Vandaag veel regen

Redactie

Vandaag trekken regenzones en buien over het land, met daarbij een vrij krachtige zuidwesterwind. Maxima liggen rond de 19 graden.

Als je vandaag een buitenactiviteit gepland hebt staan, dan is de kans aanwezig dat deze behoorlijk in het water valt: het wordt slecht weer. Op dit moment hangt een eerste regengebied al boven Nederland. Dit gebied zal in de loop van de ochtend naar het noorden wegtrekken, maar vanuit België zal in de middag een nieuwe lading regen ons komen verblijden. Deze zou in de loop van de middag dan weer het land uittrekken, maar ook in de 'droge' periodes is er kans op (soms felle) onweersbuien. Hierbij is de wind minder hard dan gisteren, maar nog altijd genoeg om de regen nog net wat onaangenamer te maken.

Voor degenen die dit weer nu alweer zat zijn is er voorzichtig goed nieuws te melden: het wordt beter. Morgen en overmorgen blijft het wisselvallig, maar met een wat vriendelijker gezicht dan vandaag. Vanaf het weekend zou er dan rustig en overwegend droog nazomerweer komen, met maxima rond de 17 graden.