FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 augustus 2009

FOK! gehackt, belangrijke info!

Zoals wellicht bekend was FOK! eerder vandaag het slachtoffer van een hacker. Door gebruik te maken van een fout in de weblogsoftware wist hij zich toegang te verschaffen tot de database. Hier heeft de persoon in kwestie een onbekend aantal MD5 hashes (passwords in gecodeerde vorm) weten te bemachtigen.

Middels een website die MD5 hashes berekent via een combinatie van dictionary attacks, rainbow attacks en brute force attacks heeft hij daaruit minstens twee passwords van crewleden, waaronder die van mij, gevonden.

Dankzij de inspanningen van Glowmouse is het lek gedicht, waarvoor dank. De downtime was een DDoS aanval die geen verband lijkt te houden met de hack van vanmiddag.

Een ieder die wil voorkomen dat hij zich alsnog toegang verschaft tot zijn of haar account wordt verzocht een nieuw wachtwoord in te stellen.

 

Uitslag Willem II - Heracles Almelo

Om 19.45 begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen Willem II en Heracles Almelo. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II - Heracles Almelo 0-1
66’ Dost 0-1

Toeschouwers: 11.600
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Koning Willem II Stadion
Gele kaart: Swinkels, Janse (Willem II), Everton, Quansah (Heracles Almelo)


Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Biemans, Swinkels, Veloso (Mourad/72), Kargbo (Waalkens/84), Boutahar, Livramento, Zijler (Demouge/62), Sheotahul, Grťgoire

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, v.d.Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Hakola (Douglas/46), Dost (Jallo/78), Everton (Schulmeister/79)

Playgirl Berlusconi volgegoten met champagne

Een van de hoofdrolspelers van het huidige schandaal rondom de Italiaanse premier Silvio Berlusconi lijkt zich op vakantie ongegeneerd te vermaken. Op paparazzi-foto's is goed te zien hoe de 18-jarige Noemi Letizia in een weinig verhullende bikini volgegoten wordt met champagne door iets jongere mannen dan playboy Berlusconi.

Het model veroorzaakte in Italië veel ophef toen zij een gouden ketting voor haar 18e verjaardag kreeg van de 72-jarige Berlusconi. De Italiaanse premier kreeg verwijten dat hij met te jonge meisjes omging.

Een van de paparazzi-foto's van Naomi Letizia op vakantie
(meer foto's inclusief champagne)

'2 miljard mensen kunnen Mexicaanse griep krijgen'

Een van de directeuren van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gewaarschuwt dat overheden wereldwijd hun voorbereidingen moeten opvoeren tegen een mogelijke snelle en agressieve uitbraak van de Mexicaanse griep gedurende de komende koudere najaarsmaanden.

Dit zegt Shin Young Soo, WHO-directeur namens de Pacifische regio. Hij waarschuwt voor 'een explosie' in het aantal griepgevallen. In een symposium voor gezondheidsexperts in de Chinese hoofdstad Beijing zei Shin dat de meeste landen waarschijnlijk aan de vooravond staan van een periode waarin de gevallen van Mexicaanse griep elke drie tot vier dagen verdubbelen.

Alhoewel het virus op het eerste gezicht mild lijkt, is de snelheid van de verspreiding zorgwekkend. In het slechtse scenario dat het WTO schetst kunnen de komende jaren twee miljard mensen de Mexicaanse griep oplopen, ongeveer eenderde van de wereldbevolking.

Aan het vaccin wordt echter gewerkt, die naar verwachting in oktober klaar zal zijn. Maar de kwaliteit van het vaccin en de veiligheid ervan kan niet bewezen worden voor op zijn vroegst januari of februari 2010.

Inmiddels hebben bijna een kwart miljoen mensen het virus opgelopen en zijn er ongeveer 2.500 mensen aan overleden.

[WK] Bolt pakt goud met estafetteploeg

Usain Bolt heeft zaterdagavond zijn derde gouden plak van het WK atletiek in Berlijn in de wacht gesleept. De Jamaicaanse estafetteploeg, waar de sprinter deel van uit maakte, liet op de 4x100 meter een tijd van 37,10 noteren.

De Jamaicanen hadden overigens nauwelijks tegenstand. De enige tegenstander van betekenis, de Verenigde Staten, werden na de series gediskwalificeerd, vanwege een foutieve wissel. De zilveren medaille ging uiteindelijk naar Trinidad en Tobago. Zij waren een halve seconde langzamer dan de winnende formatie.

Het brons ging naar Groot-BrittanniŽ, dat 38,02 seconden liet noteren. Eerder wist Bolt al twee wereldrecords. Dit deed de atleet op 100 meter en 200 meter.

Sarah Jessica Parker heeft aderhanden

Niet alleen entertainer Madonna blijkt last te hebben van extreme aderen. De Sex and the City-ster Sarah Jessica Parker blijkt nu ook ernstig toegetakelde handen te hebben.

Op een schokkende foto, gepubliceerd door entertainment-site TMZ.com, blijkt de 44-jarige actrice over omahanden te beschikken. Door een mannenblad werd Parker onlangs nog uitgeroepen tot de 'minst sexy vrouw' ter wereld.

Bekijk hier de foto van de aderhand van Sarah Jessica Parker.

Kaddafi ontvangt vrijgelaten al-Megrahi

De Libische leider Muammer Kaddafi heeft vrijdag de in Groot-Brittannië wegens terrorisme veroordeelde Libiër Abdel Basset al-Megrahi ontvangen. Hij prees daarbij de moed die in Schotland is getoond om hem vrij te laten. Dit meldde zaterdag het staatspersbureau JANA.

Al-Megrahi werd in 2001 door de Schotse justitie tot levenslang veroordeeld wegens de bomaanslag in december 1988 op een Amerikaanse Boeing-747 die op het Schotse stadje Lockerbie neerkwam. Daarbij vonden 270 mensen de dood.

Al-Megrahi is 20 augustus door de Schotse justitie vrijgelaten omdat hij stervende is. Zijn vrijlating en de enthousiaste ontvangst in Libië is fel omstreden, vooral in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten waar de meeste slachtoffers van de aanslag vandaan kwamen. Al-Megrahi heeft altijd ontkend iets te maken te hebben gehad met de bomaanslag.

Archieffoto Muammer Kaddafi (rechts)

Nederlandse marine stopt piraten

De Nederlandse marine heeft zaterdag met waarschuwingsschoten vanuit de Lynx-boordhelikopter van het fregat Hr.Ms. Evertsen in de Golf van Aden een piratenscheepje tot stoppen gedwongen. Dat meldde het ministerie van Defensie in Den Haag.

Militairen van het Noorse fregat Fridtjof Nansen doorzochten vervolgens de zogenoemde skiff en troffen klein kaliber wapens, raketwerpers en ladders aan. De spullen werden in beslaggenomen. Omdat geen daadwerkelijke poging was ondernomen een schip te kapen, werd de bemanning vrijgelaten, aldus Defensie.

Petacchi vertrekt naar Lampre

Alessandro Petacchi rijdt vanaf volgend seizoen voor Lampre. De huidige werkgever van de Italiaan, Team LPR, houdt na dit seizoen namelijk op te bestaan.

Lampre hoopt dat Petacchi ook volgend jaar zijn huidige vorm zal vasthouden. Dit seizoen kwam de 36-jarige Italiaan al elf keer als eerste over de streep. Zo won hij twee etappes in de Giro d'Italia, twee ritten in de Ronde van Lombardije en won hij de Scheldeprijs.

Van Tornhout vertrekt naar Cyprus

Dieter van Tornhout vertrekt per direct bij Roda JC. De aanvaller gaat op Cyprus voor Enosis Neon Paralimni spelen, zo meldt De Limburger.

De krant meldt dat de spits per direct verhuist naar Cyprus, daar Roda en de club in een eerder stadium al een overeenstemming over een transfer hadden bereikt.

Enosis staat onder leiding van trainer Cedomir Janevski, die Van Tornhout kent uit zijn tijd bij Club Brugge. De 24-jarige speler was in zijn vaderland, BelgiŽ, enkel bij de Bruggenaren actief.

In Kerkrade raakte Van Tornhout op het tweede plan en op speelminuten kon de Belg al helemaal niet meer rekenen. Vanaf seizoen 2006/07 stond Van Tornhout onder contract in Limburg.

Uitslag Vitesse - ADO Den Haag

Om 18:45 uur werd er afgetrapt voor de eerste wedstrijd in de vierde speelronde van de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse - ADO Den Haag 1-3
18’ Milic 0-1
42’ HorvŠth 0-2
63’ Soltani 0-3
89’ Sprockel 1-3

Toeschouwers: 13.583
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Gelredome, Arnhem
Gele kaart: Soltani, Ammi (ADO Den Haag)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen (Room/68), van der Struijk, Sprockel, Drost, Jong-a-Pin, Claudemir, Molhoek (BŁttner/46), Hofs, Stevanovic (Kaloglu/46), Kolk, Nilsson

ADO Den Haag: Ditewig, Ammi, Derijck, HorvŠth, Kum, Immers, Buijs, Bosschaart, Verhoek (Vincento/86), Milic (van der Bergh/78), Soltani (Powel/90+1)

Koran nu ook als luisterboek

Vanaf volgende week is de koran in Nederland als luisterboek verkrijgbaar. De Stichting Ahmadiyya Isha’at-i-Islam heeft twee jaar aan de MP3-uitgave van het heilige boek gewerkt. Dat heeft de voorzitter van de stichting, Abdul Hoeseni, vandaag gezegd.

De stichting wil met deze vertaling de toegankelijkheid tot de koran vergroten. Het boek is ingesproken door acteurs. Eerder kwam Ahmadiyya Isha’at-i-Islam al met een brailleversie. De introductieprijs voor het luisterboek, dat maar liefst 84 uur duurt, is 19,95 euro.

Behalve het luisterboek brengt de stichting ook een hybride versie op de markt. Bij deze versie wordt het boek ook voorgelezen, maar is de tekst tegelijkertijd te zien op de computer. Op het scherm loopt een karaokebalk mee. Lezers kunnen zelf de lettergrootte en de snelheid bepalen.

'Mijn baby ging dood, maar ik deed niets'

Ongrijpbaar wordt ze genoemd, Marike H. (23), de moeder van de twee baby's van wie de lijkjes vorig jaar december in Enschede werden gevonden. Gisteren stond ze voor de rechter. Een ietwat mollige vrouw, met ingevlochten haar.

Ze heeft de dood van haar kinderen (in 2006 en 2007) op haar geweten. Verdient ze straf of een intensieve behandeling?

Met heldere stem en goed geformuleerde zinnen, vertelt H. gedetailleerd over de geheime zwangerschappen en bevallingen. Ze was tijdens het vooronderzoek bereid tot uitgebreide verklaringen, testen en onderzoeken. Maar tot nu kreeg niemand toegang tot haar ziel. De rechter doet een poging. 'Wat deed het u dat er opeens een levend wezentje uit u kwam?'

'Ik voelde eigenlijk niks. Ik was bezig met de pijn en het bloed.'

Ze raakte pas in paniek toen de baby begon te huilen. Eerst legde ze haar hand, later een kussen op het neusje en het mondje - tot het niet meer bewoog.

Op de vraag waarom ze geen emotie toont, zegt ze: 'Ik blok het. Ik kan hier moeilijk als een huilend en snotterend wrak bijzitten, dan komen we geen stap verder.'

Marike H., is een klassiek geval van neonaticide, zegt psychiater Bruins van het Pieter Baan Centrum (PBC). Dat zijn jonge vrouwen die hun zwangerschap ontkennen en hun hele omgeving misleiden. Bij de bevalling is ontkennen opeens niet meer mogelijk. Het doden van het kind moet hun irreŽle belevingswereld, waarin geen sprake was van een kind, herstellen.

De bevalling in 2007 ging precies volgens dit boekje. 'Op het toilet ontdekte ik pas dat ik persweeŽn had.' Ze zag de navelstreng om de nek van de baby zitten. 'Ik wist dat hij doodging. Ik wist dat ik hem gemakkelijk kon helpen. Ik snap niet dat ik het niet deed.'

Het atypische van Marike H. is dat ze haar baby's namen gaf - Jurgen en Alex - en dat ze de baby's bij zich hield. 'Ik kon ze toch niet zomaar bij het grof vuil zetten.'

H. is vier keer zwanger geweest en onderging twee abortussen. Ze was onzorgvuldig met voorbehoedsmiddelen. 'Ik slikte zo af en toe een pil van mijn zus.' Ze leefde onrustig, schreef zich drie keer in voor een studie, streek de studiebeurs op, en feestte door in Enschede. Ze liep weg voor elke verantwoordelijkheid, geeft ze toe.

Volgens de psychiaters lijdt ze aan een borderline-stoornis. Ze is hoogbegaafd, ook somber en heeft weinig inlevingsvermogen. Waarom deed ze niet opnieuw een abortus? Ze had immers een afspraak bij de Bloemenhoven-kliniek. 'Ik heb bij mijn moeder apathisch voor me uit gekeken en de tijd voorbij laten gaan.'

Ze heeft een lange weg te gaan, volgens deskundigen, om bij de waarom-vraag te komen en vat te krijgen op haar stoornis. Tot dan is er niet alleen gevaar voor herhaling, ook andermans kinderen zijn niet helemaal veilig, meent Bruins. 'Vooral omdat deze vrouw zo ongrijpbaar is, kan ik geen garantie geven.'

Over deze vraag wil Marike H.'s advocaat ook de psycholoog van het PBC nog ondervragen. Daarom volgt een tweede zitting. Volgens Marike H. is dat gevaar niet reŽel. 'Dit ging specifiek om mij, om mijn imago. Mijn vrienden en kennissen mochten niet weten dat ik zwanger was.'


'Mijn baby ging dood, maar ik deed niets'††(foto: DAG)

Ontneem ouders zeilster Laura (13) gezag

De Raad voor de Kinderbescherming heeft gisteren bij de rechtbank een verzoek ingediend tot schorsing van het ouderlijk gezag van beide ouders van Laura Dekker, het bijna 14-jarige meisje uit Wijk bij Duurstede dat solo rond de wereld wil zeilen. Dat zegt een woordvoerder van de rechtbank Utrecht. Bureau Jeugdzorg zou dan moeten worden aangesteld als voogd van Laura.

De kinderrechter buigt zich maandag over de zaak-Laura. De Raad heeft de rechter verzocht snel uitspraak te doen, omdat ze rond 1 september wil vertrekken. Mocht de rechter het verzoek niet inwilligen, dan wil de Raad een voorlopige ondertoezichtstelling en een uithuisplaatsing van het meisje, aldus de rechtbank. Laura en haar ouders waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens solozeiler Henk Bezemer zijn het niet zozeer de stormen die tijdens zo’n toch een gevaar kunnen vormen, maar is het een gebrek aan wind dat een zeiler kan opbreken. 'Als er wind staat, ligt de boot redelijk stabiel. Maar zonder wind ligt de boot de hele tijd heen en weer te slingeren. Daardoor slaap je gewoon niet. Nét als je in slaapt valt, klapt hij weer om. Je kunt nog zo ervaren zijn, als je drie dagen geen wind hebt gehad, zit je wel te janken. Ik ook. Ik ken een geval van een jongen die zo lang bleef dobberen voor een eiland, dat hij op het laatst zijn boot in brand stak - om gered te worden. Uiteindelijk kwam hij tot bezinning en heeft hij het vuur zelf weer gedoofd.’

Aan ervaring ontbreekt het Laura in ieder geval niet: ze is geboren op een boot in Nieuw Zeeland, tijdens een zeven jaar durende wereldreis die haar ouders maakten. Op haar zesde stak ze al Friese meren over, op haar elfde ging ze zes weken alleen op vakantie met haar boot. Onlangs zeilde ze solo naar Engeland. Tijdens haar reis zal Laura langere periodes alleen zijn, soms wekenlang. Maar met een satelliettelefoon kan ze altijd contact maken. Ook heeft haar vader beloofd haar op te zoeken.

Ervaren solozeilers, zoals Bezemer, twijfelen niet aan haar technische vaardigheden. 'Ik denk dat ze het technisch kan. Laura is een nuchter kind. Bovendien neemt ze de passaatroute; daar staat meestal wind. Techniek zal niet het grootste probleem zijn. Maar het gebeurt regelmatig dat solozeilers niet terugkeren. Daar hoor je niet veel over, maar er wordt niet veel over gepraat. Een boot komt gewoon niet meer aan. Een vriend van me heeft eens berekend hoe groot de kans was dat hij tegen een container aan zou varen. Dat was 1 op 7.5 miljoen. Alleen overkwam het hém vier keer. De laatste keer met dodelijke afloop.'

Zeiler Edo Ankum, die met vrouw en jonge kinderen rondom Afrika voer kreeg destijds dezelfde reacties als Laura nu. Daar moet ze zich niets van aantrekken, vindt hij. 'Gewoon koppig zijn. Maar de moeilijkheid is wel dat ze een recordpoging onderneemt. Als je snelheid laat prevaleren boven veiligheid, kan het gevaarlijk worden.' 


Raad: ontneem ouders zeilster Laura (13) gezag  (foto: DAG)

Medewerkers Erasmus vierkant achter Ramadan

De Erasmus Universiteit mag de banden met Tariq Ramadan zeker niet verbreken. Dat stellen verschillende wetenschappelijk medewerkers van de universiteit vandaag in een open brief in NRC Handelsblad.

De medewerkers zeggen "geschokt te zijn” door het besluit van de universiteit dat zij in strijd achten met de academische vrijheid. "In plaats van hem te ontslaan, zouden we hem in discussie moeten gaan. Zo hoort dat in een intellectuele gemeenschap als een universiteit." Onder anderen de hoogleraren Bert Altena (sociale geschiedenis) en Arjo Klamer (Economie) hebben de brief ondertekend.

Ramadan kreeg dinsdag te horen dat hij niet langer mag werken als integratieadviseur bij de gemeente Rotterdam en ook niet bij de Erasmus Universiteit, waar hij een gasthoogleraarschap burgerschap en identiteit vervulde.

De 46-jarige islamoloog kwam vorige week opnieuw in opspraak toen bekend werd dat hij een wekelijks tv-programma over de islam maakt voor een nieuwszender die door de Iraanse regering wordt gefinancierd. Zowel de gemeente als de universiteit vinden dit niet acceptabel.

Gisteren schreven dertien vooraanstaande wetenschappers een open brief in de Volkskrant waarin zij het ontslag van Ramadan door de gemeente Rotterdam als "een schimmig politiek steekspelletje" betitelden.

Lockerbie-dader houdt vast aan onschuld

De enige veroordeelde dader van de bomaanslag op een vliegtuig boven het Schotse plaatsje Lockerbie in 1988, blijft vasthouden aan zijn onschuld. De donderdag op humanitaire gronden vrijgelaten Libiër Abdel Basset al-Megrahi zei dat hij voor zijn dood zal aantonen dat hij niets met de aanslag te maken heeft gehad.

"De waarheid gaat nooit dood, volgens een Arabisch spreekwoord", aldus Megrahi, die naar verwachting snel zal sterven aan prostaatkanker. Hij zei tijdens zijn proces in het Nederlandse Kamp Zeist in de jaren negentig ook steeds onschuldig te zijn. De drie Schotse rechters veroordeelden hem echter tot een levenslange celstraf. Door de aanslag kwamen in totaal 270 mensen om het leven.

Schotland besloot donderdag Megrahi op humanitaire gronden vrij te laten. Hij werd direct teruggevlogen naar Libië, waar hij een heldenontvangst kreeg. Honderden Libiërs verwelkomden hem op het vliegveld, tot ongenoegen van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Uit die landen kwamen de meeste slachtoffers aan boord van de Boeing-747 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij PanAm.

Kort na zijn aankomst werd de 57-jarige Megrahi ontvangen door de Libische leider Muammer Kaddafi. Die prees daarbij de moed van Schotland om Megrahi vrij te laten. De twee mannen voerden een gesprek en de lokale televisie toonde beelden van een omhelzing.

Lockerbie-dader houdt vast aan onschuld  (foto: ANP)

Medicijngebruik onder kinderen stijgt

Kinderen in Nederland slikken steeds meer medicijnen in vergelijking met tien jaar geleden. Zo is het aantal recepten voor antipsychotica voor kinderen verdrievoudigd tot 131.000 in 2008. Dat blijkt uit een analyse van cijfers die de Stichting Farmaceutische Kengetallen op verzoek van NRC Handelsblad heeft gemaakt.

Gestegen is ook het aantal recepten voor laxeermiddelen, maagzuurremmers, luchtwegverbreders of hormoonhoudende zalfjes. Oorzaak van de stijging is volgens de apothekersclub Koninklijke Nederlandse Vereniging ter bevordering van de Pharmacie de verbeterde diagnostiek en de toenemende behoefte van ouders om klachten te verzachten.

medicijngebruik onder kinderen stijgt  (foto: ANP)

[WK] Kirui wint de marathon

Abel Kirui is in Berlijn wereldkampioen geworden op de marathon. De Keniaan won in een tijd van 2:06.54.

Achter Kirui werd zijn landgenoot Emmanuel Mutai op bijna een minuut tweede. Tsegay Kebede uit EthiopiŽ werd derde.

De tijd van Kirui is tevens een nieuwe kampioenschapsrecord. Hij is meer dan anderhalve minuut sneller dan de Marokkaan Jaouad Gharib, die zes jaar geleden op het WK van Parijs een tijd van 2:08.31 liep.

EK hockey: Hockeysters beginnen met monsterzege

De Nederlandse hockeysters zijn prima begonnen aan het Europees kampioenschap in Amsterdam. Azerbeidzjan werd met maar liefst 10-0 verslagen.

Azerbeidzjan hield aan het begin van de wedstrijd een kwartier stand, maar toen er eenmaal gescoord werd was het verzet gebroken. Kim Lammers scoorde het openingsdoelpunt en was drie minuten voor tijd ook verantwoordelijk voor het tiende doelpunt. Lammers kwam tot drie doelpunten, Ellen Hoog en Maartje Paumen scoorden elk twee keer.

Zondag is Engeland de tegenstander, komende dinsdag is het derde en laatste groepsduel tegen Rusland.


Karakteristieken

Nederland - Azerbeidzjan 10-0
15' 1-0 Kim Lammers
23' 2-0 Wieke Dijkstra
25' 3-0 Ellen Hoog
31' 4-0 Vera Vorstenbosch
38' 5-0 Ellen Hoog
48' 6-0 Maartje Paumen (sc)
52' 7-0 Maartje Paumen (sc)
54' 8-0 Lidewij Welten (sc)
66' 9-0 Kim Lammers (sc)
67' 10-0 Kim Lammers

Oranje-volleybalsters verliezen tegen BraziliŽ

De vrouwen van de nationale ploeg hebben ondanks uitstekend spel de vierde wedstrijd van de finaleronde in de World Grand Prix verloren. Olympisch kampioen BraziliŽ was in vier sets te sterk: 25-22, 18-25, 25-20 en 25-16.

Nederland was lang gelijkwaardig aan de grootmacht uit Zuid-Amerika, maar moest in de loop van de derde set langzaam terrein prijsgeven. "Toch ben ik blij dat we drie kwartier lang op dit niveau tegen de beste ploeg van de wereld hebben kunnen spelen", sprak bondscoach Avital Selinger na afloop. Ook aanvoerster Manon Flier toonde zich niet ontevreden. "BraziliŽ heeft echt een verschrikkelijk sterke ploeg en die hebben we goed partij kunnen bieden. Maar uiteraard had ik er liever een vijfsetter van gemaakt of gewonnen."

Flier was weer de topscorer van de ploeg en maakte 24 punten (17 aanvallen, 1 blok en 6 opslagen). Ook ChaÔne Staelens was uitstekend op dreef met 13 aanvalspunten.

Morgen zal worden beslist op welke plaats Nederland zal eindigen in deze landencompetitie. Oranje, dat nu derde staat, moet zelf zo goed mogelijk spelen tegen Rusland en hopen dat het duel tussen de concurrenten Duitsland en China goed uitpakt. Uiteindelijk zal bij een gelijk aantal gewonnen wedstrijden het puntenratio de doorslag geven.

Uitslag kwalificatie GP van Europa

De kwalificatie voor de Grand Prix van Europa in Valencia is gewonnen door Lewis Hamilton in zijn eerste pole sinds China vorig seizoen. Teamgenoot Heikki Kovalainen staat naast hem op de grid en op de tweede startrij staan Rubens Barrichello en Sebastian Vettel.

Luca Badoer is de eerste die de baan opgaat in de eerste kwalificatiesessie, direct gevolgd door Sťbastien Buemi en Kazuki Nakajima. De coureurs rijden op een groot gedeelte van gewone straat en over de speciaal aangelegde brug in de haven van Valencia. Er lag nog een spoor van cementstof wat op het oliespoor was gestrooid dat Red Bull Racing-rijder Sebastian Vettel in de derde vrije training vanmorgen verloren was van bocht 18 tot en met bocht 24.

Adrian Sutil zet de snelste tijd neer met 1:41,222, net als hij in de derde vrije training deed, al was die sessie bijna een half uur stilgelegd vanwege het oliespoor van Vettel en was er nog maar vijf minuten om te rijden. Lewis Hamilton kwam als een-na-laatste de baan op en alleen Fernado Alonso moest nog naar buiten. Vettel zette de snelste tijd neer, maar Heikki Kovalainen verbeterde de tijd van 1:30,636 al snel met bijna ťťn tiende. Even later scherpte Williams-coureur Nico Rosberg die tijd ook weer aan naar 1:39,416 en Force India-coureur Giancarlo Fisichella stond daar net achter op plaats twee.

Teamgenoot Sutil was echter een fractie sneller en ook Hamilton en diens teammaat Kovalainen zetten snellere tijden neer, waar Brawn GP's Rubens Barrichello toch weer sneller was in 1:39,019. Hamilton liet zich echter niet op de kop zitten en scherpte die tijd flink aan naar 1:38,649. Ferrari-rijder Badoer hing net als in de vrije trainingen achteraan, met een pace die bijna een seconde langzamer is dan de Toyota's van Jarno Trulli en Timo Glock, en maar liefst bijna drie seconden langzamer dan de snelste tijd van Hamilton. De Toyota's stonden voorlopig nog op de schopstoel in de knock-outzone van Q1 met nog vier minuten op de klok.

Romain Grosjean, die bij Renault Nelson Piquet jr. vervangt, reed naar de vierde tijd tot dan toe. De beide BMW Saubers leken het beter te doen dan voorgaande races, want Robert Kubica en Nick Heidfeld zaten bij de eerste tien. De vlag was gevallen en het doek voor (op volgorde van laatste naar zestiende) Badoer, Jaime Alguersuari, Trulli en Nakajima. Ook Fisischella ging niet door naar de tweede kwalificatiesessie, ondanks de goede tijd aan het begin van de sessie. Anderen waren gewoon sneller. Badoer had een behoorlijk gat tot de nummer negentien, Alguersuari, met zijn 1:41,413 tegen 1:39,925. Nieuwkomer Grosjean stond op een keurige veertiende tijd. Jenson Button had inmiddels de snelste tijd van Hamilton verbeterd naar 1:38,531.

De volgende vijftien minuten gingen van start met Kimi RšikkŲnen op de zachte compound als eerste op de baan. De tijd van de Fin verdween al snel naar de achtergrond, terwijl veel coureurs de tijd van 1:38,823 verbeterden. Grosjean probeerde het wel en zette een twaalfde tijd neer, maar dat was niet genoeg om door te gaan. De tijd van Hamilton, ergens halverwege de tweede sessie neergezet op 1:38,182, werd lang niet verbeterd. Toch wist Barrichello ruim een tiende sneller te rijden en scherpte het aan tot 1:38,076. De uitvallers van Q2 waren, van vijftiende naar elfde, Buemi, Grosjean, Glock, Sutil en Heidfeld.

Na de pauze van zeven minuten gingen de laatste tien minuten in voor de derder kwalificatiesessie. Kubica en Kovalainen waren de eersten die naar buiten kwamen. Hamilton was snel onderweg, met de snelste tijden op dat moment in de eerste en tweede sector, en ook de derde sector ging sneller dan het veld van tien coureurs op dat moment. De eerste plek was dan ook voor de Brit in 1:38,498. Kovalainen probeerde wel om die tijd te verbeteren in de laatste seconden, maar in de laatste twee bochten ging de Fin wijd en hield hij zijn wagen niet onder controle. Hamilton ging na twee snelle sectoren naar binnen want de Brit had zijn eerste pole sinds China vorig seizoen in de pocket.


Uitslag kwalificatie GP van Europa

Pos. CoureurTeam Tijd
1 L. Hamilton McLaren 1:39.498
2 H. Kovalainen McLaren 1:39.532
3 R. Barrichello Brawn GP 1:39.563
4 S. Vettel Red Bull 1:39.789
5 J. Button Brawn GP 1:39.821
6 K. RšikkŲnen Ferrari 1:40.144
7 N. Rosberg Williams 1:40.185
8 F. Alonso Renault 1:40.236
9 M. Webber Red Bull 1:40.239
10 R. Kubica BMW 1:40.512

11 N. Heidfeld BMW 1:38.826
12 A. Sutil Force India F1 1:38.846
13 T. Glock Toyota 1:38.991
14 R. Grosjean Renault 1:39.040
15 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:39.514

16 G. Fisichella Force India F1 1:39.531
17 K. Nakajima Williams 1:39.795
18 J. Trulli Toyota 1:39.807
19 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:39.925
20 L. Badoer Ferrari 1:41.413

Eerste screenshots Modern Warfare Wii

In al het PS3 en Xbox 360 COD geweld, vergeten we wel eens dat Treyarch ook nog druk bezig is met een Wii versie van de populaire shooter.
Inmiddels zijn op het internet de eerste screenshots opgedoken van deze PS3/Xbox port. Dan zie je toch dat ook de Wii in staat is om een heel aardig plaatje te genereren. Vooropgesteld natuurlijk dat deze screens echt ingame zijn en niet nog even extra zijn opgepoetst (en daar zijn we eerlijk gezegd nog niet helemaal van overtuigd).

Call of Duty: Modern Warfare voor de Wii ligt vanaf 10 november in de winkels.Battlefield 1943 voor PC uitgesteld

DICE heeft de releasedatum van Battlefield 1943 voor de PC opgeschoven naar begin volgend jaar. Dit komt mede omdat de ontwikkelaars moeite hebben met het maken van een op de Frostbite engine gebaseerde game voor de PC. Ook zouden er een hoop unieke uitdagingen zijn die wat extra tijd in beslag nemen.

"We haven't released a Frostbite-built game on PC, so going into this project we lacked a starting foundation we had on Console.This was a hard pill to swallow, but it was absolutely needed to ensure the features and functionality that PC Players have come to expect from Battlefield on PC are not missing."

Battlefield 1943 kwam juli dit jaar al op de consoles uit en werd goed ontvangen door onze KoosyNL.

Belg wint ruim 37,5 miljoen euro

Een Belg heeft ruim 37,5 miljoen euro gewonnen bij de trekking van de Europese loterij Euromillions van gisteravond. De Nationale Loterij van België heeft dat bekendgemaakt.

De Belg was een van de twee winnaars van de jackpot van EuroMillions. De andere winnaar krijgt hetzelfde bedrag.

EuroMillions is een wekelijkse loterij in elf Europese landen. Nederland doet niet mee. Deelnemers moeten vijf juiste cijfers en twee juiste sterren aankruisen. Als niemand alles juist heeft gegokt, schuift de jackpot van minstens 15 miljoen euro door naar de volgende trekking. Zo won een Ierse bijstandsmoeder eens 115 miljoen euro, de grootste prijs voor een enkele winnaar van de EuroMillions.

Volvo laat klant auto ophalen in Zweden

Autofabrikanten verzinnen van alles om consumenten te bewegen in deze economisch moeilijke tijden toch een auto aan te schaffen.

Het Zweedse automerk Volvo heeft een wel heel aparte actie bedacht om kopers te lokken voor de C30. Mensen die de auto aanschaffen, kunnen hem zelf ophalen bij de fabriek in het Zweedse Göteborg. Kopers worden naar Zweden gevlogen. Daar verblijven ze twee nachten in een hotel en krijgen ze een diner in een restaurant met Michelin-ster aangeboden.

Ook staat er een bezoek aan het Volvo-museum op het programma. Nadat ze de auto hebben afgehaald, kunnen ze hem zelf naar Nederland rijden. Mensen die de auto willen kopen maar 'm gewoon in Nederland afgeleverd willen hebben, krijgen een kortingscheque ter waarde van 500 euro.

De actie van Volvo is een letterlijke invulling van de term 'af fabriek'. Af fabriek houdt in: de prijs zonder leverings- en installatiekosten.

Apple kijkt nog naar Google Voice voor iPhone

Apple heeft de Amerikaanse telecomautoriteiten laten weten dat het bedrijf nog onderzoekt of het Google Voice toelaat op de iPhone en dat het bedrijf in ieder geval niet samenspant met telecompartner AT&T om de software te weren.

Apple, Google en AT&T hebben ieder hun verhaal mogen doen bij toezichthouder Federal Communications Commission (FCC), die onderzoekt waarom Voice voor iPhones niet beschikbaar is in de App Store, het distributienetwerk voor de iPhone en de iPod Touch.

Google Voice maakt het mogelijk goedkoop internationaal te bellen, gratis sms'jes te versturen en transcripties van voicemails te lezen.

"In tegenstelling tot wat berichten vermelden heeft Apple de Google Voice-applicatie niet verworpen en onderzoeken we het nog", liet Apple weten. "Apple handelt zelfstandig en heeft niet met AT&T overlegd over Google Voice." AT&T is de enige provider in de VS die de iPhone mag leveren bij abonnementen.

Veiligheid patiŽnt in ziekenhuis niet goed

De veiligheid van de ziekenhuispatiënt is niet gewaarborgd. Iets meer dan een kwart van de ondervraagde verpleegkundigen heeft het idee dat de meeste incidenten niet worden gemeld. Ook incidenten met dodelijke afloop worden volgens verpleegkundigen niet altijd gemeld.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond onder 670 verpleegkundigen. Zij vulden een enquête in met vragen over onder meer fouten, hygiëne, slecht functionerende artsen en agressie van patiënten en bezoekers.

SuŠrez: "FC Barcelona is een droom"

Luis SuŠrez verkeert momenteel in bloedvorm. Afgelopen donderdag bewees de Ajacied zich andermaal door vier keer te scoren in het Europa League-duel met Slovan Bratislava (5-0). Zijn werkgever is echter bang dat de speler op korte termijn zal vertrekken.

SuŠrez liet echter doorschemeren dat hij het seizoen gewoon zal afmaken. "Natuurlijk denk ik erover na als er een club als Barcelona zou komen," lichtte de Uruguayaan toe. "Daar te mogen spelen, is de droom van elk kind, dus ook van mij. Nu zegt mijn gevoel nee, omdat ik hier nog niet klaar ben. Ik voel me belangrijk, word gesteund door de groep en de trainers en wil de club kampioen maken en de Champions League in helpen. Maar misschien wil Ajax me wel verkopen als er heel veel miljoenen worden geboden."

Ook Martin Jol, trainer van de Amsterdammers, verwacht dat SuŠrez dit seizoen gewoon bij Ajax zal blijven. "Die afspraak heb ik met hem. Hij heeft beloofd nog minimaal ťťn jaar voor Ajax te spelen."

Ravage in Heinenoordtunnel door dieplader

Een dieplader met daarop een kraan heeft vanochtend het dak van de Heinenoordtunnel over de hele lengte beschadigd en een ravage aangericht.

De maximale hoogte voor voertuigen die de tunnel willen inrijden is 4,20 meter, de dieplader met kraan was 50 centimeter hoger. De tunnel van de A29 is richting Bergen op Zoom afgesloten. Dat hebben het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Verkeersinformatiedienst (VID) gemeld.

De dieplader beschadigde omstreeks kwart voor tien het tunneldak boven de rechterrijstrook en nam daarbij alles wat daar hing, zoals lichtbakken, mee. Vijf personenauto's liepen daardoor schade op, twee daarvan moesten worden weggesleept. De chauffeur merkte niets van de ravage die hij aanrichtte. Hij merkte pas iets nadat hij verderop nog twee viaducten had beschadigd.

De opruimwerkzaamheden gaan tot vanavond en misschien wel tot in de nacht duren. Het verkeer wordt omgeleid via de rijkswegen A15 en A16. Mensen die in de Hoeksche Waard wonen kunnen de Kiltunnel gebruiken. Omdat het nu een omleidingroute is, wordt voor het gebruik van de tunnel geen tol geheven.

Fans FC Utrecht niet welkom bij ADO Den Haag

FC Utrecht mag op 20 september geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, dat zegt de gemeente Den Haag. Het bestuur van Utrecht is solidair met zijn supporters en zal ook in Utrecht achterblijven.

De aanhang van Utrecht wordt hiermee gestraft voor de ongeregeldheden die plaatsvonden in de laatste competitie-ontmoeting.

De gemeente Den Haag is bevreesd dat de wedstrijd opnieuw uit de hand gaat lopen. De competitieduels tussen ADO en Utrecht zijn dit seizoen sowieso uitsluitend bestemd voor supporters van de thuisploeg. De supporters van ADO wordt het namelijk ook verboden naar Utrecht af te reizen bij de terugwedstrijd.

"Wij hebben duidelijk laten weten dat wij het hier volstrekt niet mee eens zijn, maar kunnen weinig doen tegen dit besluit van de gemeente en moeten ons hierbij neerleggen", aldus FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop. "Als bestuur zijn we solidair met onze supporters en wij hebben besloten om zelf dan ook niet naar Den Haag te gaan op 20 september."

Sega-pretpark opent in Dubai

Sega heeft een pretpark geopend in Dubai Mall: Sega Republic. Hier kun je attracties vinden als "Spin Gear, Sonic Hopper, Halfpipe Canyon, Storm-G and Initial D4 Limited" verdeeld in 5 zones genaamd "Speed, Adventure, Sports, Cyberpop and Redemption". Niet alleen heb je de spannende bewegende attracties, ook staan er een heleboel arcadekasten van SEGA.

Een langere versie kun je hier lezen, waar onder andere staat hoe Sonic the Ride is en wat leuke weetjes zoals dat het park ongeveer 4920 vierkante meter in beslag neemt. Hieronder nog een sfeerbeeldje.Uitslag derde vrije training Valencia

Adrian Sutil heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training op Valencia. De Duitser bleef Kazuki Nakajima en Robert Kubica voor. Heikki Kovalainen en Nico Rosberg maken de top vijf compleet.

De sessie heeft 26 minuten stilgelegen nadat de wagen van Sebastian Vettel olie gelekt had van bocht 18 tot en met bocht 24. De snelste tijd van Sutil is echter neergezet in de laatste vijf minuten die nog te rijden waren na het opruimen van de olie.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 A. Sutil Force India F1 1:39.14312
2 K. Nakajima Williams 1:39.24712
3 R. Kubica BMW 1:39.51312
4 H. Kovalainen McLaren 1:39.5538
5 N. Rosberg Williams 1:39.73211
6 G. Fisichella Force India F1 1:39.76412
7 J. Button Brawn GP 1:39.88310
8 L. Hamilton McLaren 1:39.95012
9 J. Trulli Toyota 1:40.01711
10 R. Grosjean Renault 1:40.08811
11 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:40.11812
12 R. Barrichello Brawn GP 1:40.19210
13 N. Heidfeld BMW 1:40.23012
14 K. RšikkŲnen Ferrari 1:40.26012
15 F. Alonso Renault 1:40.4029
16 T. Glock Toyota 1:40.44310
17 M. Webber Red Bull 1:40.87910
18 S. Vettel Red Bull 1:40.9166
19 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:41.12512
20 L. Badoer Ferrari 1:42.19814

Belastingvoordeel bij elektrische leaseauto

Gebruikers van een elektrische leaseauto hoeven de fiscale bijtelling, de belastingheffing voor privégebruik van de wagen, straks de eerste twee jaar niet te betalen. Daarna gaat de bijtelling naar de helft.

Voor de schoonste categorie auto's ligt de bijtelling nu op 14 procent, na twee jaar lang nul procent wordt dat dus 7 procent.

Dat zeggen bronnen uit de omgeving van het kabinet. De regering hoopt hiermee de introductie van electrische auto's te stimuleren en deze belangrijke innovatie in deze tijd van economische crisis ondersteunen.

Een elektische auto in actie (Tesla Motors Model S )

Sloopregeling VS kampt met computerproblemen

Amerikaanse autodealers hebben de overheid verzocht de deadline voor het indienen van aanvragen voor de sloopregeling te verlengen tot 31 augustus. Ze zeggen dat de invoer van aanvragen wordt vertraagd door computerproblemen.

Volgens de National Automobile Dealers Association (NADA) rapporteren dealers over vertragingen of het vastlopen van computers als ze aanvragen invoeren.

De Amerikaanse overheid kondigde aan dat de 'Cash for Clunkers'-regeling, zoals de sloopregeling genoemd wordt, maandag 24 augustus afloopt omdat het beschikbare budget van 3 miljard dollar zo goed als op is, een maand nadat de regeling werd geïntroduceerd.

"Veel dealers werken dag en nacht door om om hun aanvragen voor het verstrijken van de deadline ingevoerd te krijgen", zei een woordvoerder van de NADA.

Niet iedereen was blij met het Cash for Clunkers-programma

President Obama brengt bezoek aan Peking

De Amerikaanse president Barack Obama zal in november een bezoek brengen aan China. Dat maakte de Amerikaanse ambassadeur in Peking, Jon Huntsman zaterdag bekend.

Het is het eerste formele bezoek van Obama aan de Chinese overheid. Volgens Huntsman is het vooral bedoeld om de band tussen de twee grootmachten te versterken. "Aan het eind van het jaar heeft de president de gelegenheid gehad tot overleg met de leiders in China en ik ben er zeker van dat de band dan sterker zal zijn dan ooit."

Obama en president Hu Jintao zullen vermoedelijk spreken over de economische crisis. China heeft voor vele miljarden aan schuldpapieren van de VS opgekocht en heeft daardoor flink wat in de melk te brokkelen. Daarnaast zal de nucleaire crisis in Noord-Korea aan de orde komen. Klimaatverandering is ook een belangrijk onderwerp van gesprek, aangezien in december het Kyoto protocol vernieuwd moet worden.

Een datum voor het bezoek van Obama is nog niet genoemd. Vermoedelijk reist hij na een economische top in Singapore op 14 en 15 november door naar Peking.

De Amerikaanse president Barack Obama

FOK!kers willen poll over neuken

FOK!kers willen het liefst een nieuwe poll over neuken. Dat blijkt uit de poll op de FP waarin we vroegen waar FOK!kers het liefst een poll over wilden.

Maar liefst 47,5 procent wilde wel een neukpoll. Op de tweede plaats met 10 procent volgde een poll over het weeralarm. Twitter en de NS blijken het minst favoriete onderwerp zo blijkt uit de poll. Beide scoren slechts 4,5 procent van de stemmen.

Jan Piraat stelde een poll voor waarin alle opties verwerkt zaten: "Neuken met huisdieren in een pretpark om het 10jarige jubileum van fok te vieren en dat twitteren naar wat mensen die de politie inschakelen maar voordat die arriveren ben jij al richting huis doordat er weer eens een weeralarm wordt gegeven maar omdat de Nederlandse spoorwegen het zo goed geregeld hebben allemaal heeft de trein 20 minuten vertraging en word je alsnog opgepakt maar gelukkig heb je de staatsloterij gewonnen dus sta je zo weer op vrije voeten."

Stem hier op de Neuk-poll. De uitslag over twee dagen.

Mount & Blade: Warband, online elkaar afhakken

Mount & Blade is een game die zich afspeelt in een fictief middeleeuwen, waarin ridders elkaar met zwaarden en bogen overhoop hakken. Dit is erg free-form: er is niet echt een hoofdverhaallijn om te volgen, maar je kan je bij elk van de facties voegen en gewoon een beetje land overnemen.

Het is naar mijn mening de game waarin het vechten met zwaarden het beste is gedaan: Oblivion kan er een heel groot puntje aan zuigen. Mount & Blade krijgt nu een uitbreiding genaamd Warband, waarin mensen elkaar online kunnen afslachten. Hieronder een trailer vanaf de Gamescom.

McLaren probeert kortere wielbasis

Het Formule 1-team van McLaren blijft maar komen met nieuwe dingen. Zo rijdt dit weekend Lewis Hamilton met een auto met een kortere wielbasis dat de winkansen in de rest van het seizoen moet vergroten.

Het nieuwe chassis zorgde wel voor wat problemen bij het Britse team, want Hamilton moest het grootste deel van de tweede vrijdagtraining uitzitten, omdat hij de muur raakte en McLaren niet een nieuwe voorvleugel voor de Brit had. "Ik ben er zeker van dat de verschillende teams waaronder het onze behoorlijke updates hebben, maar niet genoeg reserveonderdelen bij zich hebben. Zo hadden we een nieuwe voorvleugel mee die we vanochtend bij Heikki uitgeprobeerd hebben," zei teambaas Martin Whitmarsh.

"We hadden een nieuwe vloer die we bij Lewis uitgeprobeerd hebben en we hebben hem vandaag met een kortere wielbasis laten rijden dat moet helpen op de snelle circuits, te beginnen bij Spa."

'Honda naar Feyenoord'

Keisuke Honda, revelatie van de Eredivisie, vertrekt mogelijk naar Feyenoord. Dat weet Johan Derksen van Voetbal International te melden.

Volgens Derksen heeft zich bij Feyenoord een in Tokyo woonachtige fan gemeld die graag een bedrag op tafel zou willen leggen om Honda naar de Kuip te halen. In Japan staat de man bekend als een groot investeerder. Feyenoord schijnt volgens Derksen niet enthousiast gereageerd te hebben, en de man uit Tokyo voelde zich daar een beetje verontwaardigd over. Maandag hoopt Derksen meer duidelijkheid te kunnen geven.

Groningen wil Colombiaanse spits

In Groningen is men druk in de weer met het binnenhalen van de Colombiaan AdriŠn Ramos (23). Algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Henk Veldmate reizen voor de aankoop af naar zijn geboorteland.

"Colombia is een land waar wij natuurlijk niet zo vaak komen", zegt Veldmate in het Dagblad van het Noorden. "Het is een verre reis, maar in Groningen is iedereen zich bewust van de noodzaak van de nieuwe aankoop." Het Groningse duo zal een wedstrijd van Ramos bekijken in Tunja. "Daarna gaan we met wat mensen van de club praten en met de speler zelf", legt de technisch manager uit. "Dat laatste zal nog wel wat voeten in de aarde hebben, want de deal is nog zeker niet rond."

De laatste weken werd er druk gespeculeerd over welke spits FC Groningen zou moeten aantrekken en hoe snel. Bij Groningen stelt men zich voorzichtig op ten opzichte van een nieuwe spits. "Wij kijken vanuit een totaalplaatje. Wij weten hoe het geld voor Marcus Berg binnenkomt, dat gebeurt in jaren," aldus Veldmate.

De tip van Ramos kwam van contacten uit Zuid-Amerika. In Colombia zelf heeft Groningen weinig connecties. Hoewel men hoog inzet wat betreft de koop van de speler van Amťrica de Cali, is het allerminst zeker dat het duo met een spits terug zal keren naar het noorden des lands. Veldmate: "Er moet veel gebeuren"

Toppers winnen in Cincinnati

De beste vier tennissers ter wereld hebben bij het ATP-toernooi in Cincinnati de halve finales bereikt. Daarin zal nummer ťťn Roger Federer het op gaan nemen tegen Andy Murray. In de andere halve finale treft Rafael Nadal Novak Djokovic.

Federer moest het in zijn kwartfinalepartij opnemen tegen Lleyton Hewitt. De AustraliŽr kon het tegen de Zwitser niet bolwerken en verloor met 6-3 en 6-4. Murray had het zwaarder tegen de Fransman Julien Benneteau. Hij won uiteindelijk in drie sets met 4-6, 6-3 en 6-1.

Nadal voegde zich later op de dag bij dit duo door in twee sets te winnen van de Tsjech Tomas Berdych. De setstanden waren 6-4 en 7-5. Deze stand stond ook op het bord in de partij tussen Djokovic en Gilles Simon.

Whitmarsh: "Alonso in 2010 naar Ferrari"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh weet het zeker: Fernando Alonso rijdt in 2010 voor Ferrari. Het is een gerucht dat al tijden in de Formule 1 de ronde doet, maar noch Ferrari, noch Alonso wil hier op in gaan.

"Ik denk dat iedereen ervan doordrongen is dat er na de transfer van Alonso naar Ferrari een sneeuwbaleffect optreedt," zegt Whitmarsh die daarna de transfermarkt open ziet gaan. Alleen houdt hij er geen rekening mee dat Ferrari voor 2010 zowel Felipe Massa als Kimi RšikkŲnen tot eind 2010 heeft vastgelegd. Mogelijk stapt de Fin volgend jaar over naar de rallysport, waardoor er ruimte voor Alonso ontstaat bij het Italiaanse team.

McLaren ontkent op haar beurt weer dat het Heikki Kovalainen aan de kant zet. "Als we in ogenschouw nemen dat Heikki meestal met een zware auto rijdt in de kwalificatie, doet hij het gewoon prima. Feit is wel dat hij beter kan dan hij tot nu toe heeft gedaan. Daarnaast is het zaak goede resultaten naar te zetten in de races."

Babel op de vingers getikt door Benitez

Het verblijf van Ryan Babel bij Liverpool kent hoogtepunten en dieptepunten. De aanvaller brengt gevaar in het veld, maar begint meestal op de bank. Zijn manager Rafael Benitez eist dit seizoen ontwikkeling bij de Nederlander.

Benitez gaf aan dat de van Ajax overgekomen speler genoeg kansen in de aankomende wedstrijden zal krijgen om zichzelf te bewijzen. Om zijn toekomst bij The Reds veilig te stellen, zal Babel echter wel deze kansen moeten pakken. "Ryan moet ons dit keer wat geven en hij weet het. Hij zal de kansen krijgen om zichzelf te bewijzen met de wedstrijden die er aan komen, maar het is belangrijk dat hij de goede mentaliteit heeft," aldus Benitez in de Engelse media.

"Misschien had hij wat aanpassingsproblemen toen hij aankwam als jonge speler", vervolgde de Spaanse leermeester. "Hij weet nu wat er gaande is hier en hopelijk kan hij beter presteren. Hij accepteert dat hij op een ander niveau moet presteren dit jaar."

'AZ vijf ton onder kostprijs Elm'

Zweeds international Rasmus Elm zal deze week laten weten aan de technisch directeur van AZ, Marcel Brands, hoe hij denkt over de interesse van de Nederlands kampioen om hem over te nemen. De transfer moet zijn huidige werkgever Kalmar FF vijf miljoen euro opleveren.

De Alkmaarse club is dichtbij het inlijven van de Zweed. Elm wordt gehaald als vervanger van de naar Ajax vertrokken Demy de Zeeuw. De Telegraaf meldt dat er nog een gat van vijf ton is tussen vraag en aanbod. AZ heeft naar verluidt 4,5 miljoen euro geboden voor Elm waar zijn werkgever vijf miljoen euro voor het jonge talent wil zien. Het gat wordt gezien als een te overbruggen verschil.

Een nadeel voor AZ is dat Elm al uitkwam voor Kalmar in de voorrondes van de Champions league. Hetgeen betekent dat hij niet speelgerechtigd is om voor AZ op het kampioenenbal te verschijnen. Desalniettemin gaat men er in Zweden vanuit dat Elm binnen afzienbare tijd vertrekt naar het Nederland, waar zijn broer Viktor Elm voor sc Heerenveen uitkomt. "Zonder in details te treden denk ik dat zijn transfer begin volgende week rond komt," zei sportchef Svante Samuelson van Kalmar FF.

Powell: "Bolt kan WR verspringen breken"

Mike Powell weet het zeker: sprinter Usain Bolt kan zijn wereldrecord verspringen verbeteren. Dat staat al sinds 1991 op naam van de Amerikaan met een afstand van 8,95 meter.

"Ik wil hem wel leren negen meter ver te springen, tegen een kleine vergoeding", zei Powell die Bolt de ideale atleet vindt. "Woorden schieten tekort om uit te leggen wat voor een geweldige atleet hij is. Een bijzondere speling der natuur. Hij is van een totaal ander niveau. Zijn atletisch vermogen is bijna ondraaglijk. Bolt helpt andere atleten de vernieling in. Ze lijken kleine kinderen vergeleken bij hem."

Powell wijst er ook op dat Bolt net als hem het publiek kan bespelen, wat bij verspringen een groot voordeel is. "Ik beschouwde mezelf indertijd als een entertainer. Bolt weet dat iedereen in een stadion komt om hem te zien. Hij weet hoe bijzonder hij is."

Bodul: "Haarlem is niks voor mij"

Darko Bodul heeft te kennen gegeven graag verhuurd te willen worden. De 20-jarige Ajacied liet echter ook weten geen trek te hebben in een avontuur bij HFC Haarlem.

Ajax heeft al jaren een samenwerkingsverband met HFC Haarlem, maar Bodul zou graag in de Eredivisie actief willen blijven. "Ik wil wel ervaring opdoen in de Eredivisie. Haarlem is niks voor mij, denk ik."

Trainer Martin Jol vindt een tijdelijk vertrek van Bodul echter niet noodzakelijk. "Hij mag altijd bij Ajax blijven. Bodul is een echte Ajax-speler. Hij is een jonge spits en moet gewoon spelen. Dat kan natuurlijk ook bij Jong Ajax."

Boonen nog niet in topvorm

Tom Boonen slaagde er gisteren in om de derde etappe in de Eneco Tour op zijn naam te schrijven. In de massasprint was de Belg, die voor Quick-Step rijdt, Tyler Farrar (Team Garmin en Francesco Chicchi (Liquigas) te snel af.

"Winnen is natuurlijk altijd heel leuk. Deze is extra prettig omdat het mijn eerste zege na het Belgisch kampioenschap was," liet Boonen na afloop weten. "De winst hier was echt perfect getimed. Ik had deze rit vooraf met al omcirkeld. Ik heb hier veel bekenden en vrienden, dus het was echt leuke dag. Ik heb na mijn ziekte voldoende rust genomen, maar ben nog niet in topconditie. Ik voelde echter dat ik sterk genoeg was voor winst toen ik aanging, al bleef het spannend tot op het laatst."

De afgelopen vier weken heeft Boonen zich vooral op zijn herstel gericht. De renner van Quick-Step kon de Tour de France namelijk niet uitrijden, vanwege ziekte. Inmiddels is hij weer helemaal hersteld.

Armstrong wil meer renners bij Astana halen

Lance Armstrong is op dit moment druk bezig om zijn nieuwe ploeg, Team RadioShack, vorm te geven. Dit zal dan voornamelijk moeten gebeuren via Astana.

Na Levi Leipheimer, Chris Horner, Janez Brajkovic en George Hincapie zou de Texaan ook andere ploeggenoten aan willen trekken. Yaroslav Popovych wordt inmiddels ook in verband gebracht met Team RadioShack. Het probleem is echter dat de OekraÔner nog een doorlopend contract bij Astana heeft.

Verder zouden ook de Zwitser Grťgory Rast, de Kazach Dmitriy Muravyev en de Spanjaard Chechu Rubiera op het lijstje van Armstrong staan.

Ook buiten Astana heeft Armstrong een aantal namen op zijn shortlist staan, te weten Alessandro Ballan (Lampre) en Kurt-Asle Arvesen (Team Saxo Bank)

'Afghaanse verkiezingen eerlijk verlopen'

De Afghaanse presidentsverkiezingen van donderdag zijn over het algemeen goed en eerlijk verlopen. In sommige delen van het land was echter sprake van intimidatie en geweld, waardoor de verkiezingen niet overal vrij waren. Dat is de conclusie van het hoofd van de waarnemersmissie van de EU.

Philippe Morillon benadrukte tijdens zijn persconferentie dat de beoordeling van de verkiezingen nog gaande was. "Maar over het algemeen was wat onze waarnemers gezien hebben, eerlijk en goed".

Volgens de missie van de EU was de opkomst in het noorden van het land aanzienlijk hoger dan in het zuiden van Afghanistan. De radicale Talibanbeweging weet zich vooral in het zuiden met geweld te verzetten tegen de buitenlandse troepenmacht. Veel mensen lieten zich daarom niet zien bij de stemlokalen.

Toch vindt Morillon dat de verkiezingen een succes zijn: "Dat de verkiezingen hebben plaatsgevonden is op zich al een voorname prestatie". Eerder noemde de Afghaanse president Hamid Karzai, die ook meedoet aan de verkiezingen, de stemronde ook al een succes.

Donderdag waren er tientallen aanslagen die 26 mensen het leven hebben gekost. Vermoedelijk worden dinsdag de voorlopige resultaten van de verkiezingen bekendgemaakt.

'Afghaanse verkiezingen eerlijk verlopen'  (foto: ANP)

Dag twee Lowlands breekt aan

De tweede dag van Lowlands is aangebroken. De vroege vogels kunnen om 11.00 uur al terecht op het festivalterrein om wakker te worden met Tai Chi of hun 'ja-maar'-denkwijze te veranderen in 'ja-en' in de Ja-Maar Show.

Artiesten die vandaag op het programma staan, zijn onder anderen Kyteman's Hip Hop Orkest, Kaiser Chiefs, Basement Jaxx, Fakkelbrigade, Benjamin Herman 4tet en Moke.

In het programmaboekje staat vandaag nog een plek niet ingevuld. Het gerucht gaat dat Them Crooked Vultures, de nieuwe band van Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana), Josh Homme (Queens of the Stone Age) en John Paul Jones (Led Zeppelin) komt optreden. De organisatie van Lowlands wil dat echter bevestigen noch ontkennen.

De weergoden lijken de festivalgangers wederom goed gezind. Het KNMI voorspelt periodes met zon, maar er kan een enkele bui vallen. Het wordt ongeveer 21 graden.

Tweede dag Lowlands breekt aan  (foto: ANP)

Zoektocht naar opvolgster Kathleen van start

De zangeressen Karen Damen en Kristel Verbeke van de Vlaamse meidengroep K3 beginnen zaterdag aan hun zoektocht naar een waardige opvolgster van hun oud-collega Kathleen Aerts. Zeven zaterdagavonden lang zijn de kijkers van SBS6 getuige van de speurtocht.

De jury bestaat uit presentatrice Patty Brard, choreograaf Marc Forno, K3-songwriter Miguel Wiels en K3-choreografe Axana Ceulemans.

De eerste drie afleveringen van K2 zoekt K3 bevatten fragmenten van de audities in Rotterdam en Antwerpen. Vierduizend kandidaten hadden zich hiervoor aangemeld, onder wie actrice en zangeres Sonja Silva die de jury wist te overtuigen met haar vertolking van het K3-lied Verliefd. Ook een aantal jongens en zelfs travestieten waagden net als tientallen kleuterjuffen en professionele zangeressen een poging.

K2 op zoek naar nr. 3  (foto: ANP)

Amerikaan zegt sorry voor bloedbad Vietnam

Na meer dan veertig jaar heeft een Amerikaanse militair publiekelijk zijn excuses aangeboden voor zijn betrokkenheid bij een massaslachting in de Vietnamese stad My Lai. "Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik spijt voel over wat er die dag in My Lai is gebeurd", aldus William Calley.

De militair deed zijn uitspraken woensdag voor een besloten gezelschap in de Amerikaanse staat Georgia. De excuses werden pas zaterdag bekendgemaakt.

De mannen die onder leiding van Calley stonden, openden op 16 maart 1968 het vuur op inwoners van My Lai. De militairen waren op zoek naar Vietcongstrijders. Tussen de 350 en 500 ongewapende mensen kwamen door de schietpartij om het leven. De slachtoffers waren voornamelijk ouderen, kinderen en vrouwen, omdat de jonge mannen in het veld aan het werk waren.

De wereld reageerde furieus op het bloedbad. De schietpartij versnelde het einde van de oorlog, omdat de publieke steun voor de strijd in Vietnam door het incident zeer snel afnam. Calley werd veroordeeld voor 22 moorden en had vervolgens enkele jaren huisarrest.

Begrafenis Jackson op 3 september

De begrafenis van Michael Jackson vindt plaats op 3 september. Dat heeft de vader van de overleden popster, Joe Jackson, vrijdag verklaard tegenover Amerikaanse media.

Eerder was verwarring ontstaan over een definitieve datum. De familie Jackson wilde Michael eigenlijk begraven op 29 augustus, de dag dat Michael 51 zou zijn geworden. De plechtigheid zal plaatsvinden op Holly Terrace in The Great Mausoleum in Glendale Forest Lawn Memorial Park in Glendale, in de staat Californië, vlakbij Los Angeles. Het is de bedoeling dat alleen familieleden en goede vrienden erbij aanwezig zijn, zo stelt de familie in een verklaring.

 

Slecht weer treft vuurwerkfestival

Het slechte weer heeft het vuurwerkfestival in Scheveningen opnieuw parten gespeeld. Veel potentiële bezoekers besloten door de lage temperatuur om vroegtijdig het strand te verlaten, meldde de evenementorganisator.

Vooral de "echte liefhebbers" wisten vrijdag de weg naar Scheveningen te vinden. Circa 55.000 mensen, iets minder dan vorig jaar, vergaapten zich aan vuurwerkshows van landen als Jamaica en Duitsland.

Het festival werd donderdag afgelast wegens slecht weer en ook vrijdag gooide de wind bijna roet in het eten. Tot het laatste moment is overwogen om het festival opnieuw stop te zetten, stelde de organisator.

De organisatie is optimistischer over zaterdag. "We verwachten ongeveer 150.000 bezoekers. Een recordaantal", aldus de evenementorganisator. Op het programma staan optredens van onder meer China, de Verenigde Staten en Nederland. Het festival begint een kwartier eerder dan aangekondigd: om kwart voor tien 's avonds.

Vuurwerk in betere tijden  (foto: ANP)

'Hypotheekrenteaftrek villa blijft'

Bronnen rondom de Sociaal-Economische Raad (SER) zeggen dat het raadgevend orgaan geen heil ziet in het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek voor huizen boven de miljoen euro. Alleen vakbond FNV ziet iets in de maatregel.

De SER, waarin werknemers en werkgevers zijn vertegenwoordigd, vergadert over alternatieven voor het verhogen van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Minister Wouter Bos van Financiën heeft hen daar tot 1 oktober de tijd gegeven.

FNV hoopte de kosten van de vergrijzing zo beter te kunnen betalen, zonder de AOW-leeftijd te hoeven verhogen. Werkgevers zijn echter tegen. De maatregel zou weliswaar geld opbrengen, maar niemand weet precies wat de effecten zijn. Bovendien zou er altijd ruimte zijn om onder de regel uit te komen.

Begin dit jaar zei premier Jan Peter Balkenende dat 'onorthodoxe maatregelen' niet uit te sluiten zijn, in verband met de uitgebroken crisis.

Daarop zei de uiterst liberale VVD-leider Mark Rutte dat Balkenende het 'uit zijn hoofd moest laten' om de hypotheekrenteaftrek te beperken. Het zou volgens Rutte de doodsteek zijn voor de Nederlandse huizenmarkt en de bouwsector.

De hypotheekrenteaftrek kost de Nederlandse overheid jaarlijks ongeveer 15 miljard euro aan belastinginkomsten, tegenover ongeveer 2 miljard euro aan huurtoeslag. Veruit het meeste geld van de koopsubsidie gaat naar hogere inkomens.

Woningsubsidies in Nederland per inkomensgroep

World Of Warcraft: Cataclysm debuteert in trailer

De geruchtenmolen liep al een week: World Of Warcraft kreeg een nieuwe uitbreiding genaamd Cataclysm. De uitbreiding is dan eindelijk officieel aan de hand van een trailer die gisteravond is verschenen. Zowel de Horde als de Alliance krijgt een nieuw ras. De Horde mag met deze uitbreiding spelen met de Goblins die niet langer neutraal zijn en de Alliance krijgt de Worgen, wolfachtige wezens die ooit menselijk waren.

In World Of Warcraft: Cataclysm strijden de Horde en de Alliance tegen elkaar voor de schaarse grondstoffen nadat een groot kwaad de wereld op zijn kop heeft gezet. Er komen niet veel nieuwe stukken grond bij, maar Blizzard gooit delen van de wereld helemaal om. Hieronder de debuuttrailer

Nachtritten: Sexy lading (5)

Radeloosheid sloeg om in woede. Sjaaks lontje brandde snel op.  De ambulance gierde over snelwegen naar het AMC in Amsterdam Zuidoost
‘Ze lijkt door iets geraakt te zijn. Het lijkt een kogelwond.’
‘Ik hoorde een felle tik tegen het raam, maar dacht aan kinderen of een vogel die iets uit de lucht liet vallen. Pas later zag ik het kleine, ronde gaatje in het glas zitten, een kogel verdomme. Wie? Wie in godsnaam?’

Hulpdiensten uitgerukt voor modelvliegtuigje

Een vrouw in Elburg dacht gisteren dat ze een vliegtuig neer zag storten. Ze belde de brandweer om het ongeluk te melden en even later rukten veertig brandweerlieden en meerdere ambulances uit om te zoeken naar het neergestorte vliegtuig.

Het viel allemaal uiteindelijk reuze mee. Het bleek namelijk dat er een modelvliegtuigje was neergestort. Toch kwam de brandweer niet voor niks, want het vliegtuigje was na de crash in brand gevlogen.

Koeman: "Laat de topclubs maar bij Ajax kijken"

AZ-trainer Ronald Koeman is erg tevreden over zijn voorhoede. De trainer hoopt daarom niet dat Mounir el Hamdaoui en Moussa Dembťlť alsnog verkocht worden. Hij verwijst topclubs liever door naar Luis SuŠrez (Ajax).

Met nog tien dagen te gaan vrezen verschillende clubs dat hun topspelers alsnog worden weggekaapt door grote, kapitaalkrachtige clubs. Ook AZ zal voorlopig scouts op de tribune weten te vinden. Koeman denkt dat de topclubs beter vijftig kilometer verder kunnen kijken.

"Laat die clubs eerst maar eens bij Ajax gaan kijken", grijnsde de AZ-trainer tegenover het Noord-Hollands Dagblad. Koeman doelde op de zeer productieve SuŠrez.

Ondanks de vermoedelijke zenuwen bij de supporters uit Alkmaar lijkt het er vooralsnog op dat AZ het koningskoppel in Alkmaar kan houden.

Begroting NAC Breda met acht ton omhoog

Door sponsorinkomsten is de begroting van NAC Breda met acht ton gegroeid. De club uit Breda gaat nu werken met een begroting van 14,2 miljoen euro.

Vorig seizoen werkte NAC met een begroting van 13,4 miljoen. Verwacht werd dat de begroting van dit seizoen zou blijven steken op dat bedrag. Toch is de begroting gegroeid met 800.000 euro.

Door de recessie had de club uit Breda de begroting ingeschaald op hetzelfde niveau als vorig seizoen. Maar door onverwachte sponsorinkomsten is deze toch gegroeid.

De Europese prestaties van NAC hebben de grootste positieve invloed op de begroting.

Rutten: "Defensie NAC is stabiel"

PSV neemt het aanstaande zondag op tegen NAC Breda. Beide clubs hebben een Europese wedstrijd in de benen.

NAC Breda nam het donderdagavond op tegen Villarreal en verloor met 1-3. PSV speelde tegen Bnei Yehuda en wist met 0-1 te winnen.

"Het is wel een voordeel dat NAC Breda ook een wedstrijd in de benen heeft. Wij hebben dan wel een uitwedstrijd gehad, maar PSV is wel een club die dat gewend is," aldus trainer Fred Rutten op het digitale thuis van PSV.

Rutten verwacht een lastige middag. "Het is wel een hele lastige ploeg om tegen te spelen. Ik heb ze zelf een keer aan het werk gezien. De ploeg is vrij stabiel vanuit de defensie en ze worden absoluut niet onrustig als er iets gebeurt."

"Ze hebben een ervaren ploeg, met spelers die al ťťn en ander hebben meegemaakt en ze kunnen daar heel goed mee omgaan. Ploegen die in Eindhoven komen, die gaan niet de poorten opengooien. Wij zullen ons heel erg goed moeten voorbereiden om de drie punten in eigen huis te houden."

Rock Band 3 is onderweg

Op de E3 werd The Beatles Rock Band aangekondigd, maar Harmonix is de echte opvolger voor Rock Band 2 niet vergeten. MTV Games vice president Scott Guthrie geeft aan dat het team momenteel bezig is aan Rock Band 3 en dat er ook gekeken wordt naar een Rock Band-game die een andere band als uitgangspunt heeft.

"We're exploring both - and possibly will do both. The Harmonix development team are working on what is effectively the next game, or 'Rock Band 3.' We aren't standing still - we will keep moving into new areas and look at new technologies that our platform holder partners are also developing, such as Project Natal from Microsoft. We're working with them to pull some things together. So it's a pretty exciting time for the future of our music game business."

We zullen binnenkort ongetwijfeld meer horen rondom de opvolger van Rock Band 2.

Laatste reviews en specials
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
©FOK.nl e.a.