Terpstra vreest voor deelname Spelen

Niki Terpstra vreest voor zijn deelname aan de Olympische Spelen, zo meldt hij aan de Telegraaf. De Nederlander van Omega Pharma-Quick Step viel gisteren in de Ronde van Polen en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Daar werden twee hechtingen in zijn linkerknie aangebracht en er werden foto's gemaakt van zijn linkerschouder en sleutelbeen. Deze leken niet gebroken te zijn. "Ik denk ook niet dat dat het geval is, maar wel dat de spieren beschadigd zijn. Morgen (vandaag, red). in het Belgische Herentals ga ik langs voor een second opinion. Hopelijk valt het allemaal mee en kan ik gewoon trainen. Ja, op dit moment heb ik best wel vrees dat ik de Spelen zou kunnen missen."

Terpstra is kopman van het Nederlandse team dat op de Spelen actief zal zijn. Hij is op dit moment de beste eendagsrenner die Nederland op de been kan brengen. Hij onderstreepte dit door nationaal kampioen te worden en in het voorjaar Dwars door Vlaanderen te winnen. Ook eindigde hij in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix bij de voorsten. In Londen zal hij naast de wegwedstrijd ook de tijdrit gaan rijden.