Chaos bij grensovergang Hongarije

Bij de grensovergang tussen Hongarije en Servië is het aardig uit de hand aan het lopen. De vluchtelingen die al een aantal dagen voor de overgang bivakkeren hebben gepoogd het hek te bestormen.

Na een een eerste poging werd het hek geforceerd maar kon de grote groep aanwezige oproerpolitie de menigte tegenhouden. Even na 16.00 uur ging het weer mis, nadat de politie gasgranaten en een waterkanon inzette werd de menigte teruggedrongen. Hierop werd het hek weer gesloten.

Als reactie daarop begonnen enkele relschoppers stenen te gooien richting de politie. Daarop werden er opnieuw charges uitgevoerd met gasgranaten. De tot nog toe rustige sfeer is omgeslagen in een grimmig tafereel.

Update 22.45 uur:
Bij de rellen van woensdag heeft de politie bij de grensovergang met Servië 29 relschoppende vluchtelingen opgepakt. In een poging het hek te forceren werden ze door de Hongaarse oproerpolitie met traangas en waterkannonen bestookt. Als antwoord hierop begonnen diverse relschoppers met stenen en allerhande voorwerpen richting de politie te gooien.

Volgens een woordvoorder van de Hongaarse premier Viktor Orban zou er onder de arrestanten zich ook een terrorist bevinden.

Voor zo lang het beschikbaar is, zijn er hier een aantal livestreams te volgen:

Chaos bij grensovergang Hongarije
Chaos bij grensovergang Hongarije