Fans FC Utrecht niet welkom bij ADO Den Haag

FC Utrecht mag op 20 september geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, dat zegt de gemeente Den Haag. Het bestuur van Utrecht is solidair met zijn supporters en zal ook in Utrecht achterblijven.

De aanhang van Utrecht wordt hiermee gestraft voor de ongeregeldheden die plaatsvonden in de laatste competitie-ontmoeting.

De gemeente Den Haag is bevreesd dat de wedstrijd opnieuw uit de hand gaat lopen. De competitieduels tussen ADO en Utrecht zijn dit seizoen sowieso uitsluitend bestemd voor supporters van de thuisploeg. De supporters van ADO wordt het namelijk ook verboden naar Utrecht af te reizen bij de terugwedstrijd.

"Wij hebben duidelijk laten weten dat wij het hier volstrekt niet mee eens zijn, maar kunnen weinig doen tegen dit besluit van de gemeente en moeten ons hierbij neerleggen", aldus FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop. "Als bestuur zijn we solidair met onze supporters en wij hebben besloten om zelf dan ook niet naar Den Haag te gaan op 20 september."