Oranje-volleybalsters verliezen tegen BraziliŽ

Sally (Tessa)
De vrouwen van de nationale ploeg hebben ondanks uitstekend spel de vierde wedstrijd van de finaleronde in de World Grand Prix verloren. Olympisch kampioen BraziliŽ was in vier sets te sterk: 25-22, 18-25, 25-20 en 25-16.

Nederland was lang gelijkwaardig aan de grootmacht uit Zuid-Amerika, maar moest in de loop van de derde set langzaam terrein prijsgeven. "Toch ben ik blij dat we drie kwartier lang op dit niveau tegen de beste ploeg van de wereld hebben kunnen spelen", sprak bondscoach Avital Selinger na afloop. Ook aanvoerster Manon Flier toonde zich niet ontevreden. "BraziliŽ heeft echt een verschrikkelijk sterke ploeg en die hebben we goed partij kunnen bieden. Maar uiteraard had ik er liever een vijfsetter van gemaakt of gewonnen."

Flier was weer de topscorer van de ploeg en maakte 24 punten (17 aanvallen, 1 blok en 6 opslagen). Ook ChaÔne Staelens was uitstekend op dreef met 13 aanvalspunten.

Morgen zal worden beslist op welke plaats Nederland zal eindigen in deze landencompetitie. Oranje, dat nu derde staat, moet zelf zo goed mogelijk spelen tegen Rusland en hopen dat het duel tussen de concurrenten Duitsland en China goed uitpakt. Uiteindelijk zal bij een gelijk aantal gewonnen wedstrijden het puntenratio de doorslag geven.