[Update] 'Fatwa voor verkrachting'

Een Arabische geestelijke heeft een fatwa uitgesproken die volgens critici verkrachting legitimeert. Volgens hem zijn de Syrische strijders vanwege hun drukke jihadistische werkzaamheden al lang niet meer in de gelegenheid geweest om zich uit te leven op een vrouw en dat komt de motivatie van de jihadisten niet ten goede. Daar heeft de geestelijke nu een oplossing voor gevonden.

Volgens hem kunnen de jihadisten zogenoemde gemeenschapshuwelijken sluiten. Zo’n huwelijk duurt een paar uur zodat de strijders voldoende tijd hebben om hun opgekropte lusten te botvieren. Vrouwen moeten akkoord gaan met dergelijke huwelijken, want anders kunnen ze volgens de geestelijke een plekje in het paradijs wel op hun buik schrijven.

Niet alle vrouwen komen in aanmerking om hun leven te verrijken met een paar liefdevolle uurtjes met een boze baardman. De lijdend voorwerpen dienen ongehuwd, gescheiden of weduwe te zijn. Ook moeten ze tenminste 14 jaar oud zijn.

Update 14.35 uur:
Volgens critici heeft de geestelijke nooit een dergelijke fatwa uitgesproken en is er sprake van een wraakactie van een met Assad sympathiserende lobbygroep. Reden daarvoor zou het intrekken van de steun van de geestelijke aan het Syrische regime zijn.