'AZ vijf ton onder kostprijs Elm'

Rauzer
Zweeds international Rasmus Elm zal deze week laten weten aan de technisch directeur van AZ, Marcel Brands, hoe hij denkt over de interesse van de Nederlands kampioen om hem over te nemen. De transfer moet zijn huidige werkgever Kalmar FF vijf miljoen euro opleveren.

De Alkmaarse club is dichtbij het inlijven van de Zweed. Elm wordt gehaald als vervanger van de naar Ajax vertrokken Demy de Zeeuw. De Telegraaf meldt dat er nog een gat van vijf ton is tussen vraag en aanbod. AZ heeft naar verluidt 4,5 miljoen euro geboden voor Elm waar zijn werkgever vijf miljoen euro voor het jonge talent wil zien. Het gat wordt gezien als een te overbruggen verschil.

Een nadeel voor AZ is dat Elm al uitkwam voor Kalmar in de voorrondes van de Champions league. Hetgeen betekent dat hij niet speelgerechtigd is om voor AZ op het kampioenenbal te verschijnen. Desalniettemin gaat men er in Zweden vanuit dat Elm binnen afzienbare tijd vertrekt naar het Nederland, waar zijn broer Viktor Elm voor sc Heerenveen uitkomt. "Zonder in details te treden denk ik dat zijn transfer begin volgende week rond komt," zei sportchef Svante Samuelson van Kalmar FF.