Burgemeester Alphen verrast door kritiek Kamerlid

Burgemeester van Alpen aan den Rijn Bas Eenhoorn (VVD) is onaangenaam verrast door de kritiek die PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch leverde op de nazorg aan slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum de Ridderhof vorig jaar. Het Kamerlid zei vrijdag onder meer dat die zich in de steek gelaten voelen.

Marcouch had vrijdagavond een gesprek met 35 slachtoffers van het drama op 9 april, waarbij Tristan van der V. zes mensen en zichzelf doodschoot. Volgens hem missen veel betrokkenen nazorg bij psychische problemen die ze hebben opgelopen door de schietpartij. Ze zeggen dat er in het begin veel aandacht was, maar dat nu niemand meer naar ze omkijkt.

Eenhoorn herkent zich totaal niet in de kritiek, zo laat hij zaterdag in een reactie weten. Hij heeft zich naar eigen zeggen altijd zeer betrokken gevoeld bij de nabestaanden, gewonden, winkeliers en wijkbewoners. Volgens hem is er vanuit de gemeente regelmatig ook contact met hen geweest. Eenhoorn heeft ook nu nog persoonlijk contact met de families van de overleden slachtoffers.

De burgemeester wijst bovendien op de lotgenotenbijeenkomsten die de gemeente heeft georganiseerd. Ook de hulp bij psychische of financiële problemen die zijn ontstaan door de schietpartij is volgens hem nog 'volop in gang'.


Burgemeester Alphen verrast door kritiek Kamerlid (Foto: Novum)