President Obama brengt bezoek aan Peking

Redactie

De Amerikaanse president Barack Obama zal in november een bezoek brengen aan China. Dat maakte de Amerikaanse ambassadeur in Peking, Jon Huntsman zaterdag bekend.

Het is het eerste formele bezoek van Obama aan de Chinese overheid. Volgens Huntsman is het vooral bedoeld om de band tussen de twee grootmachten te versterken. "Aan het eind van het jaar heeft de president de gelegenheid gehad tot overleg met de leiders in China en ik ben er zeker van dat de band dan sterker zal zijn dan ooit."

Obama en president Hu Jintao zullen vermoedelijk spreken over de economische crisis. China heeft voor vele miljarden aan schuldpapieren van de VS opgekocht en heeft daardoor flink wat in de melk te brokkelen. Daarnaast zal de nucleaire crisis in Noord-Korea aan de orde komen. Klimaatverandering is ook een belangrijk onderwerp van gesprek, aangezien in december het Kyoto protocol vernieuwd moet worden.

Een datum voor het bezoek van Obama is nog niet genoemd. Vermoedelijk reist hij na een economische top in Singapore op 14 en 15 november door naar Peking.

De Amerikaanse president Barack Obama