Grote Xbox One-update maakt functies 50% sneller

De eerstvolgende Xbox One-update die in november verschijnt moet zorgen voor een verbetering van 50% in snelheid voor sommige functies. Dat maakte Xbox-technicus Mike Ybarra bekend tijdens een utizending van Major Nelson Radio. Het is tevens de grootste Xbox One-update tot nu toe.

Ybarra gaf aan dat ze bij Microsoft de laadtijden bijhouden van Xbox 360, Xbox One en de nieuwe Xbox One Experience, en laatstgenoemde doet een aantal taken behoorlijk wat sneller. Helaas gaf hij niet aan welke functies dan zoal kunnen rekenen op een boost in snelheid, maar hij zei wel dat het ging om 'populaire gaming features'. De uiteindelijke boodschap was dat fans kunnen uitkijken naar een "new level of speed and responsiveness".

De nieuwe Xbox One Experience is vanaf november voor iedereen beschikbaar. Bij de update inbegrepen is de langverwachte backward compatibility-functie om Xbox 360-games te kunnen spelen op Xbox One. Verder is de interface volledig op de schop gegaan, is er een nieuwe OneGuide voor al je TV/film/video-behoeftes en komt er een nieuw Community-gedeelte om de console wat socialer te maken. Tenslotte teasede Ybarra nog nieuwe 'accessibility features' om ons te verzekeren dat Xbox One 'een zo breed mogelijke markt kan dienen'.

De integratie met Windows 10 speelt bij de nieuwe update ook een grote rol. Met de november-update wordt Xbox One voorzien van een zeer sterk aangepaste versie van Windows 10, genaamd OneCore. Windows 10 zit momenteel flink in de lift en had op 10 augustus, nog geen twee week na de release, al 75 miljoen installaties. Het doel van Microsoft is om in 2018 een miljard installaties van Windows 10 te hebben uitgerold.