'Hekserij epidemisch in Wales'

Mensen die op zoek zijn naar de mythische tovenaarsschool Zweinstein, hebben nu een nieuw aanknopingspunt gekregen. Een Welshe priester heeft namelijk onthuld dat Wales nog vol zit met heksen en magiërs.

Hoewel Wales volgens de laatste census exact 83 heksen en 93 satanisten telt, heeft het kleine landje toch enorm te lijden onder zwarte magie. Dat schrijft de Anglicaanse priester Felix Aubel in zijn onlangs verschenen autobiografie.

Hij vertelt onder meer dat hij een van zijn parochianen heeft moeten redden van een vervloeking met een 'poppet', een soort voodoopop waarin naalden werden gestoken om het slachtoffer te kwellen. Hij heeft hiervoor zelfs een gecertificeerde Anglicaanse exorcist in moeten schakelen.

Een andere vrouw werd, nadat ze een kind kreeg, getroffen door het Boze Oog. Een buurvrouw, volgens Aubel een 'kinderloze oude vrijster', doemde de vrouw en haar kind uit jaloezie. Daardoor kregen ze allebei last van acute kortademigheid. Toen het oude vrouwtje en de priester toevalligerwijs tegelijk op bezoek kwamen, dwong hij de vrouw 'God zegene u' te zeggen.

Daarmee werd de vloek opgeheven en werden moeder en kind spoedig beter. Aubel laat zich er niet over uit of het er iets te maken had dat ze in ondertussen in het ziekenhuis waren opgenomen. Voor de zekerheid heeft de moeder maar een hoefijzer boven de deur gehangen om het Boze Oog af te weren.

Aubel benadrukt dat hij serieus is: "Dit is geen grap, en ik raad mensen ten zeerste aan zich niet in te laten met het occulte." Of het wel oké is om zich in te laten met een onzichtbare luchttovenaar en zijn hordes koek in vlees veranderende fanboys, vertelt Aubel niet.