Spotplanet gestopt na dreiging boete

Spotplanet.org, de opvolger van FTD is vandaag gestopt. Op de site staat dat ze dat onder druk van advocaten hebben moeten doen. Er was ook een dwangsom opgelegd.

Op de site staat: Het was vandaag, 31 december 2012, precies 1 jaar, 9 maanden en 25 dagen geleden dat ik Online FTD aan heb gezet op mijn eigen VPS. Na deze lange tijd moet ik helaas deze pagina laten zien omdat we offline gaan.

Via de advocaten van een bepaalde organisatie zijn wij gesommeerd offline te gaan, er stonden een aantal dreigementen tegenover als wij dit niet zouden doen: Per dag een "boete" van 10.000 euro als zijnde schadevergoeding. Een rechtszaak tegen mij / Spotplanet. De kosten van de rechtszaak zouden voor mij zijn, als ik deze verloor. Dat wordt dus zoeken naar een alternatief. 

Gelukkig is spotnet nog gewoon te downloaden en kun je eventueel ook zelf lokaal op een webserver bijvoorbeeld spotweb, de software die ook spotplanet gebruikte, draaien. Deze zijn eenvoudig te vinden via spot-net.nl. Op sites als Duken.nl leer je hoe je via bijvoorbeeld usenet kunt downloaden.