Wilders woest over vlagbesluit Amsterdam

Het besluit van de gemeente Amsterdam om voortaan naast de vlag van de hoofdstad ook de Europese vlag te hijsen op het stadhuis is 'volledig absurd'. Dat laat PVV-leider Geert Wilders woensdag weten. Hij eist dat de Europese vlag van alle openbare gebouwen verdwijnt.

Het college heeft dinsdagavond besloten om voortaan ook de Europese vlag te hijsen, meldt stadszender AT5. Tot nu toe was alleen de Amsterdamse vlag gehesen op de Stopera. De nationale driekleur wordt alleen gehesen op officiële momenten, zoals de verjaardag van de koningin of Bevrijdingsdag.

Wilders, die van zijn verzet tegen alles wat Europees is een verkiezingsthema heeft gemaakt, heeft meteen Kamervragen gesteld aan premier Mark Rutte (VVD). Wilders meent de hand van de VVD te zien, dat in het gemeentebestuur zit. "De partijgenoten van Mark Rutte buigen voor Brussel zoals moslims buigen voor Mekka. Ze kennen geen schaamte meer."

De PVV-leider roept de premier op om zijn partijgenoten te corrigeren. "Onze vlag weg uit onze hoofdstad, wie kan zoiets verzinnen!"

Bij de lokale VVD heerst overigens ook verbazing over het vlaggenbesluit van het college. "Belachelijk", twittert raadslid Daniel van der Ree. Zijn fractiegenoot Bas van 't Wout spreekt op Twitter van een 'idioot plan'.


Wilders woest over vlagbesluit Amsterdam (Foto: Novum)