Derijck ondanks reserverol blij met Cocu

Philip Cocu sprak deze week met vrijwel de gehele selectie. Timothy Derijck werd het slachtoffer van keuzes van de oefenmeester, maar neemt de nieuwe PSV-coach niets kwalijk.

"Ik heb een goed gesprek gehad met Cocu", vertelt de verdediger aan het Algemeen Dagblad. "Hij kiest voor een rechtsbenige en een linksbenige centrale verdediger en heeft daarom de voorkeur gegeven aan Wilfred Bouma. Vervelend voor mij, maar wel duidelijk."

De Belg kon het minder goed vinden met de ontslagen PSV-trainer Fred Rutten. "Ik kreeg nooit iets te horen. Dan dacht ik een week lang dat er een grote kans was dat ik zou spelen en hoorde ik pas tijdens de wedstrijdbespreking dat het niet zo was. Dat is niet fijn. Uitleg kreeg ik niet."

Derijck sluit niet uit dat hij voor het einde van het seizoen nog terugkeert in het basiselftal van PSV. "Cocu is heel open geweest, heeft ook aangegeven dat er de komende weken nog wel kansen komen." De Belg kwam in zijn eerste seizoen in Eindhoven tot dusver tot vijftien competitieduels.