Groningen wil Colombiaanse spits

Rauzer
In Groningen is men druk in de weer met het binnenhalen van de Colombiaan Adrián Ramos (23). Algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Henk Veldmate reizen voor de aankoop af naar zijn geboorteland.

"Colombia is een land waar wij natuurlijk niet zo vaak komen", zegt Veldmate in het Dagblad van het Noorden. "Het is een verre reis, maar in Groningen is iedereen zich bewust van de noodzaak van de nieuwe aankoop." Het Groningse duo zal een wedstrijd van Ramos bekijken in Tunja. "Daarna gaan we met wat mensen van de club praten en met de speler zelf", legt de technisch manager uit. "Dat laatste zal nog wel wat voeten in de aarde hebben, want de deal is nog zeker niet rond."

De laatste weken werd er druk gespeculeerd over welke spits FC Groningen zou moeten aantrekken en hoe snel. Bij Groningen stelt men zich voorzichtig op ten opzichte van een nieuwe spits. "Wij kijken vanuit een totaalplaatje. Wij weten hoe het geld voor Marcus Berg binnenkomt, dat gebeurt in jaren," aldus Veldmate.

De tip van Ramos kwam van contacten uit Zuid-Amerika. In Colombia zelf heeft Groningen weinig connecties. Hoewel men hoog inzet wat betreft de koop van de speler van América de Cali, is het allerminst zeker dat het duo met een spits terug zal keren naar het noorden des lands. Veldmate: "Er moet veel gebeuren"