Gorilla geboren in dierentuin Kerkrade

In een dierentuin in het Limburgse Kerkrade is zondagnacht een gorillababy geboren. Moeder Dalila is met haar 40 jaar een van de oudste gorillavrouwen in Europese dierentuinen die nog moeder is geworden, meldt dierentuin Gaiazoo maandag.

Omdat gorilla's tot hoge leeftijd een jong kunnen krijgen en omdat dit voor Dalila de zevende bevalling was kleefden er geen grote risico's aan de zwangerschap. Gorilla's bevallen meestal in de nacht. Deze keer is dat waarschijnlijk ook gebeurd.

De verzorgers ontdekten maandagochtend het natte jong op de buik van de moeder. Het vorige jong van Dalila kwam overdag in zicht van het publiek op het gorillaeiland ter wereld. Omdat het nu wat kouder was, gingen de verzorgers er al van uit dat de moeder binnen zou bevallen.

Gorilla's zijn gemiddeld een kleine negen maanden zwanger. De dierentuin had nog even gehoopt op een kerstkindje. De vader, zilverrug Makula, is volgens de dierentuin normaal een vredelievende gorillaman. Nu wil hij echter moeder en jong goed beschermen en schiet hij wat sneller uit zijn slof.