Verdachten Megaupload doen voorstel aan VS

De Duitse internetondernemer 'Kim Dotcom’ en zijn medeverdachten, onder wie een Nederlander, willen best vrijwillig naar de Verenigde Staten komen, mits hun tegoeden worden ontdooid. Dat voorstel heeft Kim aan de Amerikaanse justitie gedaan, meldde hij via Twitter.

De Duitser gaf leiding aan de website Megaupload.com, een site waarop muziek, films en andere bestanden uitgewisseld konden worden. Volgens de VS is het bedrijf schuldig aan piraterij. Kim Dotcom, die in Nieuw-Zeeland werd gearresteerd en op borgtocht vrij is, zegt dat hij slechts 'legale bits’ beschikbaar heeft gesteld aan het publiek.

De VS hebben om uitlevering van de verdachten gevraagd. De rechtszaak daarover is maanden vertraagd. Met het aanbod hopen de verdachten de moeizame procedures over te kunnen slaan. Overigens denkt de 38-jarige Kim niet dat de kans groot is dat de VS op zijn aanbod ingaan. Hij beklaagde zich verder in de Nieuw-Zeelandse pers over het feit dat hij miljoenen dollars heeft verdiend, maar door de bevriezing van zijn rekeningen geen cent te besteden heeft voor zijn verdediging.

Verdachten Megaupload doen voorstel aan VS
Verdachten Megaupload doen voorstel aan VS (Foto: ANP)