Mancini denkt dat Balotelli bij City blijft

Trainer Roberto Mancini denkt dat Mario Balotelli bij Manchester City blijft. "Maar dat ligt vooral aan hem. Sjeik Mansour heeft Balotelli hoog zitten omdat hij zijn talent herkent", zegt hij in Gazzetta dello Sport over de welgestelde clubeigenaar. De 22-jarige spits wordt onder meer in verband gebracht met AC Milan.

"Ik houd van hem omdat we al jaren samenwerken. Ik heb hem zien groeien", zegt de Italiaanse oefenmeester, die Balotelli eerder onder zijn hoede had bij Internazionale. "Maar de professionele relatie is iets anders en ik heb Mario verteld wat ik van hem nodig heb."

"Balotelli is 22 jaar en het is nu tijd voor hem om zich professioneel te gedragen. Ik vraag van hem dat hij serieus en met inzet traint, een stabieler privéleven en correct gedrag op het veld. We moeten eraan denken dat Mario een grote investering was, en dit niet een club is die zijn kapitaal verkwist", zegt Mancini.

De Italiaanse spits kende de nodige problemen bij City. Zo klaagde hij zijn club eerder deze maand nog aan omdat hij het niet eens was met opgelegde boetes. City had hem bestraft nadat hij zich had misdragen.