Adam Lambert hekelt cast Les Misérables

Adam Lambert heeft stevig uitgehaald naar de cast van Les Misérables. In de musicalverfilming zijn onder anderen Hugh Jackman, Anne Hathaway en Russell Crowe te horen. "Visueel prachtige film met acteurs die slechts denken dat ze kunnen zingen", twittert de Amerikaanse zanger.

"Musicalfilms in Hollywood zetten goede zangers altijd onderaan de prioriteitenlijst", gaat Lambert verder.

Volgens hem had regisseur Tom Hooper, bekend van The King's Speech, de zangopnames zoals gebruikelijk in een studio moeten doen, zodat ze naderhand bijgeschaafd hadden kunnen worden. Hooper koos er juist bewust voor de acteurs live te laten zingen, dat zou de acteer- en zangprestaties ten goede komen.

"Ik probeerde de hele tijd de zang te negeren en me te concentreren op de emoties, maar de zang was zo slecht dat ik steeds uit het verhaal werd gezogen", hekelt Lambert. "Sorry dat ik zo hard ben, maar het is waar." 

De 30-jarige Lambert wist wel enkele lichtpuntjes te ontdekken. Hij noemde het zingen en acteren van Helena Bonham Carter en Sacha Baron Cohen 'geweldig'.

Les Misérables mag vooralsnog bogen op doorgaans lovende kritieken. De film draait vanaf 10 januari in de Nederlandse bioscopen.


Adam Lambert hekelt cast Les Misérables (Foto: Novum)