Tomb Raider gratis op Xbox One, Crysis 3 op Xbox 360

Per vandaag heeft Microsoft twee opvallende titels aangeboden via Games with Gold, namelijk de Definitive Edition van de succesvolle reboot Tomb Raider uit 2013 voor Xbox One en Crysis 3 voor Xbox 360. De games zijn de komende maand voor niets te downloaden.

Games with Gold is een extra'tje van Microsoft voor het hebben van een Gold-abonnement. Iedere maand worden er twee gratis games aangeboden voor beide consoles, de komende maand betreft dat voor Xbox One Tomb Raider: Definitive Edition. De pixelgame Deer God was al beschikbaar en kan nog gratis gedownload worden tot het einde van de maand. Voor Xbox 360 kun je het derde en laatste deel uit de succesvolle Crysis-franchise oppikken, alsmede de WW2-actie/strategiegame Battlestations Pacific.

Tijdens E3 dit jaar maakte Microsoft bekend dat alle toekomstige Xbox 360 Games with Gold-titels speelbaar zullen zijn op Xbox One via backward compatibility, wat dus vier gratis games per maand oplevert voor Gold-leden. Backward compatibility wordt vanaf november beschikbaar, gelijktijdig met een enorme update. Houd er rekening mee dat games die je voor Xbox One downloadt, alleen speelbaar zijn zolang je Gold-lidmaatschap strekt. Voor Xbox 360 geldt dat eenmaal gedownload, ze voor altijd van jou zijn.