Ravage in Heinenoordtunnel door dieplader

static
Een dieplader met daarop een kraan heeft vanochtend het dak van de Heinenoordtunnel over de hele lengte beschadigd en een ravage aangericht.

De maximale hoogte voor voertuigen die de tunnel willen inrijden is 4,20 meter, de dieplader met kraan was 50 centimeter hoger. De tunnel van de A29 is richting Bergen op Zoom afgesloten. Dat hebben het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Verkeersinformatiedienst (VID) gemeld.

De dieplader beschadigde omstreeks kwart voor tien het tunneldak boven de rechterrijstrook en nam daarbij alles wat daar hing, zoals lichtbakken, mee. Vijf personenauto's liepen daardoor schade op, twee daarvan moesten worden weggesleept. De chauffeur merkte niets van de ravage die hij aanrichtte. Hij merkte pas iets nadat hij verderop nog twee viaducten had beschadigd.

De opruimwerkzaamheden gaan tot vanavond en misschien wel tot in de nacht duren. Het verkeer wordt omgeleid via de rijkswegen A15 en A16. Mensen die in de Hoeksche Waard wonen kunnen de Kiltunnel gebruiken. Omdat het nu een omleidingroute is, wordt voor het gebruik van de tunnel geen tol geheven.