
= FC Porto  1 0 1 0 1 2-2 
4 Maccabi Tel Aviv  1 0 0 1 0 0-4 

Groep H
Valencia CF (Spa) - Zenit St. Petersburg (Rus) 2-3 (0-2)
 9' Hulk 0-1
 44' Hulk 0-2
 54' Cancelo 1-2 
 73' Gomes 2-2
 76' Witsel 2-3 

AA Gent (Bel) - Olympique Lyon (Fra) 1-1 (0-0)
 41' Dejaegere (AA Gent)
 58' Jallett 0-1
 68' Milicevic 1-1
 87' Foket (AA Gent)
Bijz: 88' Lacazette (Olympique Lyon) mist strafschop

Stand

Pos Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Zenit St. Petersburg  1 1 0 0 3 3-2 
2 AA Gent  1 0 1 0 1 1-1 
= Olympique Lyon  1 0 1 0 1 1-1 
4 Valencia  1 0 0 1 0 2-3 

Waterpoloërs naar Israël voor EKT-2

Bondscoach Robin van Galen heeft woensdag de dertien waterpoloërs aangewezen die Nederland tijdens het tweede Europees kwalificatietoernooi in Israël (25-27 september) naar de eindronde in Servië (10-23 januari) moeten zien te loodsen. In de selectie ontbreekt Yoran Frauenfelder. Hij is geblesseerd en werkt aan zijn herstel bij zijn Spaanse club Sant Andreu. Sebastiaan van Mil is zijn vervanger.

Het EK 2016 is belangrijk in de race naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Om in Belgrado mee te doen moet Oranje in Netanya een goed resultaat boeken. Behalve het gastland zijn Georgië en Litouwen de tegenstanders. Nederland won begin dit jaar in Utrecht tijdens het EKT-1 van Frankrijk, Letland en Malta. Die punten blijven staan.

Waterpoloërs naar Israël voor EKT-2
Waterpoloërs naar Israël voor EKT-2 (Foto: ANP)

FIFA 16 komt met bizarre trailer

EA heeft vandaag weer een nieuwe trailer uitgebracht voor de nieuwste telg in de FIFA-franchise, die toch een stuk maffer is dan de serieuze trailers die we tot nu toe hebben gezien voor de game. Onder andere Lionel Messi, Alex Morgan en Sergio Agüero komen voorbij. En oh ja, ook nog een operazangeres. Gewoon omdat het kan.

FIFA 16 komt op 22 september uit voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Android, iOS en de pc.

FIFA 16 komt met bizarre trailer

Toekomst Pacific Rim 2 onzeker

Het zou wel eens afgelopen kunnen zijn voor het vervolg op het populaire Pacific Rim. Dit meldt Forbes vandaag.

The Hollywood Reporter meldde eerder al dat de film voorlopig van het releaseschema is gehaald. De distributeur, Warner Bros., zou er geen heil meer in zien. Dat zou opzich geen onlogische keuze zijn, want het eerste deel was financieel gezien geen grote hit. De populariteit van de film begon eigenlijk pas te groeien nadat de film uit de bioscopen was verdwenen.

De Amerikaanse releasedatum stond eerst op 4 augustus 2017, maar als de film überhaupt gemaakt gaat worden, gaat het die datum niet meer halen door de vertraging. Vin Diesel zou al wel onder contract staan voor het vervolg. De situatie van Charlie Hunnam, die de hoofdrol vervulde in de eerste film, is ook onduidelijk.

Filmposter Pacific Rim

Twijfels CDA over nieuwe vermogensheffing

Oppositiepartij het CDA heeft grote twijfels over het kabinetsvoorstel voor een nieuwe vermogensrendementsheffing. CDA-leider Sybrand Buma zei woensdag tijdens de Algemene Beschouwingen dat het plan van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën ingewikkeld is en waarschijnlijk zeer moeilijk uitvoerbaar.

Hij riep het kabinet daarom op het voorstel apart in te dienen van de lastenverlichting van 5 miljard euro, die wel de steun van Buma heeft. Steun van het CDA is voor het kabinet van groot belang om plannen door de Eerste Kamer te krijgen. De coalitie van VVD en PvdA kan daar rekenen op slechts 21 van de 75 zetels. Met het CDA erbij zijn er 33 zetels en komt een meerderheid in het zicht.

Twijfels CDA over nieuwe vermogensheffing
Twijfels CDA over nieuwe vermogensheffing (Foto: ANP)

Lubach en Stax dingen mee naar Talent Award

Arjen Lubach en Dionne Stax maken kans op de Televizier Aanstormend Talent Award. De VPRO-presentator en NOS-presentatrice behoren tot de vijf televisietalenten die in de race zijn voor een nominatie voor de prijs van tv-gids Televizier. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Ook Jan Versteegh (BNN) en Niels van der Laan (VARA) dingen nog mee naar de Talent Award. Luuk Ikink, bekend van het RTL 4-programma RTL Late Night, maakt net als vorig jaar kans op de prijs. "Ik zal wel heel veel talent hebben dan", grapte Ikink in RTL Boulevard over zijn tweede nominatie. Vorig jaar zag Ikink Ruud Feltkamp naar huis gaan met de prijs.

Wie van de vijf kanshebbers dit jaar wint, wordt volgende maand duidelijk tijdens de uitreiking van de Televizier-prijzen. Het Gouden Televizier Ring-Gala vindt op donderdag 15 oktober plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Lubach en Stax dingen mee naar Talent Award
Lubach en Stax dingen mee naar Talent Award (Foto: BuzzE)

Winkeldief bewusteloos na overmeestering

Een winkeldief aan het Cornelis Troostplein in Amsterdam is gevallen en bewusteloos geraakt, nadat hij was overmeesterd door omstanders, aldus een politiewoordvoerster woensdag.

Door de val liep hij een hoofdwond op en was hij even buiten bewustzijn. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het is nog niet duidelijk wat zich precies in de winkel heeft afgespeeld. Ook is ook nog niet bekend of de winkeldief is ingerekend door bezoekers of personeelsleden.

Winkeldief bewusteloos na overmeestering
Winkeldief bewusteloos na overmeestering (Foto: ANP)

LTVDK versterkt de eindredactie

De FP kon wel een nieuwe boost gebruiken en daarvoor hebben we het genoegen LTVDK als nieuw lid van de eindredactie te verwelkomen. 

U ongetwijfeld al welbekend door journalistieke pareltjes op hoog niveau als Fuck, dat is een oud woordGeheime boodschap op Pluto: 'Allah houdt van Mohammed' en Gezocht: fulltime hoerenloper.

Ook ken je hem wellicht van zijn niet aflatende inzet in de vele FP-feedbackberichten (of zijn matige bijdrages aan de NWS SC, die zijn voor niemand leuk). Hoe dan ook, ik heb er het volste vertrouwen in dat hij gaat shinen als ER.

Mocht je nu denken dat je zelf een bijdrage kan leveren aan de FP, bijvoorbeeld door leuke nieuwsitems, ideeën voor vaste rubrieken, leuke columns of reviews etc etc etc, stuur even een mailtje naar frontpage@fok.nl. Met een beetje geluk krijg je dan reactie van onze nieuwe guitige ER. Met een beetje pech moet je het met mij doen. 

LTVDK, veel plezier en succes!

Verstappen ziet kansen in Singapore

Max Verstappen denkt dat de aanstaande race in Singapore hem wel ligt. "Het heeft weinig rechte stukken, dus dat is altijd positief voor ons. En onze auto's hebben een paar upgrades gehad, dus hopelijk geeft dat ons net wat snellere rondetijden", zei de Nederlandse Formule 1-coureur woensdag.

"Ik hoop dat ik punten kan scoren en ik wil gewoon een goede race rijden", zei Verstappen verder over de race, die zondag wordt verreden in de Aziatische stadstaat. De zeventienjarige coureur van Toro Rosso staat op dit moment twaalfde in de WK-stand met 26 punten.

Verstappen ziet kansen in Singapore
Verstappen ziet kansen in Singapore (Foto: ANP)

Oud-rector verdacht van 'maken' kinderporno

Een voormalig rector van het 4e Gymnasium in Amsterdam wordt ervan verdacht beeldmateriaal van 26 leerlingen te hebben bewerkt, zodat het kan worden gezien als kinderporno. Tegen hem is aangifte gedaan, maakte het College van Bestuur van Esprit Scholen, waartoe de school behoort, woensdag bekend.

De man werd in april al geschorst op verdenking van het in bezit hebben van kinderporno.

Het gaat vooral om leerlingen die inmiddels eindexamen hebben gedaan. De leerlingen zijn inmiddels geïnformeerd en door de politie gehoord, aldus het bestuur.

Oud-rector verdacht van 'maken' kinderporno
Oud-rector verdacht van 'maken' kinderporno (Foto: ANP)

Ben Carson loopt in op Donald Trump

Presidentskandidaat Donald Trump heeft woensdagavond naar verwachting een flinke kluif aan zijn Republikeinse opponenten tijdens het tweede verkiezingsdebat, dat CNN op prime-time uitzendt in Amerika. Zijn rivalen maken zich naar verluidt op om een inhaalslag te maken op de 69-jarige miljardair. De gepensioneerd neurochirurg Ben Carson loopt in de peilingen langzaam in op Trump.

De andere Republikeinse presidentskandidaten zullen Trump hard aanpakken. In het eerste debat werd Trump vooral genegeerd, in de hoop dat hij zelf in de fout zou gaan. Maar Trump werd, onder meer met zijn anti-immigratieretoriek en harde stijl van debatteren, populair onder Republikeinse kiezers. Zorgen maakt Trump zich echter niet. "Ik hoor dat ze me aan willen pakken. We zien het wel", reageerde hij maandag laconiek tijdens een campagnedag in Dallas.

In de laatste peilingen gaat Trump met 32,2 procent van de stemmen aan kop, gevolgd door Carson met 15,8 procent en Jeb Bush (oud-gouverneur van Florida) met 9 procent. Iowa kiest in februari al eerste staat een kandidaat voor de verkiezingen van november 2016.

Ben Carson loopt in op Donald Trump
Ben Carson loopt in op Donald Trump (Foto: ANP)

Rellen bij grensovergang Servië-Hongarije

De Hongaarse politie heeft woensdag bij de grens met Servië traangas en een waterkanon ingezet om te voorkomen dat vluchtelingen het land binnenkomen. Asielzoekers gooiden met stenen en stichtten brandjes bij de grensovergang in Röszke. Hongarije heeft Servië gevraagd op te treden tegen de vluchtelingen aangezien die zich op Servisch grondgebied bevinden.

De rechtse regering van Hongarije heeft een hek gebouwd langs de grens met Servië om vluchtelingen tegen te houden. Het land maakte woensdag bekend de grens bij Röszke nog zeker dertig dagen dicht te willen houden.

Het aantal asielzoekers dat Hongarije binnenkomt is sinds de strengere controles sterk gedaald. Maandag kwamen vlak voor het sluiten van de poorten nog bijna 10.000 mensen binnen. Dinsdag waren er nog 366 migranten doorheen geglipt.

Rellen bij grensovergang Servië-Hongarije
Rellen bij grensovergang Servië-Hongarije (Foto: ANP)

3000 vluchtelingen opgevangen in Nijmegen

Zoveel?! Ja inderdaad, zoveel. De gemeente Nijmegen vangt de komende tijd 3000 vluchtelingen op in een tentenkamp op het terrein Heumensoord. De Gelderse plaats geeft daarmee gehoor aan een oproep van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Tijdens een persconferentie woensdagmiddag lichtte de gemeente de plannen toe. Het kamp in Heumensoord is de tot nog toe grootste opvanglocatie voor vluchtelingen in Nederland.

3000 vluchtelingen opgevangen in Nijmegen
3000 vluchtelingen opgevangen in Nijmegen (Foto: ANP)

Van Helsing pronkt met oppoetsbeurt

Op 23 september komt The Incredible Adventures of Van Helsing - Final Cut uit. De drie delen van de reeks verschijnen dan in een gepimpte versie met extra’s. Iedereen die alle delen reeds heeft krijt de Final Cut gratis.

NeocoreGames laat even fijntjes weten wat er allemaal is gedaan met deze remastered uitgave. Er is in ieder geval geluisterd naar de fans en Van Helsing kan nu level 100 worden. Ook zijn de skills in ere hersteld en is het menu verbeterd.

Nieuwe trailer voor Divergent-vervolg

In de nieuwe Divergent-film gaat de strijd tegen de macht verder. Tris en consorten zijn te zien in de eerste trailer voor de derde film in de serie.

Allegiant, zoals de ondertitel luidt, volgt Tris in haar strijd tegen president Jeanine, nadat de rollen omgekeerd zijn in de vorige film, Insurgent. Alhoewel dit erg bekend zal klinken, gaat de film toch net een andere kant op dan die andere Young Adult-sensatie. De regie is opnieuw in handen van Robert Schwentke, en er werd een script gewend door Brain Duffield.

Onder andere Shailene Woodley, Miles Teller, Theo James en Kate Winslet zullen te zien zijn. Vanaf maart 2016 is de film in de Nederlandse bioscopen te zien.

FC Groningen ziet kans tegen Marseille

Met respect maar zonder ontzag voor Olympique Marseille opent FC Groningen donderdagavond in een uitverkochte Euroborg de groepsfase van de Europa League. "Zij hebben meer ervaring, maar bij ons is meer onbevangenheid. Wat de doorslag gaat geven, dat zullen we morgen gaan zien", blikte trainer Erwin van de Looi vooruit.

Olympique Marseille is een club die zich kan meten met ploegen uit de Champions League. "Maar dat geldt ook voor PSV en Ajax", reageerde Van de Looi. "Spelen tegen dit kaliber tegenstanders is dus niet nieuw voor ons. We willen met een duidelijk idee voetballen en veel energie in de wedstrijd leggen. Dan hebben we zeker in een thuiswedstrijd altijd kans."

FC Groningen ziet kans tegen Marseille
FC Groningen ziet kans tegen Marseille (Foto: ANP)

Everink voelt de mishandeling nog dagelijks

Zakenman Koen Everink ondervindt ruim drie jaar na het 'Sensation-incident' in de Amsterdam ArenA nog dagelijks de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de zware mishandeling waaraan hij ten prooi viel. Dat zei hij woensdag tijdens de tweede dag van het hoger beroep in de strafzaak tegen kickbokser Badr Hari (30) en medeverdachte Ferhat Y. (37).

Door het 'zinloze eenzijdige geweld' voelt een deel van zijn enkel permanent verdoofd, volgens artsen als gevolg van een zenuwbeschadiging. Voetballen, zijn grote hobby, gaat niet meer. Hardlopen lukt evenmin. "Kort gezegd mis ik 15 tot 20 procent functionaliteit", aldus Everink.

Everink voelt de mishandeling nog dagelijks
Everink voelt de mishandeling nog dagelijks (Foto: BuzzE)

Gratis bier en blote tieten!

Wil je gratis bier, of wil je als man gratis blote tieten bekijken? Dan moet je even naar Café Ruig aan de Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam. Als eerste kroeg ter wereld kun je er binnenkort betalen door je tieten te laten zien.

Ruig is namelijk de eerste die betaling middels de Titcoin accepteert. Dit wettige betaalmiddel is in 2013 geïntroduceerd door pornoboer PornHub. Maar die site kennen jullie vast niet.

Het werkt als volgt: de barkeeper neemt een foto van je blote tieten. De beste man uploadt het kiekje naar Titcoin en de dame in kwestie krijgt een gratis biertje.

Deze Titcoin kan de kroeg later weer inwisselen tegen echt geld. Een deel van de opbrengst zal worden overgemaakt naar borstkankerstichting Pink Ribbon.

"We zagen het initiatief voorbij komen en we waren meteen enthousiast", vertelt kroegeigenaar Tjeerd Ros aan RTV Noord-Holland. "Ik denk dat het iets is dat goed bij ons café en de stad Amsterdam past, onze kroeg heet niet voor niets Ruig."

Of het stormloopt, geen idee. Ros heeft in ieder geval genoeg bier op voorraad. Dus proost, tijd voor een FOK!meet!

Update 20.20 uur:
De moeder van uw schrijver waarschuwde vroeger al dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dat ook altijd zo is. En ook nu is dit weer het geval helaas. Volgens Vice is het allemaal een hoax.

De app waarmee je met Titcoins zou kunnen betalen, bestaat helemaal niet. Niet in de App-store, noch in Google Play. Ook PornHub zegt van niks te weten. Het filmpje is namelijk gemaakt door iemand die hoopte ooit bij de pornogigant te mogen werken.


Zo werkt het dus!

Hieronder een plaatje van blote tieten:

Samsom aangevallen over koopkracht

PvdA-leider Diederik Samsom werd woensdag tijdens de Algemene Beschouwingen door de SP en 50PLUS hard aangevallen op de koopkrachtontwikkeling volgend jaar. Ruim 1,1 miljoen huishoudens, vooral gepensioneerden en minima, gaan er ondanks de 5 miljard euro aan lastenverlichting toch op achteruit.

SP-leider Emile Roemer noemde het 'ronduit verbijsterend' wat hij van Samsom hoorde aan positieve verhalen over de koopkracht. Volgens Roemer verdedigde Samsom dat het verschil tussen werkenden en mensen met een uitkering wordt vergroot. "Er komen geen banen bij, maar juist duizenden mensen met een uitkering. Waar is het sociale hart van de PvdA gebleven?"

Samsom aangevallen over koopkracht
Samsom aangevallen over koopkracht (Foto: ANP)

Vijf kandidaatsteden voor Spelen 2024

Vijf steden hebben zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2024. Dat zijn Los Angeles, Hamburg, Parijs, Rome en Boedapest. De deadline om de kandidatuur te melden bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) liep dinsdagavond om middernacht af. Toronto, dat lang het plan had zich ook aan te melden, haakte dinsdag op het laatste moment af.

Het IOC kiest in 2017 de locatie voor de Spelen en hoopt met de ruime kandidaatstelling het vertrouwen te herwinnen van steden die in de toekomst een olympisch evenement willen binnenhalen. In de organisatie van de Winterspelen van 2022 waren uiteindelijk slechts twee steden gëinteresseerd omdat andere potentiële kandidaten vreesden voor kostenoverschrijding.

Los Angeles organiseerde de Spelen eerder in 1932 en 1984. Parijs, dat strandde in de race om de Spelen van 2012, hoopt 100 jaar na dato het evenement voor de derde keer binnen te halen. In Rome waren de Spelen eerder in 1960. Boedapest en Hamburg zouden een primeur beleven al moet de bevolking van de Noord-Duitse stad in een referendum de kandidaatstelling nog goedkeuren.

IOC: vijf kandidaten voor Spelen 2024
IOC: vijf kandidaten voor Spelen 2024 (Foto: ANP)

Tomb Raider gratis op Xbox One, Crysis 3 op Xbox 360

Per vandaag heeft Microsoft twee opvallende titels aangeboden via Games with Gold, namelijk de Definitive Edition van de succesvolle reboot Tomb Raider uit 2013 voor Xbox One en Crysis 3 voor Xbox 360. De games zijn de komende maand voor niets te downloaden.

Games with Gold is een extra'tje van Microsoft voor het hebben van een Gold-abonnement. Iedere maand worden er twee gratis games aangeboden voor beide consoles, de komende maand betreft dat voor Xbox One Tomb Raider: Definitive Edition. De pixelgame Deer God was al beschikbaar en kan nog gratis gedownload worden tot het einde van de maand. Voor Xbox 360 kun je het derde en laatste deel uit de succesvolle Crysis-franchise oppikken, alsmede de WW2-actie/strategiegame Battlestations Pacific.

Tijdens E3 dit jaar maakte Microsoft bekend dat alle toekomstige Xbox 360 Games with Gold-titels speelbaar zullen zijn op Xbox One via backward compatibility, wat dus vier gratis games per maand oplevert voor Gold-leden. Backward compatibility wordt vanaf november beschikbaar, gelijktijdig met een enorme update. Houd er rekening mee dat games die je voor Xbox One downloadt, alleen speelbaar zijn zolang je Gold-lidmaatschap strekt. Voor Xbox 360 geldt dat eenmaal gedownload, ze voor altijd van jou zijn.

Militairen gijzelen kabinet Burkina Faso

Leden van Burkina Faso's presidentiële garde hebben woensdag interim-president Michel Kafando van het Afrikaanse land gevangen genomen. De militairen, die loyaal zijn aan oud-president Blaise Compaore, verstoorden een bijeenkomst van het kabinet en namen ook de premier en een aantal ministers gevangen, meldden militaire bronnen.

De actie komt twee dagen nadat een commissie in het leven was geroepen om hervormingen door te voeren. Daarin werd voorgesteld om de 1200 man sterke elite-eenheid, die gezien wordt als een leger binnen het leger, te ontmantelen.

Compaore trad af na hevige protesten toen hij de grondwet wilde wijzigen om voor een derde ambtstermijn te gaan. Hij werd door de overgangsraad aangeklaagd voor hoogverraad en vluchtte in oktober naar buurland Ivoorkust. Hij was bijna dertig jaar aan de macht.

Mogelijk willen de militairen met hun actie Kafando tot aftreden dwingen. Burkina Faso gaat op 11 oktober naar de stembus om een nieuwe president te kiezen.

Militairen gijzelen kabinet Burkina Faso
Militairen gijzelen kabinet Burkina Faso (Foto: ANP)

Ajax dubt alweer over spitspositie

Trainer Frank de Boer wil de opstelling van Ajax voor het thuisduel met Celtic in de Europa League zo lang mogelijk geheimhouden. Maar na de laatste training voor de eerste wedstrijd in de groepsfase erkende hij woensdag dat Davy Klaassen een optie is voor de positie centraal in de aanval. "Dat is een mogelijkheid", zei hij.

Klaassen eindigde afgelopen zaterdag tegen FC Twente als centrumspits omdat Arek Milik niet voldeed als nummer negen. De Pool presteert in de nationale ploeg uitstekend als hij rond Robert Lewandowski mag zwerven. Milik heeft een goed ontwikkeld linkerbeen maar mist veel eigenschappen die Patrick Kluivert ooit een ideale spits voor Ajax maakten.

Milik heeft de pech dat de meeste vleugelspitsen van Ajax vaak naar binnen trekken, zodat de ruimte voor de centrumspits nog kleiner wordt. Kolbeinn Sighthórsson worstelde de afgelopen jaren met hetzelfde probleem en is inmiddels vertrokken naar Nantes. Milik is nog strijdbaar, maar voelt dat zijn prestaties al vroeg in het seizoen onder een vergrootglas liggen.

Hoofdbrekens

Het zou kunnen dat Milik tegen Celtic weer mag starten, ook omdat Klaassen wellicht nodig is op het middenveld vanwege de schorsing van Riechedly Bazoer. Maar De Boer liet na het duel met FC Twente al weten dat hij wel iets ziet in de combinatie van spits Klaassen en aanvallende middenvelder Viktor Fischer.

De invulling van de positie centraal voorin bezorgt De Boer al jaren hoofdbrekens. In de vier jaar dat Ajax de landstitel veroverde werden Mounir El Hamdaoui (13 doelpunten), Siem de Jong (13), nogmaals De Jong (12) en Lasse Schöne, Sigthórsson en Klaassen (alle drie 10) clubtopscorer. Vorig jaar kwam Milik niet verder dan 11 treffers. In het huidige voetbaljaar treft Anwar El Ghazi (al 6 competitietreffers) het makkelijkst doel. Maar De Boer wil hem het liefst op de rechterflank houden.

Ajax versterkte de huidige selectie niet met een spits die al jaren garant staat voor twintig treffers. Yaya Sanogo, overgekomen van Arsenal, vervult vooralsnog slechts de vacature van 'pinchhitter'. De lichtgeblesseerde Fransman ontbreekt tegen Celtic, net als John Heitinga. Amin Younes en Thulani Serero keren terug in de hoofdmacht.

Ajax dubt alweer over spitspositie
Ajax dubt alweer over spitspositie (Foto: ANP)

Hallo Witte Piet = Dahaaag Jumbo!

Het lijkt erop dat 'Hallo Jumbo!' kan worden veranderd in 'Dahaag Jumbo!'. Want ook deze grootgrutter komt de zeurpieten tegemoet door voortaan met Witte Pieten te komen. Dit meldt RTL Nieuws.

Vorig jaar maakte de Appie Heijn al een knieval om voortaan met witte negers te komen. AH meldde toen dat het 'niet doof wil zijn voor het maatschappelijk debat rond zwarte piet'.

Jumbo mengde zich toen niet in de discussie, maar komt er nu op terug. "Jumbo is er voor iedereen", vindt meneer Jumbo. "We beschouwen het Sinterklaasfeest als het leukste feest van het jaar voor onze kinderen. In de discussie rondom Zwarte Piet lijkt het moeilijk een oplossing te vinden waarmee iedereen tevreden is."

Aanwezigheid Last Guardian op TGS was projectie van Trico

Op de Tokyo Game Show (TGS) heeft ook het langverwachte The Last Guardian zich laten zien. Geen gameplay of details over de releasedatum helaas, maar wel een AI-bestuurde versie van Trico waar het publiek mee kon communiceren.

De studio achter de PlayStation 4-exclusive, het Japanse genDESIGN, teasede vorige week al de aanwezigheid van de game op TGS met een tweet waarin studiobaas Fumito Ueda zich afvroeg hoe hij Trico naar de gameshow kon krijgen. En Trico was er inderdaad, in de vorm van een enorm 6-meter hoog beeldscherm. genDESIGN moedigde in een reeks tweets bezoekers aan om de levensgrote, interactieve Trico te komen bezoeken om met hem te communiceren. Duidelijke beelden zijn er helaas nog niet van, behalve het gifje in onderstaande tweet.

Een releasedatum hebben we dus nog steeds niet. Op E3 afgelopen zomer was de game al wel speelbaar en maakt Sony tevens bekend dat de game uitsluitend uitkomt voor PlayStation 4.

COA: meer noodopvang nodig

Ook nu Nijmegen en Heumen 3000 vluchtelingen gaan opvangen in een tentenkamp, is er nog meer noodopvang nodig. Het is niet uitgesloten dat er meer tentenkampen in Nederland worden opgetrokken.

Dat heeft directeur Gerard Bakker van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdag in Nijmegen gezegd. Volgens Bakker zullen tentenkampen zoals dat in Heumensoord bij Nijmegen alle faciliteiten hebben die nodig zijn, maar verder sober van inrichting zijn. "Het gaat nadrukkelijk om noodopvang voor mensen die anders geen dak boven hun hoofd hebben."

Het kamp in natuurgebied Heumensoord gaat naar verwachting volgende week open.

COA: er is nog meer noodopvang nodig
COA: er is nog meer noodopvang nodig (Foto: ANP)

'I Stand with Ahmed'

De hashtag #JeSuisCharly heeft er sinds vandaag een ietwat overtrokken concurrent bij. Op twitter doet #IstandWithAhmed het namelijk ontzettend goed. De reden hiervan is de arrestatie van een jochie die een zelfgemaakte klok mee naar school had genomen.

Vanzelfsprekend gebeurde het allemaal in Texas. Texas is een deelstaat van Amerika, Amerika is een land op het Noord-Amerikaanse continent.

Ahmed Mohammed zou zomaar een groeibriljantje kunnen worden wanneer hij naar Zwitserland zou verhuizen. Naar eigen zeggen had het 14-jarige ventje namelijk in 20 minuten tijd een provisorische klok in elkaar geknutseld. Alle reden natuurlijk voor Ahmed om daar apetrots op te zijn en dit even te laten zien op school.

Jammer genoeg raakte een van de leraren bij het zien van de klok volledig in de stress, op een manier zoals eigenlijk alleen Amerikanen in paniek kunnen raken. Het zou zomaar een bom kunnen zijn! De politie werd gebeld, de puber werd in de boeien geslagen en geschorst door de school.

Only in...

Ahmed, die van het begin af aan duidelijk probeerde te maken dat een klok iets anders is dan een bom, werd later op de dag aan een kruisverhoor onderworpen door vijf agenten. Tevens werden zijn persoonlijke bezittingen doorzocht. De hermandad wist niet helemaal goed wat ze met de situatie aanmoesten. In hun optiek kon het apparaatje best wel voor paniek zorgen wanneer het per ongeluk in een auto of in een wc-ruimte zou worden achtergelaten.

Diepgaand onderzoek wees echter uit dat de klok een klok bleek te zijn. Deze conclusie werd echter getrokken nadat Ahmed naar een jeugdgevangenis gebracht was en er vingerafdrukken genomen waren. Daarna mocht hij terug naar zijn pappa en mamma.

"Hij wil gewoon leuke dingen uitvinden voor de mensheid", aldus de vader van Ahmed. "Maar omdat hij Mohammed heet ven vanwege '11 september' krijgt mijn zoon deze behandeling."

CAIR, een enigszins dubieuze organisatie die opkomt voor de moslimrechten in de Verenigde Staten, was er als de kippen bij om zelf een onderzoek naar het incident te starten. Mogelijk krijgt dit verhaal een staartje en worden een paar Amerikaanse paniekzaaiers binnenkort als 'racisten' weggezet.

De school van Ahmed heeft nog niet gereageerd op het incident.

Toch onderzoek naar echtheid 'Karel Appel'

Er komt toch een onderzoek naar de echtheid van het kunstwerk dat onlangs aan Karel Appel werd toegeschreven in het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch. De AVROTROS liet woensdag na samenspraak met de eigenaresse van het reliëf weten dat ze duidelijkheid willen hebben en daarom de hulp inschakelen van de Karel Appel Foundation.

Kunstenaar Jon Marten (81) claimde dinsdagavond in het RTL Z-programma Van Liempt Live dat hij rond 1972 het kunstwerk had gemaakt. Hij was geïnspireerd door Appel.

Desondanks wil de eigenaresse het werk op echtheid laten onderzoeken. "Er blijft een verschil tussen het verhaal van de eigenaresse en kunstenaar Marten. Zij zegt namelijk dat haar vader het werk vlak na de oorlog al heeft gekocht", reageert een woordvoerder van AVROTROS. "We hopen dat het onderzoek snel uitsluitsel zal geven over de afkomst van het reliëf."

De deskundige van Tussen Kunst en Kitsch schatte de waarde van het werk op 20.000 tot 25.000 euro. Andere taxateurs en kenners verklaarden eerder deze week al bij RTL Z dat het werk niet van Karel Appel kan zijn.

Toch onderzoek naar echtheid 'Karel Appel'
Toch onderzoek naar echtheid 'Karel Appel' (Foto: BuzzE)

Korpschef Bouman tussen actievoerende agenten

Korpschef Gerard Bouman heeft woensdag een bezoek gebracht aan de duizenden actievoerende agenten in Den Haag. Hij en lid van de korpsleiding Jannine van den Berg spraken daar met politiemensen.

Ze benadrukten dat ze het van groot belang vinden dat er 'zo spoedig mogelijk een cao wordt afgesloten die recht doet aan de zwaarte van het politiewerk'.

Politiemensen hadden kritiek op Bouman omdat die partij zou kiezen voor de politiek in het lopende cao-conflict en niet voor de eigen mensen. In berichten op het interne computernetwerk van de politie klaagden ze over de afstand tussen de werkvloer en de korpsleiding. Die zou te groot zijn geworden.

Korpschef Bouman tussen actievoerende agenten
Korpschef Bouman tussen actievoerende agenten (Foto: ANP)

Compensatie bewoners bij berging Alphen

Bewoners en ondernemers krijgen compensatie voor de overlast tijdens de bergingswerkzaamheden na het hijskraanincident in Alphen aan den Rijn. Mensen die om veiligheidsreden tijdelijk hun woning moeten verlaten of hun bedrijf moeten sluiten, krijgen hiervoor een vergoeding van de betrokken bouwbedrijven Mourik, BSB en Peinemann.

Voor volwassenen gaat het om een bedrag van 100 euro per dag. Kinderen onder de achttien jaar krijgen de helft. Ondernemers ontvangen een compensatie voor gemist ondernemersinkomen en een vergoeding voor doorlopende kosten.

Paul Smeets, herstelmanager namens de drie bedrijven, verwacht dat de bergingswerkzaamheden op 22 september beginnen en tussen 8 en 10 oktober afgerond zullen zijn.

Zoveel mogelijk vrijheid
"Er is voor een vast bedrag gekozen om bewoners zoveel mogelijk vrijheid te bieden", zegt Smeets. "Bewoners kunnen nu zelf kiezen of ze in een hotel in de buurt willen verblijven, in een vakantiewoning elders of het geld gebruiken om bij te dragen aan de boodschappen als ze bij vrienden of familie logeren."

De bedrijven krijgen een vast bedrag van 100 euro per dag per ondernemer als compensatie voor de inkomstenderving. Bovendien ontvangen zij een vergoeding voor doorlopende kosten. "Dit is maatwerk per ondernemer. Hierover gaan wij met hen in gesprek", aldus Smeets.

Begin augustus ontstond een enorme ravage toen de kranen met het brugdeel voor de Julianabrug van de pontons gleden en op diverse panden vielen. Door het ongeluk zijn achttien woningen onbewoonbaar verklaard

Compensatie bewoners bij berging Alphen
Compensatie bewoners bij berging Alphen (Foto: ANP)

Win premièrekaarten voor The Transporter Refueled

Na drie delen met Jason Statham in de hoofdrol, is Luc Bessons Transporter-serie volgende week weer terug in de bioscoop. Ed Skrein (Game of Thrones, Deadpool) neemt deze keer de rol van Frank Martin voor zich. Martin is de beste chauffeur die je maar kunt vinden, mede omdat hij drie simpele regels hanteert: wijzig nooit de overeenkomst, vermeld geen namen en maak het pakket nooit open.

The Transporter Refueled: Ed Skrein
Ed Skrein

Wanneer Martin wordt ingehuurd door de verleidelijke en mysterieuze Anna (Loan Chabanol) en haar drie sidekicks, ontdekt hij al snel dat hij erin geluisd wordt. Ze hebben zijn vader (Ray Stevenson) ontvoerd om zijn hulp af te dwingen bij het uitschakelen van een groep meedogenloze Russische mensenhandelaars. Gevoed door wraak zal Martin alle regels moeten breken om zijn vader te redden.

Aanstaande maandag gaat The Transporter Refueled in première in Pathé Arena in Amsterdam. Ed Skrein zal daarbij zelf aanwezig zijn, en jij mag ook komen! We hebben voor vijf personen, plus een introducé, een plek in de zaal. Lijkt dat je wel wat? Doe dan mee met de prijsvraag!

Even de zakelijke informatie over de première alvast op een rijtje:

Datum: maandag 21 september
Locatie: Pathé Arena, ArenA Boulevard 600, Amsterdam
Inloop: 20:30 uur
Start film: 21.00 uur

Meedoen? Dat kan hier!

Feminist Frequency bespreekt vrouwenlichamen als DLC

Feminist Frequency, een platform dat focust op de beeldvorming van vrouwen in hedendaagse popcultuur, heeft een nieuwe episode online gezet over vrouwen in games. In deze aflevering wordt aandacht besteed aan het gebruik van vrouwenlichamen als DLC of pre-orderbonussen.

Anita Sarkeesian, een feministische blogger, criticus en oprichter van Feminist Frequency, bespreekt in het nieuwe filmpje het gebruik van vrouwen(lichamen) in games als betaalde gamecontent. De aflevering heeft als naam "Women as Reward Special DLC Mini-Episode" en is onderdeel van een veelbesproken reeks van filmpjes waarin de objectificatie van vrouwen centraal staat, in het bijzonder als beloning voor in-game prestaties.

Sarkeesian bespreekt in dit laatste deel zaken als sletterige outfits voor vrouwelijke gamepersonages in de vorm van betaalde DLC in games als Dead or Alive 5 Ultimate, Final Fantasy XIII-2 en Saints Row: the Third. Hierbij wordt ook het veelgebruikte argument 'sex sells' door de feminist gepareerd. Bekijk het filmpje hieronder.

Mansveld bij paus om klimaat

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) heeft woensdag in Vaticaanstad met paus Franciscus gesproken over de VN-klimaattop die later dit jaar wordt gehouden in Parijs. Mansveld bedankte de paus voor zijn eerdere oproep aan betrokkenen om zich in te spannen voor een nieuw klimaatakkoord.

"De discussie over klimaat gaat niet alleen over technische oplossingen. De paus spreekt ons nadrukkelijk aan op onze eigen verantwoordelijkheid. Dat vind ik belangrijk", aldus Mansveld. Zij miste door het bezoek het begin van de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. Woensdagmiddag zal ze wel in Den Haag van de partij zijn.

Mansveld bij paus om klimaat
Mansveld bij paus om klimaat (Foto: ANP)

Haase snel verder in Szczecin

Robin Haase heeft woensdag in de eerste ronde van het graveltoernooi van Szczecin gewonnen van Kamil Majchrzak. Deze negentienjarige Pool speelde voor eigen publiek uitermate wisselvallig en verloor uiteindelijk met 6-1 6-2.

Haase speelt verschillende challengertoernooien op rij om zijn positie op de wereldranglijst te verbeteren. Vorige week haalde hij al de halve finales in Genua en ook in Polen moet hij ver kunnen komen. Hij is namelijk als tweede geplaatst.

Haase brak woensdag de Pool liefst vijf keer in de relatief korte partij en was veel sterker in zijn servicebeurten. Anderzijds wist ook de Pool enkele kansen te creëren en had Haase geen antwoord op een aantal snoeiharde services van Majchrzak. Toch won de Hagenaar met overmacht.

Haase snel verder in Szczecin
Haase snel verder in Szczecin (Foto: ANP)

KNVB hoopt op echte test met videoscheids

De KNVB hoopt volgend seizoen te experimenteren met een 'live' videoscheidsrechter. Dat zei KNVB-directeur Gijs de Jong woensdag na een bijeenkomst in Zürich.

Een afvaardiging van de Nederlandse voetbalbond gaf in de Zwitserse stad aan wereldbond FIFA uitleg over een eerste test met de videoarbiter. "We kunnen aantonen dat met een videoassistent wedstrijden eerlijker verlopen, enkel door de scheidsrechter feitelijke informatie aan te reiken", zei De Jong vorige week al.

De KNVB wil het liefst nu zo snel mogelijk verder met tests, waarbij de videoscheidsrechter daadwerkelijk belangrijke spelmomenten gaat analyseren en de arbiter in het veld zal bijstaan. "Het zou fantastisch zijn als we dit seizoen nog kunnen starten met een livetest, maar realistisch gezien is de kans groter dat dit volgend jaar gaat gebeuren", aldus De Jong. "Dat de FIFA volledig op de hoogte is van ons voorstel en positief is over de ontwikkelingen, spreekt in ieder geval in ons voordeel."

KNVB hoopt op echte test met videoscheids
KNVB hoopt op echte test met videoscheids (Foto: ANP)

Eis van vier duels schorsing tegen Elia

De rode kaart die hij maandag kreeg in de wedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong Cambuur kan aanvaller Eljero Elia duur komen te staan. De aanklager betaald voetbal heeft hem een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. Volgens de aanklager was er sprake van een gewelddadige handeling van Elia tegenover een speler van SC Cambuur. Op basis van de verklaringen van betrokkenen heeft de aanklager zijn eis geformuleerd, liet de KNVB woensdag weten.

Elia heeft tot donderdagochtend 10.00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel. Indien hij akkoord gaat, is hij pas weer beschikbaar voor de Rotterdamse hoofdmacht nadat het beloftenteam drie officiële wedstrijden heeft gespeeld. Volgens verdediger Berend Schootstra van Cambuur zou Elia een kopstoot aan hem hebben uitgedeeld. "Rood was terecht", liet hij woensdag in AD Sportwereld weten.

Elia maakte zondag in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Willem II als invaller de winnende treffer (1-0) en hoopt al enige tijd op een basisplaats.

Eis van vier duels schorsing tegen Elia
Eis van vier duels schorsing tegen Elia (Foto: ANP)

Moslims België verliezen proces over slachten

Moslims in België mogen voor het Offerfeest geen schapen onverdoofd slachten in tijdelijke slachthuizen. Dat heeft de rechtbank in Brussel woensdag bepaald. Islamitische organisaties willen dat omdat de officiële slachterijen veel te weinig capaciteit hebben.

De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts kondigde het verbod vorig jaar aan, waarop moslimorganisaties naar de rechter stapten. Zij vinden het besluit in strijd met de godsdienstvrijheid, maar dat vindt de rechtbank niet. Volgens de rechter mag onverdoofd ritueel slachten alleen in een erkend slachthuis, vanwege de hygiëne, de volksgezondheid en het dierenwelzijn.

De minister is tevreden. "Deze uitspraak is geen overwinning voor mij, maar wel een stap vooruit voor dierwelzijn."

Het Offerfeest begint over een week. Beroep tegen het vonnis is nog mogelijk.

Moslims België verliezen proces over slachten
Moslims België verliezen proces over slachten (Foto: ANP)

Muzikale ongehoorzaamheid SGP in Tweede Kamer

De SGP heeft haar inbreng voor de Algemene Beschouwingen woensdag voorzien van een muzikale noot. Leden van christelijke koren waren opgetrommeld voor een heuse flashmob in de hal van de Tweede Kamer. Uiteindelijk sloot niemand anders van de bezoekers zich aan bij het 'Amazing Grace'.

Het optreden trok veel aandacht en applaus, maar de beveiliging was not amused. Er volgt nog een gesprek, zei een woordvoerder van de SGP-fractie schuldbewust. "Maar de zangers wisten dat ze niet te hard mochten zingen om de vergadering in de grote zaal niet te verstoren."

De actie was bedoeld om de inbreng van SGP-voorman Kees van der Staaij onder de aandacht te brengen. Het lied gaat over vergevingsgezindheid en verzoening en dat is ook de rode draad in het verhaal van de SGP'er, die naar verwachting pas in de avond aan de beurt komt in het debat.

De Amerikaanse president Barack Obama zong de christelijke hymne tijdens een herdenkingsdienst na de moord op gelovigen in een kerk in Charleston.

Muzikale ongehoorzaamheid SGP in Tweede Kamer
Muzikale ongehoorzaamheid SGP in Tweede Kamer (Foto: ANP)

Dokter Corrie en Freek maken kans op Stuiver

De dokter Corrie show (NTR) en Freeks wilde wereld (VPRO) zijn in de race voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste jeugdprogramma van het jaar. De twee shows horen bij de acht grootste kanshebbers op de tv-prijs, maakte Televizier woensdag bekend

Dokter Corrie, een typetje van Martine Sandifort, en Freek Vonk strijden met Pauls puberkookshow (VARA), Kinderen voor kinderen (VARA) en Puberruil (KRO-NCRV) om een nominatie voor de felgebeerde televisieprijs. Ook Bommetje! (AVROTROS), Brugklas (AVROTROS) en BZT show (KRO-NCRV) dingen mee naar een nominatie. De drie programma's met de meeste stemmen van het publiek slepen zo'n nominatie in de wacht en maken nog kans op de Gouden Stuiver. Die prijs wordt uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat dit jaar op donderdag 15 oktober plaatsvindt.

Dokter Corrie en Freek maken kans op Stuiver
Dokter Corrie en Freek maken kans op Stuiver (Foto: BuzzE)

Rainbow Six: Siege krijgt bij aanvang tien maps

Bij de launch van Rainbow Six: Siege zullen er tien speelbare maps beschikbaar zijn om tegen elkaar te vechten. Dit verklapte Benoit Deschamps, level designer van Rainbow Six: Siege, tegen onze concullega’s PCGamer.

Hoewel het team van Deschamps meer dan 50 ideeën had voor verschillende levels. Desondanks heeft hij deze teruggebracht naar tien om gevarieerde levels te creëren in plaats van levels die elkaar overlappen qua uitstraling en speelbaarheid. Ook gaf hij aan dat later na de lancering van de game er nog meer levels aan het spel toegevoegd gaan worden. Dus mocht je tien maps niet genoeg vinden, er komen echt wel meer.

Rainbow Six: Siege komt op 1 december  uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Een bèta voor de game start op 24 september. Keys hiervoor kun je nog steeds bij ons winnen!

Nederland beter voorbereid op calamiteiten door #preptember

September is dé maand voor de aluhoejdes dit jaar. De campagne #preptember maakt namelijk van september een actiemaand, die geheel in het teken staat van voorbereid zijn op calamiteiten. De site preptember.nl geeft dagelijks een tip, met als doel om op laagdrempelige wijze de zelfredzaamheid van de Nederlandse bevolking te vergroten. Hiermee wordt ingehaakt op het initiatief van de Amerikaanse overheid om september uit te roepen tot Maand van Nationale Voorbereiding.

"Niet wachten. Doen. Maak vandaag jouw calamiteitenplan." Dit is het eerste wat je leest bij een bezoek aan de website. "Een korte, krachtige en vooral ook positieve boodschap om anderen een beetje extra zelfredzaamheid bij te brengen”, aldus de initiatiefnemers. "Het belangrijkste is dat het een bespreekbaar, en liefst een gewoon onderwerp wordt. Dat iedereen weer de voorraadkast aanvult en gaat nadenken over dergelijke zaken.”

De Amerikaanse overheid is zich ook bewust van het belang van een goede voorbereiding. Dit jaar heeft ze de maand september uitgeroepen tot National Preparedness Month, oftewel Maand van Nationale Voorbereiding. Met de site ready.gov/september roept ze de Amerikaanse bevolking op om actie te ondernemen, en calamiteitenplannen op te stellen samen met de gemeenschap en familie. Door middel van wekelijkse thema’s schenkt ze extra aandacht aan het gevaar van overstromingen, brand, orkanen en stroomuitval.

Deze Amerikaanse campagne is wat de makers van de site preppers.nl inspireerde om #preptember in het leven te roepen. Januari 2012 begonnen zij hun site naar aanleiding van de financiële crisis, met als doel informatie verspreiden, kennis uitwisselen en preppers bij elkaar brengen. Het woord preppers komt van prepareren (of het Engelse to prepare) en verwijst naar mensen die zich voorbereiden. Dat hier onder de Nederlandse en Vlaamse bevolking behoefte aan was bleek al snel. Aan de site is een forum gekoppeld, dat is uitgegroeid tot een online community van zo’n 4.000 leden, die gezamenlijk al meer dan 350.000 berichten hebben geplaatst. De site trekt maandelijks ruim 50.000 bezoekers, die hier informatie vinden over uiteenlopende onderwerpen die allemaal een overkoepelend thema hebben: voorbereid zijn op calamiteiten. Deze variëren van persoonlijke gebeurtenissen als ziekte of werkeloosheid, tot gebeurtenissen met een grotere impact zoals stroomuitval, een natuurramp of een instorting van het financiële systeem.

Preppen had in eerste instantie te kampen met een negatief imago, vanwege de Amerikaanse televisieseries Doomsday Preppers. In deze series wordt een beeld geschetst van preppers als paranoïde wapengekken, die leven in angst voor dreigend onheil. Een blik op het forum laat echter iets heel anders zien. Van angst lijkt geen sprake te zijn. "Je hebt toch ook een verbandtrommel in huis? Wij doen er gewoon nog een schepje bovenop.”

Met de campagne #preptember wordt geprobeerd preppen bespreekbaar en toegankelijk te maken voor een groter publiek. Want hoe meer mensen voorbereid zijn, hoe kleiner de kans dat zaken echt uit de hand lopen in geval van nood.

De P in SPECIAL voor Fallout 4

Bethesda helpt ons bij het voorbereiden op Fallout 4 aan de hand van enkele educatieve video's om ons beter te laten begrijpen wat de zeven definiërende attributen, ook wel S.P.E.C.I.A.L. genaamd, inhouden. Vandaag focussen ze zich op Perception.

In Fallout 4 begin je met spelen voor de nucleaire bommen vallen. Je begint dus in een tijd van vrede, waarin je een plek in een vault voor jou en je familie veiligstelt. Al gauw gaat het mis en je belandt in de vault. Hoe je zo'n tijd overleeft weten we niet, maar tweehonderd jaar later vertrek je uit de vault en ga je de wijde wereld in. Een vrij grauwe en postnucleaire wereld.

Fallout 4 wordt gelanceerd op 10 november voor Xbox One, PlayStation 4 en PC

Sauber wil nieuwe Ferrari-krachtbron gebruiken

Het Formule 1-team Sauber wil nog dit seizoen de beschikking krijgen over de nieuwe krachtbron van Ferrari. Het fabrieksteam zette deze vorige week in Monza al met succes in. De Italianen hebben na deze drie tokens nog vier tokens over voor verdere aanpassingen.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn wil graag een betere motor in haar bolides hebben. "We zijn in gesprek met Ferrari over wanneer we de verbeterde motor krijgen." De krachtbron die Ferrari in Canada introduceerde gebruikte Sauber op eigen verzoek pas in België.

Dit weekend staat de Grand Prix van Singapore op het programma. Sauber zal voor deze race een grote update van het aerodynamisch pakket mee gaan nemen.

Omzetstijging bouw houdt aan

De omzet in de bouwnijverheid lag in juli 5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De maand juli was de eerste maand waarin er door particulieren geen gebruik meer kon worden gemaakt van het verlaagde btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen. Een maand eerder was de bouwomzet nog 23 procent hoger dan een jaar terug. De toename in juli was dus lager, maar de groei hield voor de tiende maand op rij wel aan.

De bouwers van woningen en bedrijfsgebouwen boekten in juli een omzetstijging van 7,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook de opbrengsten van afwerkingsbedrijven als schilders, stukadoors en timmerbedrijven steeg, met 5,7 procent. Installatiebedrijven zagen hun omzet echter 1,6 procent afnemen.

De bedrijven in de grond-, water- en wegenbouw realiseerden met een stijging van 8,3 procent de hoogste omzetgroei in de bouw.

Omzetstijging bouw houdt aan
Omzetstijging bouw houdt aan (Foto: ANP)

Do you remember? X-Copy!

Tegenwoordig wordt illegaal uitwisselen vooral gedaan via internet, maar het is natuurlijk geenszins een nieuwe trend. Op den ouden Amiga bijvoorbeeld (wie is er niet groot mee geworden) toog je met een bak 3,5" floppies naar de lokale computerwinkel (in Rotterdam was dat H&P Computers op de Wolphaertsbocht natuurlijk) en ging je een middag alles wat los en vast zat kopiëren.

Blokje voor blokje en sector voor sector werden de schijfjes gedupliceerd zodat je 's avonds thuis de nieuwste games kon spelen, of de vetste demo's kon bekijken.

XCopy
XCopy

Meer nostalgie nodig? Check ons Memory Lane Forum

Coureur Magnussen breekt hand na val van fiets

Coureur Kevin Magnussen heeft bij een val van de fiets zijn linkerhand gebroken. Dit heeft de Deense reservecoureur van het Formule 1-team McLaren via Twitter laten weten. Hij grapte meteen dat het voortaan beter bij vier wielen kan houden.

Een woordvoerder van McLaren liet aan GPUpdate weten: "Het gaat om kleine breuk. We verwachten dat hij binnen drie weken weer volledig hersteld is." Komend weekend in Singapore vervangt Stoffel Vandoorne Magnussen. Dit zou volgens het team uit Woking al sowieso het plan geweest zijn.

Wekelijkse verkoopcijfers Japan week 37

Elke week komt het Japanse Media Create met de verkoopcijfers van games en consoles in Japan. Het is altijd interessant om te zien welke games het goed doen, hoe de consoles ervoor staan en hoe dit fluctueert per seizoen. Hieronder de gegevens van week 37 (7 september tot en met 13 september).

Een bedroevende week in Japan. Vrijwel alle games en consoles kennen een daling in de hoeveelheid verkochte eenheden. Enkel Wii U heeft een noemenswaardige stijging gekregen, voornamelijk door de release van Super Mario Maker.

Positie Game Platform Aantal Stijging/Daling Totaal
1 Super Mario Maker Wii U 138.242 x 138.242
2 Monster Hunter Diary: Poka Poka Airu Village DX 3DS 59.456 x 59.456
3 Metal Gear Solid V: The Phantom Pain PS4 42.788 -85% 336.440
4 Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King 3DS 42.577 -60% 734.116
5 Yo-Kai Watch Busters: Red Cat Team / White Dog Squad 3DS  39.949  -19% 1.490.292 
6 Metal Gear Solid V: The Phantom Pain PS3  22.639  -81% 140.186 
7 Animal Crossing: Happy Home Designer 3DS  20.733  -33% 1.010.621 
8 Splatoon Wii U  17.490  -7% 643.987 
9 Minecraft: PlayStation Vita Edition PSV  7.379  -12% 324.420 
10 Rhythm Heaven: The Best+ 3DS  7.079  -24% 462.363 
11 Mario Kart 8 Wii U  4.923  -17% 1.122.317 
12 Pokemon Omega Ruby / Alpha Sapphire 3DS  2.948  +5% 2.695.861 
13 Animal Crossing: New Leaf 3DS  2.875  -16% 4.041.326 
14 Famicom Remix Best Choice 3DS  2.835  x 21.437 
15 Dragon's Dogma Online PS4  2.726  -26% 35.702 
16 Infinite Stratos 2: Love and Purge PSV  2.094  -73% 9.737 
17 Fire Emblem Fates: Birthright / Conquest 3DS  1.910  -25% 471.060 
18 Taiko no Tatsujin: V Version PSV  1.818  -26% 94.811 
19 Monster Hunter 4 Ultimate  3DS  1.781  x 15.778 
20 Yoshi's Woolly World Wii U  1.737  x 70.619 

Een 'x' bij stijging/daling geeft aan dat de game nieuw in de lijst is deze week en geen vergelijking heeft met vorige week.

Console Deze week Vorige week Dit jaar Totaal
3DS 27.829 34.756 1.315.730 19.154.175
Wii U 20.891 10.232 418.938 2.562.518
PS4 18.555 54.494 814.953 1.785.620
PSV 9.480 11.708 649.290 4.173.217
PS3 2.628 2.817 182.032 10.351.023
Xbox One 207 180 11.753 55.020


Docu over Benno L. te zien bij regionalen

Hoe het de veroordeelde pedoseksueel Benno L. is vergaan na het uitzitten van zijn straf, is zondag te zien in een documentaire die wordt uitgezonden door Omroep West, Omroep Brabant en L1. Het gaat voor een groot deel om beelden die L. zelf heeft gefilmd.

Hij nam gesprekken op met onder meer de reclassering en gemeenten, waaruit blijkt dat die worstelen met zijn terugkeer in de maatschappij. Dat was voor de producent Frank van Osch precies de reden om de docu te maken. "Wij wilden een uitgekotst persoon volgen bij zijn terugkeer in de maatschappij. Kan iemand na zijn straf een nieuw leven opbouwen?", aldus Van Osch tegen Omroep Brabant.

L. misbruikte tientallen zwakbegaafde meisjes in de tijd dat hij zwemleraar was in Den Bosch. Hij kreeg in hoger beroep zes jaar cel. Inmiddels woont L. in Duitsland. In zijn vorige woonplaats Leiden liepen buurtbewoners begin 2014 te hoop toen bekend werd dat hij daar na zijn vrijlating naartoe was verhuisd.

Docu over Benno L. te zien bij regionalen
Docu over Benno L. te zien bij regionalen (Foto: ANP)

Pechtold: waar zijn de banen?

D66 verwijt het kabinet dat het te weinig nieuwe banen schept. Tijdens de algemene beschouwingen viel D66-leider Alexander Pechtold woensdag VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra daarover aan.

Met de 5 miljard euro lastenverlichting hoopt het kabinet 35.000 nieuwe banen te scheppen. D66 diende dinsdag een plan in waarbij een lastenverlichting van 6,5 miljard euro zou moeten leiden tot 75.000 extra banen. "Waar zijn toch die banen gebleven", zei Pechtold tegen Zijlstra. "Ik zie niks. Er wordt geld uitgegeven, maar het resultaat is minimaal."

Pechtold valt VVD aan: waar zijn de banen?
Pechtold valt VVD aan: waar zijn de banen? (Foto: ANP)

Eerste succes in strijd tegen bosbranden

De brandweer in Californië heeft voor het eerst enigszins greep gekregen op de uitgebreide branden die het noorden van de staat al enige tijd teisteren. Twee van een dozijn grote bosbranden zijn onder controle, mede doordat de temperatuur is gezakt en de wind is verminderd. Dat heeft het hoofd van het bestrijdingsteam meegedeeld.

Dat geeft bewoners en ook verzekeringsexperts voor het eerst gelegenheid om op sommige plekken de schade op te nemen. In het zwaar getroffen dorp Middletown en enkele omliggende gehuchten rest meestal niet veel meer dan de fundamenten van de huizen.

De branden hebben inmiddels al meer dan duizend panden vernietigd en 23.000 bewoners in de noordelijke regio verdreven. De autoriteiten hebben tot dusverre één omgekomen slachtoffer geregistreerd, een 72-jarige vrouw. Tevens worden nog enige mensen vermist. Meer dan 3000 brandweermannen bestrijden het vuur.

Eerste succes in strijd tegen bosbranden
Eerste succes in strijd tegen bosbranden (Foto: ANP)

Zussen Holleeder nog niet openbaar gehoord

De twee zussen en de ex-vriendin van 'topcrimineel' Willem Holleeder worden op korte termijn nog niet op een openbare zitting ondervraagd. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag besloten. Het gaat om Astrid en Sonja Holleeder en Sandra den Hartog (ook weduwe van de geliquideerde crimineel Sam Klepper).

De vrouwen hebben belastende verklaringen afgelegd over de betrokkenheid van Holleeder bij verschillende liquidaties in het criminele milieu. De rechters vinden het nog te vroeg om ze te laten getuigen, omdat alle onderzoeksresultaten nog niet snel bekend zullen zijn.

De rechtbank heeft ook besloten dat Holleeder in voorarrest blijft zitten. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich onder meer bezighield met liquidaties. Holleeder zou daarin met onder anderen Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de geliquideerde Ali Akgün hebben samengewerkt.

Aanklacht
De aanklacht tegen hem gaat concreet om zijn volgens het Openbaar Ministerie "belangrijke rol" bij de criminele afrekeningen op Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Ook een eerdere poging tot moord op Mieremet staat op de lijst van beschuldigingen.

Vrijdag voegden de aanklagers nog doodslag op Robert ter Haak aan de aanklacht toe. Die stond bij Van Hout toen deze werd vermoord. Ter Haak overleed later aan zijn verwondingen. Ook kreeg Holleeder vrijdag een poging moord of doodslag tegen David Denneboom aan zijn broek. Denneboom stond bij Endstra toen die werd gedood en raakte zelf gewond.

Bewijs
Het bewijs tegen Holleeder is voor een belangrijk deel gebaseerd op de belastende verklaringen van de drie vrouwen. De zussen van Holleeder namen stiekem vijftien gesprekken met hun broer op, die hun beschuldigingen moeten bevestigen.

De zaak gaat 4 december verder, maar wordt dan ook nog niet inhoudelijk behandeld.

Zussen Holleeder nog niet openbaar gehoord
Zussen Holleeder nog niet openbaar gehoord (Foto: ANP)

Baantjer moet jongeren naar theater lokken

Theaters proberen al jaren een jonger publiek in het pluche te krijgen. De eerste theatervoorstelling naar de bekende tv-serie en boekenreeks Baantjer slaagde daar in 2013 volgens producent Erwin van Lambaart opvallend goed in. Reden genoeg om inspecteur De Cock en zijn rechterhand Vledder wederom het podium op te sturen met Baantjer Live-2.

'De Cock en de moord in het theater' was volgens Van Lambaart een spannend experiment. De overbekende karakters naar het theater brengen en dan ook nog eens in een interactieve voorstelling, waarin het publiek het verloop bepaalt, kende heel wat uitdagingen. "Dit is nationaal erfgoed. Daar moet je respectvol mee omgaan." Maar het experiment pakte goed uit. De producent spreekt van een groot succes en als klap op de vuurpijl bleek de productie ook nog eens bijzonder veel jongeren naar de theaters te trekken. "We zagen een heel nieuw, jong publiek. Dat was geweldig en ik hoop dat dat nu weer lukt."

Peter Römer, zoon van Piet Römer die jarenlang de rol van De Cock vertolkte in de tv-serie, schreef het script voor de eerste theaterversie van Baantjer en deed dat wederom voor Baantjer 2. En net als in de eerste voorstelling staat hij opnieuw op de planken als commissaris Buitendam. Van Lambaart: "De eerste keer kostte het wat moeite Peter zover te krijgen. Maar hij vond het zo leuk, dat hij gelukkig weer met ons op tournee wil."

Beau Schneider
Ook De Cock wordt voor de tweede keer vertolkt door acteur Peter Tuinman. Beau Schneider kruipt voor het eerst in de huid van Vledder.

De grootste uitdaging zat voor de producent in het vermijden van de valkuil het succes van deel 1 na te streven. "Natuurlijk hopen we dat dit minstens zo'n succes wordt, maar dat kan alleen als we niet de eerste voorstelling gaan proberen te kopiëren. Daarom een deels nieuwe cast en een script dat speciaal voor het theater is geschreven, met een nieuw verhaal dat niemand nog kent."

Wending
Er liggen verschillende scripts met allemaal een andere wending. Het publiek wordt tijdens de show geacht actief mee te doen als getuige en De Cock en Vledder te assisteren bij het oplossen van een moord. Regisseur Frank van Laecke bereidt de spelers achter de schermen alvast voor op de confrontatie met het publiek. "Een dialoog met de mensen in de zaal is voor een acteur heel onnatuurlijk. Maar het creëert een heel bijzondere dimensie. Het publiek bepaalt de show."

Baantjer Live-2 gaat op 5 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is daarna tot en met januari te zien in theaters door het hele land.

Baantjer moet jongeren naar theater lokken
Baantjer moet jongeren naar theater lokken (Foto: BuzzE)

Splitsing HP gaat ten koste van 30.000 banen

Hewlett-Packard (HP) schrapt in de aanloop naar de voorgenomen opsplitsing van het concern circa 30.000 banen. Bestuursvoorzitter Meg Whitman gaf woensdag aan daarmee in te willen spelen op de snelle veranderingen in de technologiesector.

Het technologiebedrijf maakte in oktober vorig jaar bekend dat de divisie die pc's en printers maakt wordt losgeknipt van het onderdeel dat hardware en IT-diensten levert aan de zakelijke markt. De splitsing, waarvoor HP een last van 2,7 miljard dollar neemt, moet in november een feit zijn.

Bij HP Inc, waar de pc- en printeractiviteiten onder vallen, verdwijnen 3300 banen en bij de andere tak, Hewlett Packard Enterprise, 25.000 tot 30.000. Het banenverlies bij de techgigant, waar in 2011 nog circa 350.000 mensen werkten, komt op meer dan 100.000 in de afgelopen tien jaar.

Splitsing HP gaat ten koste van 30.000 banen
Splitsing HP gaat ten koste van 30.000 banen (Foto: ANP)

2000 mensen melden zich bij VluchtelingenWerk

De afgelopen tijd hebben ruim 2000 mensen zich bij VluchtelingenWerk gemeld als vrijwilliger. De organisatie kan veel van deze mensen goed gebruiken, zegt een woordvoerder, hoewel niet iedereen gekoppeld kan worden aan pas aangekomen asielzoekers. VluchtelingenWerk is momenteel heel druk met het uitzoeken wie op welke plek aan de slag kan en in welke functie, aldus een woordvoerder.

De organisatie die vluchtelingen helpt met de asielprocedure, gezinshereniging, taal, inburgering en andere zaken, zet hiervoor vrijwilligers in. Ook zijn er mensen die taalcoach of maatschappelijk begeleider zijn. Vrijwilligers helpen asielzoekers verder met dingen als het vinden van een huisarts, communiceren met de gemeente en de woningcorporatie en als algemene vraagbaak en luisterend oor. Het streven van VluchtelingenWerk is dat asielzoekers na een jaar zelfstandig in de maatschappij kunnen functioneren.

De organisatie is blij met de aanmeldingen, ook al betekent het meer werk. Het is volgens de woordvoerder nog een heel uitzoekerwerk welke personen op welke plek kunnen worden ingezet. "Sommige mensen kunnen drie dagen in de week werken, anderen twee uur. Verder worden vrijwilligers in hun eigen regio ingezet, waardoor niet iedereen meteen aan de slag kan."

2000 mensen melden zich bij VluchtelingenWerk
2000 mensen melden zich bij VluchtelingenWerk (Foto: ANP)

Ierse folkband The Dubliners naar Nederland

De legendarische Ierse folkband The Dubliners komt naar Nederland voor een tournee van twee weken. De groep, die tegenwoordig optreedt onder de nieuwe naam The Dublin Legends, begint op 25 september met de korte tour in Breda en is daarna onder meer te zien in Amsterdam, Alphen aan de Rijn, Spijkenisse, Veenendaal, Winschoten en Kampen.

Dat heeft hun woordvoerder woensdag bekendgemaakt. The Dubliners geldt als de grondlegger van de Ierse folk en staat te boek als één van de oudste bands ter wereld De groep werd opgericht in 1962 in Dublin en had zijn eerste grote succes met Seven Drunken Nights, dat ook in Nederland een bescheiden hit was.

Sindsdien maakte The Dubliners tientallen albums en scooorde hits met The Wild Rover, Dirty Old Town en Whiskey in the Jar. Nadat de afgelopen jaren de oprichters van de band overleden, hernoemden de nog resterende bandleden de groep The Dublin Legends. In het nieuwe avondvullende programma wordt een mix van oud en nieuw materiaal ten gehore gebracht.

Ierse folkband The Dubliners naar Nederland
Ierse folkband The Dubliners naar Nederland (Foto: BuzzE)

Brouwer AB InBev wil SABMiller overnemen

Bierbrouwer AB InBev wil branchegenoot SABMiller overnemen. Dat meldde SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, woensdag in een persverklaring. Het zou gaan om de combinatie van de twee grootste bierbrouwers ter wereld. Volgens SABMiller is er nog geen voorstel van AB InBev binnengekomen en zijn er geen details te melden over een overnamebod.

AB InBev liet in een eigen persbericht weten dat SABMiller inderdaad is benaderd met een voorstel, maar dat er geen zekerheid is dat dit zal leiden tot een bod of een overeenkomst.

Het fusieconcern zou een marktwaarde hebben van circa 245 miljard dollar (218 miljard euro). Waarschijnlijk moeten de bedrijven wel onderdelen afstoten om goedkeuring te krijgen van de mededingingsautoriteiten voor de overname.

Heineken
Het in Brussel genoteerde AB InBev is 's werelds grootste brouwer met merken als Stella Artois, Corona, Hoegaarden, Budweiser, Leffe en Beck's. Het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller produceert behalve Grolsch onder meer ook Foster's, Peroni en Dorada.

Er wordt al langer gespeculeerd over een overnamebod van AB InBev op SABMiller. Vorig jaar nog benaderde SABMiller Heineken met een overnamevoorstel, maar dat werd afgewezen. Marktkenners zagen in die stap een beschermingsconstructie van SABMiller tegen een overname door AB InBev.

Op de Brusselse beurs klom AB InBev woensdag aan het einde van de ochtend 7,4 procent en in Londen won SABMiller 20 procent aan waarde. Het aandeel Heineken ging in Amsterdam 5,2 procent omhoog.

Brouwer AB InBev wil SABMiller overnemen
Brouwer AB InBev wil SABMiller overnemen (Foto: ANP)

Eis 3 jaar cel tegen hockeygluurder

'Hockeygluurder' Luigi C. heeft woensdag in hoger beroep drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen zich horen eisen. In maart werd hij veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, vanwege het stiekem filmen van honderden meisjes in hockeykleedkamers.

Het Openbaar Ministerie (OM) had toen vier jaar cel geëist, waarvan een voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) ging in hoger beroep.

De straf viel toen lager uit, onder meer omdat de rechters de filmpjes niet als kinderporno beschouwen. Het OM doet dat wel en vindt dat C. een te lage straf heeft gekregen.

Kleedkamers
C. filmde volgens het OM in de kleedkamers van de Wassenaarse hockeyclub HGC en de Haagse club HDM, met een camera die verstopt zat in een locker of een kast. Hij zou op die manier ongeveer 1300 meisjes en vrouwen gefilmd hebben. Dat ziet het OM als het maken van kinderporno, ook al gaat het niet om afbeeldingen van expliciet seksuele gedragingen.

Volgens de aanklager heeft de verdachte beelden gemaakt die dienen voor het "opwekken van seksuele prikkeling".

Dierenporno
Met het maken van de beelden heeft de verdachte de meisjes "in al hun naaktheid en kwetsbaarheid gefilmd, de films bewerkt en zich aan de beelden verlustigd", zo stelde de aanklager.

C. wordt ook verdacht van het bezit en de verspreiding van dierenporno en van het heimelijk filmen van zonnebadende buurmeisjes.

Eis 3 jaar cel tegen hockeygluurder
Eis 3 jaar cel tegen hockeygluurder (Foto: ANP)

Cubaanse bootvluchtelingen naar Florida

Twaalf Cubanen en een hond hebben dinsdag met een houten boot het toeristenstrand van South Beach in Miami bereikt. Het tafereel werd verwonderd bekeken en gefotografeerd door lokale bewoners en toeristen op het strand.

De vluchtelingen mogen volgens het Amerikaanse principe 'natte voeten, droge voeten' asiel aanvragen nu het land is bereikt. Als de grenspolitie migranten op zee onderschept, worden ze teruggestuurd naar Cuba.

Cubaanse bootvluchtelingen naar Florida
Cubaanse bootvluchtelingen naar Florida (Foto: ANP)

World of Tanks mikt nu op PlayStation 4

Wargaming heeft aangekondigd dat World of Tanks naar Sony’s PlayStation 4 gaat. Dat tezamen met specifieke kenmerken en exclusieve bonussen die enkel beschikbaar komen voor PlayStation-gamers.

World of Tanks heeft meer dan 150 miljoen geregistreerde spelers op de pc, console en mobiele platformen. De PlayStation 4-versie krijgt volledige DualShock-ondersteuning waardoor spelers de actie kunnen voelen, horen en aanraken. Daarnaast worden ook de lightbar, ingebouwde luidsprekers en de touchpad ondersteund. Voor PlayStation Vita Remote Playworden de controls aangepast voor een optimale handheld-ervaring.

World of Tanks op de PlayStation 4 is gratis voor iedereen. Je hebt dus geen PlayStation Plus-abonnement nodig om mee te kunnen knallen. Gamers die wel een PlayStation Plus-abonnement hebben krijgen wel een aantal exclusieve zaken als een premium tank met camouflage, drie dagen premium en speciale kortingen. Tot slot, komen er voor de PlayStation 4 exclusief, tijdelijk, twee nieuwe maps beschikbaar.

De enige vraag die nog rest is 'wanneer'? Meer dan een 'coming soon' wordt er niet gegeven door Wargaming.

Pikachu beukt erop los in Pokken Tournament

Namco Bandai heeft gisteren opnieuw een trailer uitgebracht voor de Pokémon-vechtgame Pokken Tournament. In de trailer zien we hoe Pikachu gekleed als Mexicaanse worstelaar de vloer aanveegt met onder andere Machamp, Gardevoir, Blaziken en Lucario.

Pokken Tournament is nu al te spelen in arcadehallen, maar dit is exclusief in Japan. De game komt ook uit voor de Wii U in het tweede kwartaal van 2016.

Air France-KLM sluit vrachtpact met Chinezen

Air France-KLM verbindt zijn vrachtnetwerk met dat van zijn Chinese branchegenoot en bestaande samenwerkingspartner op passagiersgebied China Southern. De twee luchtvaartbedrijven hopen zo hun positie te versterken in een markt die nog altijd geplaagd wordt door overcapaciteit.

Dankzij de woensdag wereldkundig gemaakte deal kunnen klanten van KLM, Martinair en Air France kiezen uit een ruimer aanbod aan bestemmingen voor hun goederen. Zo komen via China Southern ook grote steden in Australië en Vietnam binnen bereik. De Chinezen breiden via hun Europese partners hun netwerk in Europa en Amerika uit.

De overeenkomst is volgens vrachtbaas Marcel de Nooijer van KLM en Martinair positief, maar doet niets af aan de noodzaak in te krimpen. In maart werd bekend dat de komende jaren 330 banen verdwijnen bij Martinair. Het aantal pure vrachttoestellen wordt teruggebracht van tien vorig jaar naar vier.

Combi's
Air France-KLM biedt ook goederenvervoer aan in het laadruim van passagiersvliegtuigen. KLM vliegt bovendien met jumbojets waarvan het achterste gedeelte gereserveerd is voor vracht, zogenoemde combi's. Het is de bedoeling dat dankzij de samenwerking met China Southern al die vrachtruimte beter wordt benut.

"Wij hebben besloten capaciteit terug te nemen om ons risico te beperken", zei De Nooijer. "Dankzij deze samenwerking kunnen we onze marktpositie toch verbeteren en dat is ook goed voor Schiphol en de Nederlandse industrie. Het geeft aan dat de gemaakte keuze, hoe pijnlijk ook, de juiste was."

Volga-Dnepr
De ingreep heeft volgens De Nooijer al geleid tot een resultaatverbetering voor de zwaar verlieslatende vrachtactiviteiten. De deal met China Southern moet dat proces versnellen. Wanneer het goederenvervoer weer winst gaat opleveren, durfde de topman echter nog niet te voorspellen.

Vorige week liet het Russische Volga-Dnepr weten interesse te hebben in samenwerking met Martinair. De Nooijer zei dat vorig jaar al met dat bedrijf gesproken is, zonder dat daar iets uit is gekomen. "Hun analyse kan ik overigens wel volgen", zei de topman. "Maar wat zij voor ogen hebben, gaan wij nu doen met China Southern."

Air France-KLM sluit vrachtpact met Chinezen
Air France-KLM sluit vrachtpact met Chinezen (Foto: ANP)

Schoolbus ontsnapt aan treincrash

Een bus met zestig schoolkinderen is woensdag in de buurt van Hamburg ontsnapt aan een botsing met een trein. De gelede bus kwam tussen Buxtehude en Stade vast te zitten op een spoorwegovergang. De 23-jarige buschauffeuse haalde daarop snel alle kinderen uit de bus en leidde ze naar een veilige afstand.

Een naderende trein kon niet op tijd remmen en botste op het achterste gedeelte van de bus. In de trein raakte één passagier lichtgewond. De schade bedraagt naar schatting 300.000 euro. Het treinverkeer op het traject ten westen van Hamburg lag urenlang stil.

Schoolbus ontsnapt aan treincrash
Schoolbus ontsnapt aan treincrash (Foto: ANP)

Zijlstra: grenzen sluiten is een droombeeld

Het is een illusie dat de Europese grenzen met hekken compleet kunnen worden afgesloten voor vluchtelingen. Dat betoogde VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra woensdag tijdens de algemene beschouwingen.

"De grenzen sluiten is een droombeeld. Ze gaan dan via een landweggetje", zei Zijlstra. Hij probeerde de verbijsterde oppositie uit te leggen dat een veilige opvang van vluchtelingen in de landen rond Syrië ervoor moet zorgen dat ze de dure en gevaarlijke reis naar Europa niet meer maken.

Zijlstra zei dat de VVD nooit heeft voorgesteld om de Europese grenzen met hekken af te sluiten. Opvang in de regio is de oplossing en "daarmee zijn feitelijk de grenzen dicht. Het is beeldspraak. Dit is veel effectiever dan afsluiten met een hek", zei Zijlstra.

Oppositie
De oppositie begreep niets van de uitleg van Zijlstra. De VVD had toch steeds gepleit voor het sluiten van de grenzen? PVV-leider Geert Wilders zei dat terroristen helemaal geen veilige opvang in de regio willen, maar juist naar Europa willen om terreurdaden te plegen. CDA-leider Sybrand Buma noemde de belofte over dichte grenzen "de grote leugen van de VVD".

In het asielplan dat de VVD in maart presenteerde staat letterlijk: "Er zijn geen asielaanvragen meer mogelijk binnen Europa en de Europese buitengrenzen gaan dan ook echt dicht."

In Zijlstra's uitleg tijdens de algemene beschouwingen is dat dus geen fysieke afsluiting met een hek, maar zijn dichte grenzen meer een gevolg van succesvolle opvang van vluchtelingen in de regio. Maar in de notitie uit maart zijn dichte grenzen geen gevolg, maar juist een voorwaarde voor veilige opvang in de regio en moeten asielaanvragen daarmee overbodig worden.

Zijlstra: grenzen sluiten is een droombeeld
Zijlstra: grenzen sluiten is een droombeeld (Foto: ANP)

Peuters met tuin later minder dik

Kinderen die geen toegang hebben tot een tuin of andere groene ruimte als ze tussen de drie en vijf jaar oud zijn, zijn vaker te dik als ze een jaar of zeven zijn. Het gaat vooral om peuters uit laagopgeleide gezinnen. Zij hebben 38 procent meer kans op overgewicht dan leeftijdgenootjes uit laagopgeleide gezinnen die wel een tuin hebben. Dat zegt onderzoekster Annemarie Schalkwijk, die op dit onderwerp promoveert. Ze werkte samen met onderzoekers van het VU medisch centrum in Amsterdam.

Schalkwijk onderzocht bijna 6500 kinderen uit Engeland. Ze gebruikte gegevens uit de Millennium Cohort Study uit het Verenigd Koninkrijk, waarin kinderen worden gevolgd die in 2000 of 2001 zijn geboren. De kinderen zijn onderzocht toen ze negen maanden waren en later toen ze drie, vijf en zeven waren.

Kinderen met overgewicht worden vaak ook als volwassene obees. Schalkwijk keek ook naar factoren als eetgedrag, lichamelijke activiteit en armoede. De relatie met het ontwikkelen van obesitas was volgens haar bij geen van deze factoren zo sterk als bij toegang hebben tot een tuin.

Peuters met tuin later minder dik
Peuters met tuin later minder dik (Foto: ANP)

Claim je Rainbow Six Siege bèta-key

Ubisoft komt binnenkort uit met Tom Clancy's Rainbow Six Siege. Hierin speel je met een anti-terreurteam tegen een team van terroristen. Het spel bevat een 'operator'-systeem. Operators zijn specialisten uit 's werelds beste Special Forces-eenheden en zijn de absolute meesters in hun vakgebied. Elke operator heeft zijn eigen unieke specialiteit dat een nieuw tactisch element toevoegt aan de Siege-ervaring en samenwerking aanmoedigt. Voeg operators bij elkaar om zo de best mogelijke CTU (Counter-Terrorism Unit) te maken en het andere team te verslaan.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal en vindt zijn inspiratie bij echte anti-terreur organisaties. Je wordt gedropt in intense en dodelijke close-quarters confrontaties. Voor de eerste keer in een Tom Clancy's Rainbow Six-game neem je deel aan 'sieges', een nieuw soort aanvalsstijl waarbij vijanden over de nodige middelen beschikken om hun omgeving om te vormen tot een high-tech en sterke vesting. Vervolgens leiden Rainbow Six-teams de aanval op deze vestingen en om de positie van de vijand te doorbreken.

Tom Clancy's Rainbow Six Siege is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 1 december 2015 voor PlayStation 4, Xbox One en Windows.

FOK! mochr een flink aantal bèta-keys weggeven voor het spel. Deze zijn helaas op.

Eis 3 jaar cel tegen Badr Hari

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep drie jaar cel geëist tegen kickbokser Badr Hari. De aanklager houdt de dertigjarige vechtsporter verantwoordelijk voor een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Daaronder was ook die van zakenman Koen Everink in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.

De eis viel lager uit dan vorig jaar, toen de officier van justitie de rechtbank vroeg Hari een gevangenisstraf van vier jaar op te leggen, waarvan een voorwaardelijk. Aanleiding daarvoor was dat het OM zich in hoger beroep op het standpunt stelde dat bij de mishandeling van Everink geen sprake was van voorbedachte rade, wat eerder wel werd verondersteld.

De aanklager ging niet in beroep tegen de vrijspraak die de rechtbank Hari vorig jaar in een paar geweldszaken verleende. De rechtbank veroordeelde Hari vorig jaar uiteindelijk tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Empathie
Voor het hof gaf de aanklager woensdag aan dat hij bij het voorbereiden van het proces "een steeds somberder beeld" van de persoon Hari kreeg. "Geen empathie, geen schuldgevoel, het zijn bevindingen van deskundigen waarmee ik het eens ben. Het is niet uit te sluiten dat hij doelbewust een imago heeft proberen te creëren dat met hem niet te spotten viel, dat hij onaantastbaar was."

Omdat Hari nauwelijks meer in Nederland is, vond het OM een deels voorwaardelijke straf niet zinvol. Om diezelfde reden vroeg de aanklager het hof de schorsing van Hari's voorarrest komende vrijdag na afloop van de zaak direct op te heffen.

Eis 3 jaar cel tegen Badr Hari
Eis 3 jaar cel tegen Badr Hari (Foto: ANP)

Syrisch paspoort voor Mark Rutte

Het is hem eindelijk gelukt! Mark Rutte heeft een Syrisch paspoort gekregen. Hij heet nu officieel Malek Ramadan. Helaas houdt dit niet in dat onze premier ons land gaat verlaten.

Ene Harald Doornbos heeft het reisdocument voor hem aangevraagd. De Revu-verslaggever wil hiermee aantonen dat het kinderlijk eenvoduig is een vals paspoort aan te vragen.

"Het enige wat je nodig hebt is een telefoonnummer van een van de vele paspoortvervalsers en omgerekend 750 euro", aldus Doornbos. "En binnen 40 uur heb je een paspoort."

De gevolgen kunnen levensgevaarlijk zijn. Zo kunnen terroristen gemakkelijk ons land binnenkomen. Volgens hem wordt het met een vals paspoort nog moeilijker om jihadisten te traceren.

Vrouw verminkt penis man met stijltang

Een Australische vrouw heeft het geslachtsdeel van haar man verbrand met een stijltang. De twee hadden al eerder de afspraak gemaakt dat de geslachtsdelen verminkt zullen worden als een van de twee ooit vreemd zou gaan.

De penis van de man is met derdegraads brandwonden verminkt. Er zullen veel operatie nodig zijn om de schade enigszins te herstellen. Op het eerste gezicht leek de schade mee te vallen, maar het blijkt dat het een en ander van binnen het toch heeft begeven.

De vrouw is veroordeeld voor een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden. 'Om het kort te houden: zijn penis zal voor de rest van zijn leven verminkt zijn. Het slachtoffer zal verschillende operaties moeten ondergaan. In het ergste geval zal zijn geslachtsdeel nooit meer naar behoren werken', aldus de uitspraak van de rechter.

Publiek heeft afscheid van Joost Zwagerman genomen

Bewonderaars, fans en lezers namen woensdagochtend in Amsterdam afscheid van de vorige week overleden Joost Zwagerman. De schrijver en kunstcriticus lag in een gesloten kist opgebaard in kerkgebouw De Duif aan de Prinsengracht.

Vanaf 10.00 uur kwamen mensen langs om een laatste eerbetoon te brengen aan de auteur. Op en rond de kist stonden veel bloemen en bloemstukken. Sommige bezoekers namen bloemen mee en legden die bij de kist. Bovenop lagen rouwlinten van familie en vrienden. "Dag lieve pappa", stond er op een. Zwagerman laat drie kinderen na.

Ook waren er veel foto's van Zwagerman te zien. Op enkele staat hij met collega-schrijvers, onder wie Harry Mulisch en Bart Chabot afgebeeld. Op de achtergrond klonk muziek van zijn iPod, van artiesten als David Bowie en Bob Dylan. Mensen konden bij de ingang hun condoleance achterlaten.

Zelfmoord
Na het publieke afscheid, dat tot 11.30 uur duurde, is er in hetzelfde gebouw een besloten bijeenkomst voor familie en vrienden. Later op de dag wordt Zwagerman begraven op een niet nader bekendgemaakte locatie.

Zwagerman pleegde vorige week dinsdag op 51-jarige leeftijd zelfmoord. Hij kampte met depressies en leed aan de ziekte van Bechterew, een reumatische aandoening die ongeneeslijk is.

De schrijver had net zijn nieuwe essaybundel De Stilte van het Licht af. Achteraf bezien lijkt dit werk de zelfgekozen dood aan te kondigen. Het voorwoord van Zwagerman zelf is te lezen op de site van De Volkskrant.

Publiek neemt afscheid van Joost Zwagerman
Publiek heeft afscheid van Joost Zwagerman genomen (Foto: ANP)

Clash Roemer - Wilders bij beschouwingen

De algemene beschouwingen, het belangrijkste politieke debat van het jaar op het Binnenhof, begonnen woensdag met een harde clash tussen SP-leider Emile Roemer en PVV-leider Geert Wilders over het vluchtelingenprobleem.

Wilders viel Roemer aan het begin van het debat aan op diens steun voor extra opvang van vluchtelingen in Nederland. Roemer gooit daarmee 'een asielbom op Nederland', zei Wilders. Roemer kaatste de bal terug door te zeggen dat Wilders altijd oorlogen en het gooien van bommen heeft gesteund. "En dan vindt u het gek dat er vluchtelingenstromen ontstaan! Wat u doet is bommen op een kruitvat gooien en dan wegkijken."

Roemer peinst er niet over om vluchtelingen in Nederland onder de brug te laten slapen. Wilders hield hem voor dat Nederlanders in dorpen niet zitten te wachten op de 'testosteronbommen' onder de vluchtelingen die het leven voor hun vrouwen en dochters onveilig zouden maken. Roemer verweet Wilders daarop dat hij haat aan het zaaien is.

Wilders wierp Roemer ook voor de voeten dat de SP asielzoekers voorrang wil geven bij huurwoningen. "U zou u moeten schamen, de SP-kiezer zal u afrekenen." Roemer wreef Wilders in dat er een tekort is aan huurwoningen door maatregelen tijdens het eerste kabinet-Rutte, die door de PVV gesteund werden.

Clash Roemer - Wilders bij beschouwingen
Clash Roemer - Wilders bij beschouwingen (Foto: ANP)

Patrick Martens: naar bed met vrouw was 'echt een straf'

Patrick Martens heeft als jonge jongen wel eens een vriendinnetje gehad. De acteur vertelt aan Viva dat dit niet werkte voor hem. "Natuurlijk niet. Ik heb heel veel vriendinnen, maar een relatie met een vrouw, nee."

"Het was gezellig, maar verder dacht ik: néé", vervolgt de van Goede Tijden, Slechte Tijden en ZOOP bekende acteur. Hij bekent ook weleens het bed te hebben gedeeld met een vrouw. "Wel gedaan, maar dat was echt een straf."

Patrick vertelde zijn ouders op 23-jarige leeftijd dat hij op jongens valt. "Heel mijn familie wist het, behalve mijn ouders, haha. Misschien wil je het ook niet zien als ouder, zonder dat je er echt op tegen bent", denkt Martens. Zijn ouders merkten destijds al wel dat er iets aan de hand was met hun zoon. "Toen ik het eenmaal zei, was er een soort opluchting: oh, is dat het. Helemaal prima."

Patrick heeft een vriend die woont in Parijs. "We zijn nu iets meer dan een jaar samen", aldus Patrick, die momenteel druk is met de voorbereidingen van zijn musicaldebuut in The Bodyguard. "Normaal zien we elkaar elk weekend of om het weekend, maar door de musical zal ik een ander ritme krijgen", legt Martens uit. "Ja, het wordt een uitdaging, maar we hebben er vertrouwen in."

Relatie met vrouw werkte niet voor Martens
Patrick Martens: naar bed met vrouw was 'echt een straf' (Foto: BuzzE)

Kanye West volbrengt taakstraf na slaan fotograaf

Kanye West heeft zijn taakstraf volbracht. De wereldberoemde artiest kreeg een goede evaluatie, zo weet TMZ.

De advocate van Kanye, Blair Berk, verscheen dinsdag namens de rapper in de rechtbank in Los Angeles. Daar overhandigde ze een brief van de Los Angeles Trade Technical College waar Kanye zijn 240 uur taakstraf volbracht. Volgens TMZ was de school meer dan tevreden over de inzet van West.

"De taakstraf die meneer West heeft volbracht op onze school heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van onze studenten en aan ons schoolprogramma", laat de schoolleiding weten. Kanye werkte zelfs meer dan het aantal opgelegde uren op de mode- en design-afdeling van de school. TMZ meldt dat de man van Kim Kardashian er namelijk zo'n 262 uur heeft gewerkt.

Kanye zit nog wel in zijn proeftijd. De artiest kreeg de straf omdat hij een tijd geleden een fotograaf te lijf was gegaan die foto's van hem probeerde te maken.

Kanye West volbrengt taakstraf
Kanye West volbrengt taakstraf na slaan fotograaf (Foto: BuzzE)

Rugbyscheidsrechter zou voetballers en trainers keihard aanpakken

Rugbyscheidsrechter Nigel Owens zou dolgraag eens een voetbalwedstrijd willen fluiten. De Welshman laat weten dat hij vooral het onacceptabele gedrag van coaches als José Mourinho aan zou pakken, zo zegt hij tegen de BBC. Owens is vanaf vrijdag actief als scheidsrechter op het WK, zijn derde mondiale eindtoernooi als leidsman. 

Voetbal staat erom bekend dat spelers en trainers hun mond niet kunnen houden en altijd over de beslissingen van scheidsrechters staan te zeuren. Deze bijzonder ergerlijke manier van tijdsverspilling is in het rugby veel minder te zien, doordat scheidsrechters er steviger optreden tegen dergelijk onacceptabel gedrag. Tegenspraak wordt niet geduld en op wat uitzonderingen na mag alleen de aanvoerder verhaal halen bij de scheidsrechter.

"Als rugbycoaches zo tekeer zouden gaan tegen scheidsrechters en officials zoals mensen als Mourinho regelmatig doen zou er veel harder tegen ze opgetreden worden", aldus Owens. "Als ik een voetbalwedstrijd zou leiden denk ik dat we bij rust de wedstrijd al kunnen stoppen, want met het huidige gedrag zouden er dan nog hooguit vijf spelers per team op het veld staan", doelt Owens op het constante gezeur van veel voetballers bij veel beslissingen van de arbitrage.

Mourinho kreeg zelf in januari al een boete van 25 duizend pond nadat hij zich belachelijk maakte met uitspraken over een samenzwering van scheidsrechters tegen Chelsea, het team van de Portugees. In maart vorig jaar werd hij naar de tribunes verwezen vanwege protesten tegen een rode kaart van Ramires tegen Aston Villa. Een paar maanden eerder overkwam Mourinho al hetzelfde toen hij in een wedstrijd tegen Cardiff maar door bleef zeuren over de beslissingen van de scheidsrechter.

'Referendum' FNV over loonakkoord ambtenaren

FNV wil het loonakkoord dat andere vakbonden onlangs hebben gesloten met het kabinet, medio oktober in een "referendum" voorleggen aan alle 2,8 miljoen deelnemers aan het ambtenarenpensioenfonds ABP. Dat maakte de vakcentrale woensdag bekend.

FNV is tegen de afgesproken loonstijging voor overheidspersoneel, omdat die zou leiden tot een aanzienlijke verslechtering van de pensioenopbouw. Ook via de rechter probeert de bond daar een stokje voor te steken. Donderdag dient een kort geding bij de rechtbank in Den Haag.

"Het loonvoorstel verslechtert het pensioen van 2,8 miljoen mensen", zei FNV-voorman Ton Heerts. "Wij vinden dat alle betrokkenen de kans moeten krijgen om zich uit te spreken, vakbondsleden, maar zeker ook niet-leden."Wie tussen 14 en 19 oktober zijn stem wil uitbrengen, kan zich vanaf woensdag inschrijven.

'Referendum' FNV over loonakkoord in oktober
'Referendum' FNV over loonakkoord ambtenaren (Foto: ANP)

Leven in zee binnen 40 jaar gehalveerd

Het leven in de zeeën is de afgelopen veertig jaar gehalveerd. Dat blijkt woensdag uit het Living Planet Report van het Wereld Natuur Fonds.

De populaties vissen, zeezoogdieren, reptielen en zeevogels in en rond zee zijn met gemiddeld 49 procent gedaald. Voor vissoorten die wereldwijd veel worden gegeten, zoals tonijn en makreel, is dat zelfs 74 procent. Volgens het rapport is naast overbevissing en vervuiling klimaatverandering een belangrijke oorzaak.

"Het is schrikbarend om te realiseren dat we in enkele generaties de oceanen wereldwijd ernstig hebben beschadigd", aldus Carol Phua, een van de opstellers van het rapport. "We vangen vis sneller dan ze zich voortplanten, vervuilen hun leefgebieden en vernietigen hun kraamkamers, zoals koraalriffen, mangrovebossen en zeegrasvelden. Het leven in zee is gelukkig veerkrachtig en kan zich herstellen, maar dan moet de wereld snel maatregelen nemen om onze oceanen daadwerkelijk te beschermen."

Leven in zee binnen 40 jaar gehalveerd
Leven in zee binnen 40 jaar gehalveerd (Foto: ANP)

GroenLinks komt met klimaatbegroting

GroenLinks komt dit jaar niet alleen met een tegenbegroting, maar ook met een klimaatbegroting. GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver wil dat die een traditie wordt. "We moeten niet alleen kijken hoeveel euro's we uitgeven, maar ook hoeveel CO2 we uitstoten."

GroenLinks wil vervuilende kolencentrales en vrachtwagens zwaarder belasten. De wegenbelasting moet plaatsmaken voor een kilometerheffing, want dat is eerlijker. Mensen die op drukke tijden of trajecten rijden, moeten meer gaan betalen. De partij wil ook af van belastingvrij tanken voor vliegtuigen en een vliegtaks invoeren voor passagiers- en vrachtvluchten. De energiebelasting zou omhoog moeten voor de grootste verbruikers in de industrie.

Huishoudens en bedrijven die zelf en samen met de buren duurzame energie opwekken, zouden daarover geen belasting moeten betalen. Mensen die hun huis isoleren, mogen volgens de plannen de kosten aftrekken.

Gaswinning
De partij wil de gaswinning in Groningen "veel sneller" terugbrengen naar maximaal 23 miljard kubieke meter. We zouden verder minder afhankelijk moeten worden van gas en het gebruik van zonneboilers en aardwarmte moeten stimuleren.

In de tegenbegroting 'Verandering is dichterbij dan je denkt' besteedt GroenLinks 500 miljoen euro extra aan de opvang van vluchtelingen en 300 miljoen euro meer aan huishoudelijke zorg. Het aanpakken van belastingontwijking door multinationals en het terugdraaien van de lastenverlichting voor de hoogste inkomens levert volgens de berekeningen van GroenLinks 3,5 miljard euro op.

Verkwisting
Bij GroenLinks is er ook 300 miljoen euro beschikbaar voor kinderopvang en meer geld voor cultuur, rechtspraak en natuur. "Dit verbetert de kwaliteit van onze samenleving en leidt tot meer werkgelegenheid op korte termijn. De investeringen in thuiszorg en kinderopvang van in totaal 600 miljoen euro leveren in 2016 circa 14.000 banen op."

Het kabinet heeft zijn prioriteiten niet op orde en maakt de verkeerde keuzes, klaagt Klaver. "De vijf miljard die wordt weggegeven is pure verkwisting. Het kabinet geeft ongericht, ondoordacht en onzinnig geld uit, terwijl het veel te weinig doet om ongelijkheid aan te pakken en te zorgen voor goede, menswaardige opvang van vluchtelingen."

GroenLinks komt met klimaatbegroting
GroenLinks komt met klimaatbegroting (Foto: ANP)

President Nigeria onderhandelt met Boko Haram

De Nigeriaanse regering praat met de terreurgroep Boko Haram over de vrijlating van circa tweehonderd ontvoerde schoolmeisjes. President Mohammadu Buhari heeft dit bevestigd, meldde het Nigeriaanse persbureau NAN woensdag.

Buhari zei dat de groep onder meer de vrijlating van hun bommenexpert heeft geëist in ruil voor de tweehonderd schoolmeisjes die op 15 april 2014 zijn ontvoerd. Ze werden meegenomen uit een kostschool in Chibok, in de noordoostelijke deelstaat Borno.

De voormalige militaire couppleger Buhari is eerder dit jaar tot president gekozen. Veel kiezers verwachten van hem dat hij als militair en islamiet uit het noorden met harde hand een einde maakt aan het bloedvergieten door Boko Haram in Borno. Buhari heeft niet eerder over onderhandelingen gerept. Hij zei steeds de groep snel te zullen verslaan.

President Nigeria onderhandelt met Boko Haram
President Nigeria onderhandelt met Boko Haram (Foto: ANP)

Keith Richards (71) wil nieuw album maken met Rolling Stones

Keith Richards (71) wil volgend jaar graag weer een album opnemen met zijn bandleden van The Rolling Stones: Mick Jagger, Ron Wood en Charlie Watts. "We hebben nu elf jaar geen plaat opgenomen. Ik vind dat echt een beetje belachelijk voor een band die gewoon nog speelt", zegt de mede-oprichter van de Britse band woensdag in een interview in de Volkskrant.

Over enkele dagen verschijnt een derde soloplaat van de artiest, Crosseyed Heart, maar als het aan Richards ligt is het de aanzet tot nieuw werk met de hele band. "Ik wil graag, maar vang dus steeds bot: te druk, geen tijd, niet in de buurt. En bij mij begint de druk dan op te lopen, klapt op een gegeven moment het ventiel eraf. Eigenlijk maakte ik deze plaat om de jongens op te poken: hé, kijk eens, ik ben aan het opnemen, hoe zit het met jullie? Komt er nog wat?"

Richards wil nieuw album maken met Stones
Keith Richards (71) wil nieuw album maken met Rolling Stones (Foto: BuzzE)

Meisje (15) vast om terrorismeverdenking

Een 15-jarig meisje uit Sittard is begin deze maand aangehouden omdat ze wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. De tiener zit nog steeds vast. Dat meldt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg woensdag in reactie op berichtgeving van De Telegraaf. Het OM wil verder niet uitwijden over de zaak, omdat het meisje in beperkingen zit.

Donderdag buigt de raadkamer zich over de verlenging van haar voorarrest.

Meisje (15) vast om terrorismeverdenking
Meisje (15) vast om terrorismeverdenking (Foto: ANP)

Assad: 'volk beslist of ik president blijf'

De Syrische president Bashar al-Assad stapt alleen op als het volk dat wil en niet onder druk van het Westen. Dat heeft hij gezegd in een interview met Russische media.

"Een president komt aan de macht met instemming van het volk door middel van verkiezingen. En als hij vertrekt, gaat hij als de mensen het eisen, niet vanwege het oordeel van bijvoorbeeld de Verenigde Staten of de VN-Veiligheidsraad", zei Assad. "Als de mensen willen dat de president blijft, dan blijft hij. In het tegenovergestelde geval, moet hij snel aftreden."

De hulp van Iran, dat militaire technologie heeft geleverd, is van cruciaal belang in de strijd tegen het terrorisme in Syrië, aldus Assad. Maar Teheran heeft geen militaire eenheden gestuurd naar Damascus.

Assad voegde daar aan toe dat de door de Verenigde Staten geleide coalitie tot nu toe niet in staat is geweest Islamitische Staat een halt toe te roepen.

Assad: volk beslist of ik president blijf
Assad: volk beslist of ik president blijf (Foto: ANP)

Man zwaargewond na brandstichting schuur

Een man is woensdagmorgen zwaargewond geraakt toen hij in Reusel (Noord-Brabant) een schuur in brand stak. Hij deed dat terwijl de brandweer op hetzelfde erf een boerderij aan het blussen was. Even daarvoor hadden brandweerlieden de man nog met een ladder uit de brandende boerderij bevrijd.

De brandstichter is naar het ziekenhuis gebracht. Wat hem bezielde is nog onduidelijk. "Toen de brandweer hem uit de boerderij had gehaald leek hij rustig", vertelde een woordvoerster van de politie. "Maar toen rende hij ineens weg en roken de hulpverleners ter plaatse ineens een gaslucht. Een moment later stond de schuur in brand."

Opnieuw werd de man van het vuur gered, maar ditmaal liep hij dus ernstige verwondingen op. Wie de man is, kan de politie nog niet zeggen.

Man zwaargewond na brandstichting schuur
Man zwaargewond na brandstichting schuur (Foto: ANP)

Kristoff niet naar Olympische Spelen vanwege te zwaar parcours

Wielrenner Alexander Kristoff is niet van plan om mee te doen aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. Dat heeft de Noorse Katusha-renner gezegd tegenover het Noorse TV2. Het parcours in Rio is te zwaar volgens Kristoff, die dit jaar zegevierde in de Ronde van Vlaanderen en vorig jaar Milaan - San Remo won.

"Het parcours is zo zwaar dat het weinig nut heeft om naar Brazilië af te reizen. Ik ga me dan ook op andere doelen richten", aldus Kristoff. Zijn coach Stein Ørn zegt dat andere renners beter op hun plaats in Rio. "Het heeft niks te maken met de wil van Alexander om zijn landgenoten te helpen, maar in Rio zijn anderen waarschijnlijk beter geschikt voor dat parcours, voor een rol als kopman en ook om te knechten", zegt Ørn. "Het heeft geen zin om hem te sturen als andere Noren beter zijn op de klimmen en als hij ook niet kan knechten heeft hij er gewoon niks te zoeken. Ik zie dus geen rol voor Alexander op de Olympische Spelen."

Ørn ziet wel andere renners die beter geschikt zouden zijn voor het parcours, met name Lars Petter Nordhaug van Sky en Edvald Boasson Hagen van MTN-Qhubeka. "Edvald is typisch zo'n renner die op de Spelen wel eens een flinke rol kan spelen in de finale", legt Ørn uit. Kristoff gaat zich volledig richten op het WK van 2016 dat gereden wordt in Qatar. Volgens Ørn ligt dat parcours hem veel beter.

Tijdens de Spelen in Rio moeten een aantal pittige obstakels overwonnen worden. De mannen rijden vier keer over de zogenaamde Grumari-ronde, met daarin twee klimmen: Grumari, met zo'n 7% stijgingspercentage over 1,2 kilometer - en een maximum van 13% - en de Grota Funda van 2,1 kilometer en gemiddeld 4,5%. De Canoa/Vista Chinesa-ronde kent een stuk bergop van bijna negen kilometer, gevolgd door een technische afdaling. Op 6 augustus 2016 wordt de olympische wegwedstrijd bij de mannen verreden.

Nick en Simon: bekend zijn is een belemmering

Nick en Simon zijn inmiddels een van de bekendste duo's van Nederland. Simon vertelt Viva dat bekend zijn nooit hun streven is geweest. "Ik zie het als een noodzakelijk iets", zegt de zanger.

"Als we op reis zijn of onderweg voor opnames van The Dream merk ik dat ik een veel fijnere versie van mezelf ben. Het schaamtegevoel is weg, mijn zintuigen staan niet meer constant op scherp of ik gezien word", legt Simon Keizer uit. In Nederland is hij zich daar naar eigen zeggen altijd van bewust. "Dus ik ben nooit helemaal mezelf, behalve als ik in het buitenland ben."

Collega Nick Schilder sluit zich hier helemaal bij aan. "In zekere zin is onze bekendheid gewoon vervelend. Het is een belemmering", vindt Nick. Hij zegt dat er vaak naar hem gekeken wordt. "Ik heb daar erg aan moeten wennen, maar inmiddels weet ik dat het me minder energie kost als ik me niet erger, meeveer en loslaat."

Opmerkelijk

De twee Volendamse zangers zijn vooral bekend als duo, maar volgend jaar gaat Simon in zijn eentje het theater in. "Mensen vinden dat een opmerkelijke stap, maar ik vind het totaal niet vervelend. Ieder mens heeft z'n eigen bucketlist en ambities", zegt Nick over de keuze van zijn vriend en collega. Zelf voelt hij de behoefte om alleen de theaters in te gaan niet.

Beide artiesten zijn er van overtuigd dat ze niet zo ver zouden zijn gekomen als ze geen duo waren geweest. "Sowieso vind ik mezelf geen bijzondere zanger. Nick kan objectief en technisch gezien veel beter zingen dan ik, omdat ik wat laks ben geweest met oefenen", zegt Simon. Nick vult aan: "Onze samenwerking is een beetje een natuurlijke bestemming. Het kan ooit gebeuren dat we zonder elkaar verdergaan, maar dat is niet de intentie."

Nick Schilder: bekend zijn is een belemmering
Nick Schilder: bekend zijn is een belemmering (Foto: BuzzE)

Vandaag Algemene Beschouwingen

Zoals elk jaar in september vinden daags na Prinsjesdag de Algemene Beschouwingen plaats. Vandaag vindt de eerste termijn plaats, waarin alle fractievoorzitters de gelegenheid krijgen de Miljoenennota te becommentariëren.

Tot in de avond zal premier Rutte met zijn kabinet dit commentaar met geduld moeten aanhoren. Morgen is het dan de beurt aan Rutte zelf om antwoord te geven op al wat vandaag gezegd. Vanaf 10:30 zullen de fractievoorzitters in deze volgorde spreken:

1. Emile Roemer (SP) 30 min
2. Halbe Zijlstra (VVD) 40 min
3. Sybrand van Haersma Buma (CDA) 30 min
4. Diederik Samsom (PvdA) 40 min
5. Geert Wilders (PVV) 30 min
6. Alexander Pechtold (D66) 30 min
7. Arie Slob (ChristenUnie) 25 min
8. Jesse Klaver (GroenLinks) 25 min
9. Cees van der Staaij (SGP) 20 min
10. Marianne Thieme (PvdD) 20 min
11. Henk Krol (50PLUS) 15 min
12. Tunahan Kuzu (Groep Kuzu-Özturk) 10 min
13. Joram van Klaveren (Groep Bontes-van Klaveren) 10 min
14. Norbert Klein (Groep Klein) 5 min

De Algemene Beschouwingen zijn live te volgen via Politiek24. Geïnteresseerd in de Algemene Beschouwingen? Discussieer mee in het topic op het forum.

Story of Seasons begin volgend jaar in Europa

Nintendo heeft aangekondigd dat Story of Season begin 2016 eindelijk met een Europese release gaat komen. Het spel voor de 3DS dat in 2014 al in Japan verkrijgbaar was en een jaar later in Amerika zal dus eindelijk hier beschikbaar zijn. Story of Seasons was voorheen bekend als Harvest Moon.

'Harvest Moon' staat niet in de titel omdat de nieuwe uitgever van de serie, Marvelous USA, niet de rechten op de naam heeft. De rechten op de Engelse naam - de serie staat in Japan bekend als Bokujo Monogatari - zijn nog in het bezit van de oude uitgever, Natsume. Die maken gek genoeg nu hun eigen Harvest Moon-games op de 3DS. De 'echte' Harvest Moon is dus Story of Seasons.

Guns, Gore & Cannoli naar Xbox One

In Nederland zijn we al een tijdje druk bezig de game-wereld te veroveren, maar ook onze zuiderburen timmeren hard aan de weg. Met studio’s als Larian Studios en Crazy Monkey Studios proberen de Belgen ook voet aan de grond te krijgen in deze industrie.

Crazy Monkey Studios heeft nu aangekondigd dat zij Guns, Gore & Cannoli op de Xbox One zullen gaan uitgeven. Hiermee is het de eerste Belgische studio die een game lanceert op de console van Microsoft. De Xbox One versie heeft een nieuwe versus-mode, skins en een verbeterde AI. Het spel zal 25 september beschikbaar zijn.

Van Gaal: "Het viel niet mee"

Trainer Louis van Gaal baalde dinsdag van de nederlaag van Manchester United bij PSV (2-1) in de Champions League. "We hebben eigenlijk bijna niets weggegeven", analyseerde hij voor de camera van SBS6. "Buiten die twee tegengoals kreeg PSV pas in de 82e minuut een kans. Maar toen speelden wij al alles of niets. We hebben te veel kansen gemist. En we speelden de kansen slecht uit. Het viel me niet mee."

Van Gaal zag Juan Mata in de slotfase een droomkans op de gelijkmaker missen. "Zeker van hem verwacht je dat niet", zei hij over een foutieve aanname. "Maar voetbal is ook een sport van fouten, dus het kan gebeuren. Dit is een poule waarin iedereen van elkaar kan winnen en verliezen. Je hebt mij niet horen zeggen dat wij de topfavoriet zijn."

Van Gaal: het viel niet mee
Van Gaal: het viel niet mee (Foto: ANP)

Migranten trekken naar grens Servië-Kroatië

Nu het steeds moeilijker wordt om de Hongaarse grens te passeren, gaan vluchtelingen via andere landen richten het Westen. Volgens persbureau Reuters liepen tientallen migranten woensdag door korenvelden in de richting van de Servische grens met Kroatië. Eerder werd al bekendgemaakt dat zeker tien bussen met vluchtelingen werden omgeleid om Hongarije te vermijden.

Hun bestemming is de stad Sid op de Servische grens met Kroatië, dat lid is van de Europese Unie, nu Hongarije de eigen grens met Servië heeft afgesloten voor migranten.

Sinds dinsdag is een nieuw streng regime van kracht in Hongarije. Vluchtelingen worden bij de grens voortaan teruggestuurd naar Servië. Wie toch illegaal binnenkomt, riskeert een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

Migranten trekken naar grens Servië-Kroatië
Migranten trekken naar grens Servië-Kroatië (Foto: ANP)

World of Tanks Blitz krijgt groot toernooi

World of Tanks Blitz is al een tijdje populair en bestaat sinds deze zomer ook al weer een jaar. Het was de eerste multiplayer game voor Wargaming op de mobiele platformen.  Op 28 september houd Wargaming.net nu een groot internationaal toernooi. Het toernooi zal totaal vier weken duren en iedereen mag meedoen.

World of Tanks Blitz is een free-to-play mobiele MMO. Met 90 tanks kun je in 7v7 gevechten met andere online de strijd aan gaan. Het spel is verkrijgbaar op iOS en Android. Het spel heeft tijdens de piek een keer 100.000 man tegelijk online gehad. 

'Victoria Beckham gebruikt te dunne modellen'

Victoria Beckham ligt onder vuur in haar thuisland om de modellen die ze zondag gebruikte voor haar modeshow in New York. Deze waren veel te dun, volgens Britse media.

Naast 'pijnlijk dun' zagen de modellen er 'pijnlijk ongelukkig' uit, zo schreef de bekende journalist Piers Morgan dinsdag in de Daily Mail. Hij citeert Victoria, die voorafgaand aan de show in interviews zei dat haar nieuwe collectie voor vrouwen van 'alle vormen en maten' is. "Ik wil dat vrouwen zich de beste versie van zichzelf voelen", aldus de voormalige Spice Girl. Volgens Morgan gaf Victoria met de modeshow echter de tegenovergestelde boodschap. Hij roept haar op voortaan vollere modellen te gebruiken en te erkennen dat ze fout zat.

The Guardian sprak ondertussen met hulporganisaties voor mensen met eetstoornissen. Volgens hen kunnen modeshows als die van Victoria eetstoornissen versterken.

Victoria Beckham onder vuur om dunne modellen
Victoria Beckham onder vuur om dunne modellen (Foto: BuzzE)

Agenten blokkeren ministeries

Politieagenten uit het hele land verzamelen zich woensdagochtend bij het Centraal Station in Den Haag voor een grote actie voor een betere cao. Duizenden politiemensen gaan vier belangrijke ministeries in Den Haag blokkeren. Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer betogen ze zo voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden.

Hun aanwezigheid in Den Haag betekent dat elders in het land politiebureaus tussen 07.00 en 17.00 uur zijn gesloten voor het publiek. De politie neemt alleen spoedeisende meldingen in behandeling.

De agenten komen met zo'n honderd bussen en per trein naar Den Haag. Daar blokkeren ze de ministeries van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Financiën en het Binnenhof, waar Algemene Zaken is gevestigd. Het is de bedoeling dat tussen 09.00 uur tot in de middag niemand de ministeries in of uit kan.

Agenten verzamelen zich voor actie
Agenten verzamelen zich voor actie (Foto: ANP)

Teams bekend voor NBA 2K16 Euroleague

29 september ligt de nieuwe basketbal game van 2K games weer in de winkel. We hebben de afgelopen tijd al aardig wat beelden voorbij zien komen en nu is ook het rooster voor de Euroleague bekend. Helaas zijn er geen Nederlandse teams vertegenwoordigd. NBA 2K16 komt uit op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc.

Euroleague teams in NBA 2K16:

  • Alba Berlin; Germany
  • Anadolu Efes Istanbul, Turkey
  • Cedevita Zagreb, Croatia
  • Crvena Zvezda Telekom Belgrade, Serbia
  • CSKA Moscow, Russia
  • Dinamo Banco di Sardegna Sassari, Italy
  • EA7 Emporio Armani Milan, Italy
  • FC Barcelona, Spain
  • FC Bayern Munich, Germany
  • Fenerbahçe Istanbul, Turkey
  • Galatasaray Istanbul, Turkey
  • Laboral Kutxa Vitoria , Spain
  • Limoges CSP, France
  • Maccabi Tel Aviv, Israel
  • Neptunas Klaipeda, Lithuania
  • Nihzny Novgorod, Russia
  • Olympiacos Piraeus, Greece
  • Panathinaikos Athens, Greece
  • PGE Turow Zgorzelec, Poland
  • Real Madrid, Spain
  • Strasbourg, France
  • Unicaja Málaga, Spain
  • Unics Kazan, Russia
  • Valencia Basket, Spain
  • Zalgiris Kaunas, Lithuania

Kindred nieuwe champion League of Legends

League of Legends-maker Riot heeft een nieuwe champion aangekondigd. De champion met de naam Kindred is een ability power jungle champion. De champion is te spelen op de testomgeving van het spel. Wanneer hij live te spelen zal zijn is nog niet bekend. Alle bekwaamheden van de nieuwe champion kun je hier zien.

Naast een nieuwe champion zijn er ook nieuwe skins voor Alistar, Jax, Karma, Malphite en Olaf op de testomgeving te spelen. Verwachting is dat deze allemaal na Worlds 2015 beschikbaar zullen zijn.

Australische zwemster ontloopt dopingstraf

De Australische zwemster Kylie Palmer heeft een waarschuwing gekregen vanwege het overtreden van de dopingregels in 2013. Palmer, lid van de estafetteploeg 4x200 vrij die goud won op de Spelen van Peking en zilver in Londen, was door de internationale zwembond FINA gevrijwaard van vervolging nadat "een kleine hoeveelheid van een verboden middel" was aangetroffen bij een dopingtest bij de WK. Al haar andere tests tijdens het titeltoernooi in Barcelona waren negatief.

Het wereldantidopingbureau WADA legde zich er niet bij neer en eiste begin dit jaar bij het sporttribunaal CAS dat de zaak moest worden behandeld als een dopingovertreding. Palmer besloot daarop zich terug te trekken voor de WK van dit jaar in Kazan en accepteerde een voorlopige schorsing. De FINA maakte woensdag bekend dat een waarschuwing volstaat. Ook moet Palmer het gewonnen prijzengeld op de dag van de positieve test inleveren.

Australische zwemster ontloopt dopingstraf
Australische zwemster ontloopt dopingstraf (Foto: ANP)

Cocu: "Soms goed voetbal, maar vooral gestreden"

Phillip Cocu was een blije en trotse trainer na afloop van de verrassende zege van PSV op Manchester United (2-1) in de Champions League. "Ik heb genoten", zei hij. "Bij vlagen hebben we goed voetbal laten zien, maar we hebben vooral gestreden."

"We zijn na die achterstand blijven vechten", zei Cocu. "We zijn blijven vechten voor onze kansen. We kregen veel minder mogelijkheden dan in de competitie. Zij spelen zo makkelijk, je krijgt niet veel kansen tegen United. Maar we hebben ze wel benut."

"Er hing een geweldige sfeer in het stadion", voelde Cocu. "De supporters hebben ons fantastisch gesteund. We hebben samen die wedstrijd over de streep getrokken."

Coco baalde van de zware blessure van verdediger Luke Shaw van Manchester United, die na een tackle van Héctor Moreno vermoedelijk zijn been heeft gebroken. "Hector is een speler die voor de bal gaat en geen speler wil blesseren maar het zag er niet goed uit", vond Cocu. "Ik hoop dat het nog een beetje meevalt."

Cocu is trots en dolblij tegelijk
Cocu is trots en dolblij tegelijk (Foto: ANP)

Moreno baalt van zware blessure Shaw

Héctor Moreno baalde dinsdag van zijn tackle die verdediger Luke Shaw van Manchester United een gebroken been heeft bezorgd. "Ik vind het heel erg voor hem", zei de Mexicaanse verdediger van PSV. "Ik had niet de intentie hem te blesseren. Ik wens hem alle sterkte. Dit was echt niet de bedoeling."

Moreno gleed Shaw onderuit maar werd niet bestraft met een gele kaart of strafschop. Hij tekende vlak voor rust ook nog voor de gelijkmaker (1-1). "Dat was echt heel bijzonder", zei hij. "Ik scoor nooit eigenlijk en nu tegen Manchester United. Daar ben ik natuurlijk wel blij mee. Maar ik baal van die blessure voor Shaw. Ik weet hoe het is om lang geblesseerd te zijn. Dat gun je niemand. Ik wens hem en zijn familie veel geluk."

Moreno baalt van blessure Shaw
Moreno baalt van blessure Shaw (Foto: ANP)

Ingehaald worden door deze tijdreiziger is best bizar

Gevalletje 'als het niet op camera had gestaan had niemand het geloofd'.

 

Dan rij je op de snelweg en gebeurt dít...

Posted by FOK! on dinsdag 15 september 2015

Vandaag veel regen

Vandaag trekken regenzones en buien over het land, met daarbij een vrij krachtige zuidwesterwind. Maxima liggen rond de 19 graden.

Als je vandaag een buitenactiviteit gepland hebt staan, dan is de kans aanwezig dat deze behoorlijk in het water valt: het wordt slecht weer. Op dit moment hangt een eerste regengebied al boven Nederland. Dit gebied zal in de loop van de ochtend naar het noorden wegtrekken, maar vanuit België zal in de middag een nieuwe lading regen ons komen verblijden. Deze zou in de loop van de middag dan weer het land uittrekken, maar ook in de 'droge' periodes is er kans op (soms felle) onweersbuien. Hierbij is de wind minder hard dan gisteren, maar nog altijd genoeg om de regen nog net wat onaangenamer te maken.

Voor degenen die dit weer nu alweer zat zijn is er voorzichtig goed nieuws te melden: het wordt beter. Morgen en overmorgen blijft het wisselvallig, maar met een wat vriendelijker gezicht dan vandaag. Vanaf het weekend zou er dan rustig en overwegend droog nazomerweer komen, met maxima rond de 17 graden.

Zzp'ers willen meer werken

Zzp'ers willen meer werken. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil een op de zes zelfstandigen zonder personeel (169.000) meer uren maken. Dit geldt vooral voor zzp'ers die twaalf tot twintig uur per week werken. Van de ruim een miljoen zzp'ers heeft driekwart geen behoefte om het aantal uren te veranderen, slechts een klein deel - 8 procent - wil minder werken.

De zzp'er moet zelf voor werk en uren zorgen, die gedeclareerd kunnen worden bij een opdrachtgever. Door de economische crisis hadden ze de afgelopen jaren minder inkomsten, minder werk en gaven ze vaker aan dat ze meer uren wilden maken. Zelfstandigen met personeel (zmp'ers) werken veelal fulltime. Van hen wil maar een klein deel meer uren.

Het aandeel zzp'ers is de laatste jaren steeds verder toegenomen, van ruim 8 procent in 2003 tot ruim 12 procent in 2015.

Zzp'ers willen meer werken
Zzp'ers willen meer werken (Foto: ANP)

Disney maakt vervolg op Mary Poppins

Bijna twee jaar nadat de filmstudio in Saving Mr. Banks het verhaal vertelde van hoe de verfilming van Mary Poppins tot stand kwam, komt Walt Disney Pictures met het nieuws dat er plannen zijn een vervolg te maken op de klassieker uit 1964.

Volgens de Hollywoord Reporter zal de vervolgfilm, net als de eerste, ideeën putten uit het werk van P.L. Travers, die de Mary Poppins-boeken schreef van 1934 tot 1988. De film zal zich twintig jaar na de eerste film afspelen en, net als het origineel, een musical zijn. Marc Shaiman en Scott Wittman, die voor Hairspray en Smash schreven, zullen nieuwe liedjes voor de film schrijven, terwijl David Magee (Life of Pi) het scenario op zicht neemt.

De film zal worden geregisseerd door Rob Marshall (Into the Woods). Het is nog niet bekend wanneer Mary Poppins 2 verschijnt of wie er kans maakt de rol van de excentrieke nanny over te nemen van Julie Andrews.

Dick van Dyke en Julie Andrews in Mary Poppins
Dick van Dyke en Julie Andrews in Mary Poppins

Britannia Award voor Amy Schumer

Amy Schumer krijgt op 30 oktober een Brittania Award. De Britse Academy Of Film And Television Arts (BAFTA) in Los Angeles heeft haar de Charlie Chaplin Brittania Award toegekend voor haar prestaties op het gebied van comedy.

"In slechts een paar jaar tijd heeft Amy Schumer zichzelf neergezet als een artiest met veel moed en discipline", zo liet de organisatie weten volgens Variety. "Met Trainwreck en Inside Amy Schumer heeft ze haar collega's uitgedaagd de meest moeilijke onderwerpen aan te pakken op de meest slimme en vermakelijke manier." Amy wordt verder 'één van de meest onbevreesde, scherpzinnige en sociaal betrokken eigentijdse artiesten' genoemd.

Eerder winnaars van de comedyprijs zijn onder anderen Sacha Baron Cohen en Ben Stiller. Dit jaar krijgen ook onder anderen Meryl Streep, Sam Mendes en James Cordon eervolle prijzen.

Britannia Award voor Amy Schumer
Britannia Award voor Amy Schumer (Foto: BuzzE)

Twee gestolen Warhol-zeefdrukken weer terecht

Twee van de negen gestolen zeefdrukken van kunstenaar Andy Warhol zijn weer terecht. De 'eigenaar' Bryan Calvero heeft ze aan de politie overgedragen. Hij kocht de werken jaren geleden, maar zegt nooit te hebben geweten dat ze van diefstal afkomstig waren.

De diefstal bij het filmbedrijf Moviola in Los Angeles bleeft jaren onopgemerkt en kwam pas recentelijk aan het licht. Dat gebeurde toen de kunstwerken een nieuwe lijst kregen. De lijstenmaker vond de zeefdruk wat vaag en ontdekte dat ze geen nummer hadden en de handtekening van Warhol ontbrak. De originele zeefdrukken waren zonder dat iemand het doorhad vervangen door kleurenkopieën.

Wanneer de kunstroof plaatsvond is nog altijd onduidelijk. Zeker is wel dat minstens een van de kunstwerken, Bald Eagle, in 2011 werd verkocht via het veilinghuis Bonham. Dat gebeurde door Calvero, bevestigt zijn advocaat. Volgens de raadsman heeft Calvero weinig verstand van kunstcollecties en vertrouwde hij erop dat de zeefdruk niet gestolen was. De twee andere werken, Siberian Tiger en Bighorn Ram, heeft hij aan de politie gegeven.

De waarde van de negen kunstwerken wordt geschat op ongeveer 350.000 dollar, omgerekend zo'n 310.000 euro.

Twee gestolen Warhol-zeefdrukken weer terecht
Twee gestolen Warhol-zeefdrukken weer terecht (Foto: ANP)

Eerste vluchtelingen in Weert aangekomen

De eerste bussen met vluchtelingen zijn dinsdagavond aangekomen in Weert. Dat gebeurde vlak na het einde van de raadsvergadering waarin de gemeenteraad goedkeuring gaf voor de komst van de asielzoekers.

Woordvoerder Robert Ploeg van het Centraal Orgaan Asielzoekers was verrast door de snelle komst van de naar schatting 300 asielzoekers. Hij was dinsdagavond in Weert om de komst van de vluchtelingen in de voormalige KMS Kazerne woensdag voor te bereiden, toen hij de bussen al aan zag komen rijden. Mannen, vrouwen en kinderen stapten daar uit en kregen een bed aangewezen. In allerijl werd personeel opgetrommeld om de helpende hand te bieden.

"Vaak worden mensen in Ter Apel in een bus gestopt", zei Ploeg, "en dan hopen dat er ergens plek is."De bussen waren uit het noorden van Nederland afkomstig.

Eerste vluchtelingen in Weert aangekomen
Eerste vluchtelingen in Weert aangekomen (Foto: ANP)

Weer doden door overstromingen Utah

Noodweer heeft in de Amerikaanse staat Utah opnieuw levens geëist. Na de fatale vloedgolven van maandag in het plaatsje Hildale, ging het mis in het nationale park Zion.

Een groep mensen was aan het zogeheten canyoningen (waarbij ze al glijdend, zwemmend, klimmend en afdalend de kloven ontdekten), toen ze werden overvallen door hevige regenval. Door deze plaatselijke stormen viel zoveel regen dat er vloedgolven ontstonden. Daarbij zijn drie mensen omgekomen. De vier andere avonturiers zijn nog vermist, laat het park in een verklaring weten.

Hun auto's werden maandagavond al gevonden. Dinsdagochtend werd naar de mensen gezocht nadat ze het park nog altijd niet hadden verlaten. Hulpdiensten hebben vanwege aanhoudend slecht weer en de hoge waterstand grote moeite om bij het technisch moeilijke gedeelte van de route te komen.

Weer doden door overstromingen Utah
Weer doden door overstromingen Utah (Foto: ANP)

'Brugge krijgt verkeersvrij centrum'

Het historische centrum van het toeristische Brugge wordt mogelijk verkeersvrij gemaakt. Dat blijkt uit een nieuw mobiliteitsplan waarover de gemeenteraad van de Belgische stad dinsdag heeft vergaderd.

Zowel coalitie als oppositie is het erover eens dat de stad op zijn minst een verkeersluwe binnenstad moet krijgen. Het is de bedoeling dat eerst de winkelstraten op zaterdagen en koopzondagen verkeersvrij worden gemaakt. Later zouden de maatregelen kunnen worden uitgebreid naar weekdagen en andere straten. Onderdeel van het plan is om zwaar verkeer uit het centrum te bannen. Vrachtwagens van meer dan 7,5 ton zouden compleet geweerd moeten worden, terwijl overige voertuigen alleen tussen 6.00 en 10.00 uur en tussen 18.00 en 22.00 uur toegang krijgen.

Het middeleeuwse Brugge trekt jaarlijks enorme aantallen toeristen van over de hele wereld. Het centrum behoort tot het werelderfgoed van UNESCO.

Brugge krijgt mogelijk verkeersvrij centrum
Brugge krijgt mogelijk verkeersvrij centrum (Foto: ANP)

Duitse politie houdt 3500 vluchtelingen tegen

Een toenemend aantal vluchtelingen probeert via Oostenrijk noorderbuur Duitsland te bereiken. Dinsdag, op de tweede dag dat de politie in de deelstaat Beieren grenscontroles hield, zijn tot middernacht zo'n 3500 asielzoekers geteld. Een dag eerder ging het nog om ongeveer 1200 mensen.

De vluchtelingen zijn door agenten tegengehouden en naar een verzamelpunt in de grensplaats Freilassing gebracht. Vandaaruit worden ze over opvangcentra verdeeld. Behalve asielzoekers trof de politie aan de grens bij Rosenheim ook mensensmokkelaars aan. Dertien mensenhandelaren zijn opgepakt.

Duitse politie houdt 3500 vluchtelingen tegen
Duitse politie houdt 3500 vluchtelingen tegen (Foto: ANP)

Shaw loopt dubbele beenbreuk op tegen PSV

Luke Shaw heeft dinsdag een dubbele beenbreuk opgelopen in de uitwedstrijd van Manchester United tegen PSV in de Champions League. Dat heeft onderzoek in een ziekenhuis in Eindhoven uitgewezen.

Shaw wordt bij terugkeer in Manchester aan zijn rechterbeen geopereerd en zal daarna lang moeten revalideren. De linksback stormde na een kwartier op volle snelheid richting het PSV-doel en werd door Héctor Moreno neergehaald. De wedstrijd lag minutenlang stil tot de 20-jarige Engelsman met een brancard van het veld werd gereden.

"Bedankt voor alle reacties", twitterde Shaw vlak nadat hij naar en ziekenhuis was overgebracht. "Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik me voel. Mijn weg naar herstel start nu. Ik kom sterker terug."

Shaw loopt dubbele beenbreuk op tegen PSV
Shaw loopt dubbele beenbreuk op tegen PSV (Foto: ANP)

Uitslagen Champions League 15/09/2015

Vanavond stonden de eerste duels in de groepsfase van de Champions League 2015/2016 op het programma. PSV is de campagne in ieder geval uitstekend begonnen, want de Eindhovenaren wonnen met 2-1 van Manchester United. Alle uitslagen van vanavond vind je hieronder.

Groep A

Paris Saint-Germain (Fra) - Malmö FF (Zwe) 2-0
4' Di María 1-0
61' Cavani 2-0

Real Madrid (Spa) - Shakhtar Donetsk (Oek) 4-0
30' Benzema 1-0
50 Stepanenko (2xGeel) (Shakhtar)
55' Ronaldo (pen) 2-0
63' Ronaldo (pen) 3-0
81' Ronaldo 4-0

Stand

Pos Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Real Madrid CF (Spa) 1 1 0 0 3 4-0
2 Paris Saint-Germain (Fra) 1 1 0 0 3 2-0
3 Malmö FF (Zwe) 1 0 0 1 0 0-2
4 Shakhtar Donetsk (Oek) 1 0 0 1 0 0-4


Programma 30 september
Malmö FF (Zwe) - Real Madrid (Spa)
Shakhtar Donetsk (Oek) - Paris Saint-Germain (Fra)


Groep B

PSV Eindhoven (NED) - Manchester United (Eng) 2-1
41' Depay 0-1
45+2' Moreno 1-1
57' Narsingh 2-1

VfL Wolfsburg - CSKA Moskou (Rus) 1-0
40' Draxler 1-0

Stand

Pos Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 PSV Eindhoven (NED) 1 1 0 0 3 2-1
2 VfL Wolfsburg (Dui) 1 1 0 0 3 1-0
3 Manchester United (Eng) 1 0 0 1 0 1-2
4 CSKA Moskou (us) 1 0 0 1 0 0-1


Programma 30 september
CSKA Moskou (Rus) - PSV Eindhoven (NED)
Manchester United (Eng) - VfL Wolfsburg (Dui)


Groep C

Benfica (Por) - FC Astana (Kaz) 2-0
51' Gaitán 1-0
62' Mitroglou 2-0

Galatasaray (Tur) - Atlético Madrid (Spa) 0-2
18' Griezmann 0-1
25' Griezmann 0-2

Stand

Pos Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Club Atlético de Madrid (Spa) 1 1 0 0 3 2-0
2 SL Benfica (Por) 1 1 0 0 3 2-0
3 Galatasaray AŞ (Tur) 1 0 0 1 0 0-2
4 FC Astana (Kaz) 1 0 0 1 0 0-2


Programma 30 september
FC Astana (Kaz) - Galatasaray (Tur)
Atlético Madrid (Spa) - Benfica (Por)


Groep D

Manchester City (Eng) - Juventus (Ita) 1-2
57' Chiellini (e.d.) 1-0
70' Mandzukic 1-1
81' Morata 1-2

Sevilla (Spa) - Borussia Mönchengladbach (Dui) 3-0
47' Gameiro (pen) 1-0
66' Banega (pen) 2-0
84' Konopljanka 3-0

Stand

Pos Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Sevilla FC (Spa) 1 1 0 0 3 3-0
2 Juventus (Ita) 1 1 0 0 3 2-1
3 Manchester City (Eng) 1 0 0 1 0 1-2
4 Borussia Mönchengladbach (Dui) 1 0 0 1 0 0-3


Programma 30 september
Borussia Mönchengladbach (Dui) - Manchester City (Eng)
Juventus (Ita) - Sevilla (Spa)

DWDD viert jubileum met speciale uitzending

De Wereld Draait Door bestaat tien jaar en sluit dit jubileumjaar op 10 oktober af met een speciale uitzending. Het is die zaterdag op de kop af tien jaar na de eerste uitzending van het tv-programma.

Het programma komt eenmalig vanuit Studio 22 in een uitvergroot decor met alle huisbands, komieken, tafeldames en -heren en heel veel vaste gasten. Alle huisbands brengen een ode aan Aretha Franklin, die al tien jaar voor aanvang in de studio wordt gedraaid. Er wordt teruggeblikt op de Jakhalzen, actualiteiten en spraakmakende gesprekken. Ook is er een speciale Lucky TV, komen bekende rubrieken voorbij en bespreekt Jan Mulder zijn ergernissen over DWDD.

De extra lange uitzending met achthonderd man publiek wordt op 3 oktober opgenomen. Tot zover! 10 Jaar DWDD is 10 oktober te zien om 21.05 op NPO1.

DWDD viert jubileum met speciale uitzending
DWDD viert jubileum met speciale uitzending (Foto: BuzzE)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.